Hong Kong Airlines kan få flyforbud fra 7. desember

Hong Kong Airlines Airbus A350

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det ser ganske mørkt ut for Hong Kong Airlines akkurat nå og en konkurs kan være nært forestående. Hele tre ulike myndighetsorganer har nå gitt flyselskapet advarsel om at den nåværende situasjonen er uholdbar.

Hong Kong Airlines har møtt mye motgang de siste årene. Selskapets ambisiøse ekspansjonsplaner har endt opp med å sette selskapet i en dyp økonomisk krise. Den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA, og uroen i Hongkong, har forverret situasjonen ytterligere.

I et forsøk på å få selskapet på beina igjen kutter selskapet bredt i alt fra rutetilbud til service om bord. Fra og med denne uken vil ikke lenger underholdningssystemene om bord være i drift. Alle langdistanseruter skal også avvikles innen starten av 2020 og selskapet vil igjen bli et rent regionalflyselskap. Situasjonen er imidlertid nå så dårlig at selskapet sliter med å betale ut lønn til sine ansatte.

Hong Kong Airlines Business Class service
Flyselskapet sier i en pressemelding at de vil forholde seg profesjonell og yte best mulig service for sine kunder, mens de jobber med en løsning på de økonomiske problemene. Foto: HKA

Må finne en løsning innen fredag

I går kunngjorde Air Transport Licensing Authority at Hong Kong Airlines har fått fem dager på seg til å sikre tilstrekkelig kapital til videre drift. Dersom flyselskapet ikke lykkes med dette, kan driftstillatelsen bli trukket tilbake. Samtidig bekreftet også Civil Aviation Department og Hong Kong Transport and Housing Bureau at de overvåker flyselskapets situasjon nøye.

Hong Kong Airlines flåte
Hong Kong Airlines flåte består av 39 Airbus fly, blant disse seks nye Airbus A350. Foto: HKA

Hong Kong Airlines har for øyeblikket 39 fly, hvorav alle er fra Airbus. Blant annet har selskapet hele seks nye Airbus A350-900, en flytype man kanskje ikke nødvendigvis forbinder med regionale flyruter.

Vi håper at Hong Kong Airlines vil finne en løsning på problemene i løpet av uken. Selskapet sier i en pressemelding at de forsøker å løse situasjonen i samråd med selskapets eiere og andre interessenter, og vil forholde seg profesjonelle og yte best mulig service til alle sine kunder. Slik det ser ut nå er det imidlertid mye som tyder på at Hong Kong Airlines vil føye seg inn i den lange rekken av flyselskaper som har gått overende de siste årene.

Forsidefoto: Airbus

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *