Hvilket hotell på Gardermoen?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For de fleste betyr et flyplasshotell at man sitter «Kjos-fast» eller at man har en ugrei mellomlanding. Men det  er også en del mennesker som benytter seg av disse før en tidlig morgenflight. De fleste av disse bor ikke 10 minutter unna, slik som jeg, men det hindret da på ingen måte meg fra å teste ut prinsippet.

Gardermoen har plenty av flyplasshoteller, men de fleste av dem gjør deg avhengig av en shuttlebuss. Det er derimot 2 stykker som ikke er avhengig av det, med mindre du er hysterisk dårlig til beins. De ligger som hver sin ende av en hestesko på terminalbygget, og du skal klare å komme deg dit, selv med en kraftig koffert.

Hotellene er henholdsvis Park Inn og Radisson Blu. Samme kjede begge to, og såpass like at jeg bestemte meg for å teste ut begge.

Park Inn Oslo Airport

Dette er det klart nyeste av de to, og det merker man med det samme man kommer inn. Jeg surret litt med å faktisk finne veien dit etter å ha tatt flytoget opp, men når man fant gangbroen er det ikke langt. Et par hundre meter. Inne er det fresht og moderne. Jeg blir tatt vel imot i resepsjonen. Jeg hadde booket på poeng, og brukt 44000 Carlson poeng for en natt.

Etter lobbyen er det en overraskende stor og fresh restaurant og barområde. Det er mange koselige steder man kan sitte og slappe av også, selv om man bare vil ha en øl og lese en bok. Et stort pluss også til personalet her, som virkelig var ‘på’.

Stor og fresh lobby restaurant og bar
Stor og fresh lobby restaurant og bar

Men jeg kunne jo ikke sitte her hele natten. Ett av hovedformålene med et hotell er jo rommene. De fleste kommer hit for å sove. Ikke for å utforske. Siden jeg har et litt ekstra «shiny» kundekort hos Club Carlson fikk jeg nok et litt større værelse enn standard. Men etter å ha bodd på et knippe Park Inn hoteller tror jeg først og fremst det er størrelsen, og ikke møblementet som er forskjellen. Stor og friskt var det ihvertfall.

Sengene er gode å sove i, men ikke fantastiske. Skandinaviske hoteller har noe å lære av hvordan hotell i Amerika kan få en seng til å se ut som den virkelig store fristerinnen. Her i bygda er vi litt på det praktiske.

Stor dobbeltseng hos Park Inn
Stor dobbeltseng hos Park Inn

Det var også et greit arbeidsområde med en stol og en arbeidsbenk. Park Inn har gratis internet, som du logger på med navn og romnummer. Det var raskt og greit.

Arbeidsbord og sittegruppe.
Arbeidsbord og sittegruppe.

Det var også et enormt stort baderom. Der kan du få plass til hele familien, og familiens husdyr – samtidig. Det var nok litt tilfeldig at rominndelingen ble akkurat slik tror jeg.

7av10

Konklusjon

Jeg ble positivt overrasket over hotellet jeg. Det jeg savnet var minibar, eller i det minste et kjøleskap. Det hadde vært brillefint å ha. I tillegg så blir Park Inn hotellene bittelitt «tannlegekontor» på designfronten. Men for all del, du reiser ikke til Park Inn Oslo Airport på to ukers ferie heller. Så det er sånn sett greit nok.

[box style=’info’] Lokasjon: Oslo Lufthavn
Rom type: Standard dobbeltrom (dog oppgradert)
Rompris: 44ooo Club Carlson poeng eller ca 1500,- pr.natt
Bonus program: Club Carlson
Hjemmeside: Park Inn Oslo Lufthavn
Fordeler: Veldig nære lufthavnen, nytt og fresht, bra restaurant
Ulemper: Ganske upersonlig.  [/box]

Radisson Blu Oslo Airport

Ved det andre hjørnet av lufthavnen ligger Radisson Blu. Dette er enda kortere å gå fra terminalen, men begge er så nære at det blir mest akademiske betraktninger. Det er derimot en hel del eldre, og det merker man raskt. Ikke at det er slitt. Det er faktisk uforskammet lite slitt. Men det er litt eldre i stilen.

Det er jo samme kjede av hoteller, og her fikk jeg litt mer av en oppgradering.

– «Da har vi oppgradert det til en junior suite»
– «Åh, kult!!!»
– «Hmmm… ja. Kult, er det altså det er…»

Jenta som sjekket meg inn var åpenbart ikke vant med at folk jublet over oppgraderinger. Det er kanskje sånn at man skal ta imot oppgraderinger, om det er på fly eller hotell, med stoisk ro. At man skal late som at det er helt normalt for en å bo på suiter og reise i første klasse. Jeg har aldri tatt imot gode nyheter med stoisk ro. Det skal jeg ha. Et lite 80 dB – WOOHOOO – må til, i mine øyne.

Det var en digresjon. Jeg fikk såvisst en suite, der det var redd opp til 3 personer. Oppholdsrommet så slik ut:

Oppholdsrom med arbeidsbenk og gjesteseng
Oppholdsrom med arbeidsbenk og gjesteseng

Sittegruppen var i godt skinn og riktig så god å sitte i. Også her er det gratis internet, som logges inn på med romnummer og etternavn.

Soverommet var delvis adskilt fra oppholdsrommet og hadde to senger som lignet mistenkelig på Park Inn varianten.

Soveværelse
Soveværelse

På soveværelset har de en av de mer fiffige patentene jeg har sett på hotellrom. Et utfellbart kofferstativ. Ikke rakettvitenskap såklart, men jeg liker fiffige ting.

Fiffig kofferstativ
Fiffig kofferstativ

Det var ikke Nespressonmaskin på dette rommet. Det pleier de faktisk ha på Radisson Blu hoteller (business class og oppover), så det var faktisk litt skuffende. Men de hadde en stor og velfyllt minibar. Jeg kunne tømt den, men da hadde jeg nok ikke rukket flyet kl 06:30 imorgen tidlig.

Fyldig minibar
Fyldig minibar

Badeværelset på Radisson Blu var betydelig mindre, men du skal allikevel være bra diger om du sliter med å få plass.

I lobbyen er det et lite arbeidsområde med gratis aviser og wifi, foran resepsjonen. Litt lenger inn er det en større restaurant.

8av10

Konklusjon

Et bra, om en tilårskommet Radisson. Man merker helt klart at alt er av høyere kvalitet enn det du finner på Park Inn. Det at man har behagelige stoler å sitte i, at det er minibar og slikt synes jeg trekker opp. Men mest er det at man føler seg litt mer hjemme og at interiøret er mer «hel ved». Unntaket er dog sengene, som jeg ikke kan begripe at man ikke kan gjøre mer innbydende. Men det er jeg kanskje jeg som er miljøskadd av USA.

[box style=’info’] Lokasjon: Oslo Lufthavn
Rom type: Standard dobbeltrom (dog oppgradert)
Rompris: 50ooo Club Carlson poeng eller ca 1900,- pr.natt
Bonus program: Club Carlson
Hjemmeside: Radisson BLu Oslo Airport
Fordeler: Veldig nære lufthavnen, kvalitet og litt hjemmefølelse
Ulemper: Egentlig ikke så mye. Alt tatt i betraktning.  [/box]

Hvilket skal jeg velge?

Det er ingen tvil om at det er forskjell på hotellene, og prisforskjellen er ikke voldsom. Egentlig kommer det litt an på hvordan man ser på livet, verden og evigheten. Noen vil si at – «jammen hotellet er ikke så nøye. Man skal jo bare sove der». Er du en av dem, så velg Park Inn.

Er du en av dem som ville kontret et slikt utsagn med et småsarkastisk – «jo, men da kan du si det samme om mat – man skal jo bare spise den. Eller om fly – det er jo målet som betyr noe. Eller om kjæresten – man skal jo bare gifte seg med vedkommende»… Da skal du nok velge Radisson Blu. Om du først har nok budsjett til å ville bruke 1500,- for å sove en time lenger om morgenen. Da er ikke forskjellen opp til 1800,- så stor for deg.

[box style=’note’]  Del dine, eller les andres erfaringer med Carlson Hotels her   [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *