Hvordan fly Business når reisepolicy sier Economy?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

På lange reiser er det ufattelig mye mer behagelig å fly i en seng kontra en stol. For meg selv endret oppdagelsen av businessclass hele forholdet mitt til reise i jobb. Fra å være en pine som jeg gruet meg uendelig til ble det noe jeg så positivt frem til. Siden det har jeg flydd mange ganger rundt ekvator.

Problemet for meg og flere av oss landeveisrøvere er at selskapenes økonomer er vesentlig mindre entusiastiske til dette produktet enn hva vi som bruker dem er. De fleste løser dette ved å bruke bonuspoengene man opptjener i arbeidet til å oppgradere de lange jobbreisene. Slik var det for meg i flere år. Det medførte ofte spente timer foran SAS-skranken i Chicago, eller hvor jeg skulle hjem fra. Fingrene var krysset, knokene hvite og leppene blå – der jeg avventet om oppgraderingene gikk igjennom.

Det var inntil en vakker høstdag i 2008, da jeg oppdaget noe fantastisk. Det hetter UUA (Upgrade Using Avios). Det viste seg at British Airway har skjønt denne pakka.

BAUUA1

De har nemlig tatt følgene av at folk begynte å miste rettighetene til å fly business og tilpasset produktet sitt på flere plan. Forretningsreisende vil fly business, og de vil vite det på forhånd. Det vakre med British Airways er da altså at du kan booke Economy Extra for kontanter, og så oppgradere for poeng. Alt i en øvelse. Du vil sitte der med en business class billett i hånden, og du har samtidig fulgt reisereglene. Hvordan????

How to:

Jo, først logger du inn på din Executive Club konto (jeg forutsetter at du skjønner at du må ha det før du booker). Så, istedenfor å booke reisen på forsiden, booker du i søkefeltet til venstre. Men først velger du kategorien «Book with money, upgrade with Avios».

BAUUA2

Deretter fyller du ut reisested / tid, og til slutt hvilken klasse du ønsker å oppgradere fra:

BAUUA3

Ja, du skjønner poenget? Ulempen er selvfølgelig at det er nødt til å være ledige bonusseter tilgjengelig i den klassen du ønsker å oppgradere til. Det er oftest ledige plasser ganske lang tid i forveien. Det er imidlertid også slik at de ofte slipper flere bonusseter i dagene før avreise. Skulle det ikke være ledig når du behøver å reise så behøver man fortsatt ikke grave seg ned og gråte. Man kan kjøpe billetten og deretter gå inn i «manage my booking» og søke etter å oppgradere bookingen når du måtte ønske.

Er du ny i forhold til British Airways? Her kommer litt perspektivsinfo:

Eksempelvis koster oppgradering fra World Traveller Plus (Extra, eller Plus om du vil) til business 12500 Avios hver vei fra London til USA Øst.

På en tur retur Oslo-New York, via London, tjener du opp ca 12.000 Avios (om du har sølv eller gullkort blir det dobbelt så mye).

Sliter du med poengbalansen i starten kan du også kjøpe inntil 24.000 Avios per år (459 Euro / 3.700 NOK)

Du kan også oppgradere til First fra Business for en litt større sum poeng.

Fallgruber:

Et par ting må man huske på. Det ene er at du kun kan oppgradere én klasse. Du kan altså ikke gå fra vanlig økonomi til business. Du kan kun gå fra økonomi ekstra til business. Det er også slik at det helt klart lønner seg best å oppgradere til business. Det gir best valuta for poengene.

Ellers er det ikke så mye som kan gå galt egentlig. Du får fortsatt poeng for den klassen du betalte for så med oppgradering en vei på alle turer så er det omtrent et nullspill for dem uten status.

Det viktigste er imidlertid at du flyr der det er fint å fly – nemlig FORAN GARDINA

2013-06-01 17.26.36

Happy flighting – Anders

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *