KLM presenterer en oransje Boeing 777

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Koningsdag, eller Kongedagen om du vil, er en nasjonal helligdag i Nederland for å feire Kong Wilhelm Alexanders fødselsdag. I forbindelse med denne feiringen i fjor la det nederlandske flyselskapet KLM ut et spørsmål på sosiale medier om de i år skulle male et fly oransje.

Og tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. 30 000 likes og 2500 positive tilbakemeldinger førte til at KLM satt i gang en større malejobb på en av deres Boeing 777-300 maskiner. Og resultatet ble mildt sagt anderledes enn hvordan vi er vant til å se KLM sine blå fly.

KLM vil bruke flyet på vanlige ruter denne flytypen vanligvis opererer, men også i forbindelse med en del spesialarrangementer og til å promotere KLM og Nederland. Den 22. august vil flyet bli benyttet til å hente hjem Nederlands OL deltakere fra Rio de Janeiro.

Hele 335 liter maling ble sprayet på flyet for å få en jevn overgang mellom KLMs normale blåfarge og den nye oransje. Fargene i det nederlandske flagget er også innarbeidet i malerjobben, og det tok et team på 35 personer 5 dager på å fullføre jobben.

Her er bilder fra både male-jobben og det ferdige resultatet:

mennomennes3

tomkool1

tomkool3

mennomennes1

menno2

rdw-6805

rdw-6660web

rdw-6737

 

Ale bilder: KLM/ Menno Mennes/ Tom Kool

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *