LOT Polish Airline overtar det tyske fritidsselskapet Condor

LOT Polish Airlines overtar Condor

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

På en pressekonferanse fredag forrige uke presenterte Polens nasjonale flyselskap LOT at de overtar tidligere Thomas Cooks tyske flyselskap Condor. Hovedeierne PGL-gruppen blir en europeisk luftfartsgigant som frakter mer enn 20 millioner reisende årlig.

Star Alliance-selskapet annonserte på samme pressekonferanse at fokus på fremtidig vekst i Tyskland og tilstøtende markeder gjør Condor til en sentral del av turiststrukturen til selskapets eier PGL. Fusjonen mellom LOT og Condor gjør eier PGL-gruppen til en ledende luftfarts-gruppe i Europa, med kjernemarkeder i Tyskland og Polen.

LOT Polish Airlines overtar Condor
Thomas Cooks tyske enhet, Condor, har fått nye eiere. Foto: Aviation24/Orban

Condors CEO, Ralf Teckentrup, uttalte følgende i forbindelse med fusjonen:

«Together we will serve twice as many passengers and thus form one of the largest airlines and a leading holiday airline group in Europe»

PGL-gruppen uttaler at Condor-merkevaren, som er konkurrent til blant annet Lufthansa og TUI, vil bli beholdt samt deres ledelsesgruppe. Gruppen styrker nå sitt fokus på ferie- og fritidsmarkedet og ikke minst vekst i nøkkel markedet Tyskland.

Oppkjøpet av Condor er forventet sluttført innen April 2020. Condor er ryktet å være solgt for rundt 300 millioner Euro. Condor operer en flåte på over 50 fly. LOT har forøvrig en flåte på 80 fly.

LOT Polish Airlines Boeing 787 Dreamliner
LOT sikter seg inn på en sterke tilstedeværelse i det tyske ferie-og fritidsmarkedet gjennom oppkjøpet av Condor. Foto: APG/Despreaux

Reddet av lån fra myndighetene

Som følge av konkursen til tidligere eier Thomas Cook i slutten av september, ble Condors 4900 ansatte reddet av et lån fra myndighetene på seks måneder. Condor ble støttet da det ble vurdert at selskapet hadde havnet i vanskeligheter utenfor sin kontroll og hadde gode utsikter for å fortsette som et selskap. Selskapet ønsker ikke å si noe konkret om salgssum, men som nevnt sies det at denne er rundt 300 millioner Euro. Dette betyr at lånet er garantert av myndighetene og PGL-gruppen forventer å innfri lånet i sin helhet innen April 2020.

PGL-gruppen sier følgende om oppkjøpet gjennom styreleder i PGL Management Board, Rafal Milczarski:

The purchase secures the future of Condor and thus offers its employees, customers and partners stability and a great perspective,

LOT Polish Airline har vært medlem i Star Alliance siden 2003. Selskapet frakter årlig mer enn 7 millioner reisende til 80 destinasjoner i verden fra sitt knutepunkt Warsaw. Oppkjøpet av Condor blir et spennende tilskudd til LOT eier PGL og gjør det allerede svært konkurranseutsatte luftfarts markedet i Europa enda mer tilspisset.

Forsidefoto: Aviation24/Orban

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *