Lufthansa tester betalte upgrades – også til First Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når vi står foran en lengre flytur, er det vel ganske så mange av oss som fantaserer om hvor fint det hadde vært å sitte litt lenger fremme i flyet. På Business Class eller kanskje sågar på First Class? Men er det mulig å få dette til uten å kjøpe en billett i den klassen man selv har kjøpt billett til i utgangspunktet?

Der finnes muligheter. Noen flyselskaper lar medlemmer av sine egne bonusprogrammer kjøpe oppgradering ved å betale med bonuspoeng. I Star Alliance kan du kjøpe deg oppgradering for bonuspoeng hvis du har kjøpt noen dyre billetter i de respektive klasser, Optiontown er også en mulighet for å kjøpe oppgradering, mens enkelte andre flyselskaper tilbyr passasjerer å kjøpe oppgradering enten på forhånd eller ved innsjekk. Men minuset med hele opplegget er at det som oftest både er dyrt og vanskelig å få til, og så kan det være mange forskjellige begrensninger som følger med oppgraderingen som gjør det vanskelig for deg. Nå følger Lufthansa etter blant de flyselskapene som vil tilby sine passasjerer å betale for en oppgradering. Dog som et prøveprosjekt i første omgang.

I følge LufthansaFlyer på Boardingarea.com, så introduserer Lufthansa nå muligheten for å kjøpe seg til en oppgradering, nesten uansett hvilken billettklasse man er booket i. Lufthansa har nettopp fortalt at de vil starte med å teste dette på utvalgte ruter, og hvis det er en suksess så skal det videreføres til resten av deres langruter.

Rutene hvor det i starten blir mulig å oppgradere seg er:

  • München-Los Angeles
  • München-Seoul
  • Frankfurt-Toronto
  • Frankfurt-Shanghai
  • Frankfurt-New Delhi

Hvis du reiser på en av disse rutene så vil du se et «upgrade» ikon når du finner din booking under «manage my booking» på Lufthansa’s hjemmeside. Heretter kan du velge om du vil oppgradere for poeng, penger eller en kombinasjon av de to. Man kan oppgraderes inntil 4 timer før avreise.

Prisene for at oppgradere seg er som følger:

Skærmbillede 2016-01-06 kl. 13.58.52

Der vil være enkelte bookingklasser som ikke kan oppgraderes. Følgende regler gjelder:

Skærmbillede 2016-01-06 kl. 13.58.41

Det er også enkelte begrensninger på når og hvordan du kan oppgradere. For eksempel er det ikke mulig å oppgradere hvis du allerede er sjekket inn til din avgang:

 

Skærmbillede 2016-01-06 kl. 14.00.01

Men en av de gode tingene, som slettes ikke er vanlig andre steder ved oppgradering, er at du faktisk får antall bonuspoeng (i Lufthansas Miles & More) for den klassen du har oppgradert til. På den andre siden er reglene for ombooking, bagasje, kanselleringer og så videre basert på den klassen du opprinnelig booket i.

Hva synes du om dette tilbudet fra Lufthansa? Si gjerne din mening i vårt forum som har en egen diskusjonstråd for akkurat dette temaet. Du kommer til den tråden ved å klikke her.

Les mer på Lufthansa.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *