Møt verdens eldste flyvertinne

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jobben som kabinpersonale har endret seg mye gjennom årene, og mange vil nok mene at dette er en jobb man ikke har hele livet. Allikevel er det mange ansatte i flyselskaper som holder ut i mange år. Veldig mange år. Her får du møte verdens eldste flyvertinne.

Amerikanske Bette Nash er 79 år gammel, og har jobbet som flyvertinne i 57 år. Avisen Boston Globe har møtt henne og fulgt henne på jobben hos US Airways.

Da Bette Nash ble ansatt hos Eastern Airways i 1957 var både jobben og verden noe annerledes enn i dag. Den gangen var det strenge krav til utseende og uniform, og flyvertinnene ble kurset i etikette og sjarm. Hun husker dengang en flybillett mellom New York og Washington kostet 12 dollar, og det var ikke nødvendig å reservere plass på forhånd.

Flyvertinnene måtte ikke være gift, og det var strenge krav til høyde, vekt og utseende. Dessuten var de også pålagt å slutte som 32-åringer.

I artikkelen i Boston Globe forteller hun også om den gang det var helt normalt å dele ut sigaretter og fyrstikker til passasjerene ombord.

Bette Nash håper hun klarer å jobbe i tre år til, slik at hun kan feire diamantjubileum i luften.

Her kan du se en video med Bette Nash:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=7sw7k38WqEU#t=17″]

 

Artikkelen er oversatt til norsk fra Bonusfeber.dk/Flemming Poulsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *