OPPDATERT: SAS stanser mesteparten av virksomheten og permitterer 90% av sine ansatte

Disse SAS-rutene er fortsatt i drift

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som en følge av Koronaviruset COVID-19 og tiltak satt i verk av skandinaviske myndigheter, ser SAS seg nødt til å midlertidig stanse mesteparten av sin virksomhet fra og med i morgen.

SAS kunngjorde nettopp på en pressekonferanse at de fra og med i morgen mandag 16. mars, stanser mesteparten av virksomheten. Situasjonen skyldes utviklingen den siste uken med økt spredning av koronaviruset COVID-19 og tiltak iverksatt av myndighetene i de skandinaviske landene. Dette innebærer blant annet at 10 000 ansatte permitteres, noe som tilsvarer rundt 90% av de ansatte i selskapet.

SAS melder at kapasiteten på kundesenteret er sprengt og oppfordrer kunder som ikke skal fly de neste tre dagene om ikke å ta kontakt.

denne siden finn du siste nytt fra flyselskapet og hva du som passasjer bør gjøre. En oversikt over hvilke flygninger som er kansellert fram til 28. mars finner du her.

– Antallet nye bestillinger som kommer inn er svært begrenset og mange av våre kunder velger å avbestille reisene, sier Rickard Gustafson, konserndirektør i SAS.

Konserndirektør i SAS, Rickard Gustafsson
Konserndirektør i SAS, Rickard Gustafsson

Selskapet understreker på en pressekonferanse som pågår akkurat nå at de håper det ikke blir oppsigelser og at man håper være tilbake i normal drift igjen så snart det lar seg gjøre.

Vil prøve å hjelpe reisende hjem

SAS vil så langt det lar seg gjøre opprettholde noen avganger for å kunne hente hjem nordmenn som er på reise utlandet. Selskapet sier at de også vil samarbeide med myndighetene for å hente hjem reisende og ivareta samfunnskritisk infrastruktur så langt det er mulig.

Diskuter gjerne saken i forumet vårt.

Forsidefoto: aeroprints.com / CC BY-SA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *