Qantas har gjennomført verdens første avfallsfrie flygning

Qantas Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qantas gjennomførte denne uken den første flygningen noen gang uten noen form for ikke-gjenvinnbart avfall. Flyselskapet har som mål å kutte 100 millioner enheter med engangsplast innen utgangen av 2020. Innen 2021 er over skal avfallsmengden reduseres med 75%.

Det enorme fokuset på utslipp fra reiselivsbransjen og da spesielt luftfarten, gjør at selskapene går stadig nye veier for å forbedre sitt miljømessige fotavtrykk. Denne uken gjorde det australske flyselskapet Qantas en prøveflygning hvor alt avfallet som ble produsert om bord, enten ble kompostert, gjenbrukt eller resirkulert.

– Ved å frakte over 50 millioner mennesker i året, produserer Qantas og Jetstar for øyeblikket avfall tilsvarende 80 fullastede Boeing 747 jumbojet-fly, sier Andrew Davis, direktør for Qantas innenriksflyginger. -Vi ønsker å fortsette og gi våre kunder den samme servicen som de nyter i dag, men uten den store avfallsmengden som følger med.

På ruten mellom Sydney og Adelaide, som testflygningen ble gjennomført på, produseres det i gjennomsnitt 34kg med avfall per flygning. I løpet av et helt år produseres det om lag 150 tonn avfall bare på denne ruten.

Qantas

Alt skal gjenbrukes, resirkuleres eller komposteres

Om lag 1000 plastprodukter til engangsbruk ble erstattet med bærekraftige alternativer eller helt fjernet fra flyturen. Som erstatning for plastproduktene ble det blant annet brukt komposterbare bokser laget av sukkerrør og bestikk laget av plantefiber.

Etter at måltidet om bord var servert, samlet besetningen inn avfallet for gjenbruk, resirkulering eller kompostering i separate avfallssekker. Digitale boardingkort og digitale bagasjemerker ble brukt så langt det lot seg gjøre. Besetningen sørget for at alle boardingkort av papir ble samlet inn og resirkulert.

Qantas-loungen på flyplassen i Sydney hadde også ekstra fokus på avfallssortering i forbindelse med testflygningen.

For å nå målet om å kutte 100 millioner plastprodukter til engangsbruk innen utgangen av 2020, må Qantas erstatte 45 millioner plastbeger, 30 millioner bestikksett, 21 millioner kaffekopper og fire millioner nakkestøttetrekk.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *