Qatar tar i bruk ny teknologi til overvåkning av fly i forkant av ICAO krav

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways blir det første flyselskapet til å implementere GlobalBeacon planet-tracking. Et system lansert av det Houston-baserte FlightAware og Virginia-baserte Aireon.

FlightAware og Aireon kunngjorde i forrige uke at de vil benytte seg av 66 lav bane satellitter. Dette gjør det mulig å spore flyene i sanntid over hele verden. Systemet er utviklet for å hindre flyene mister kontakten med flyveledere. Et eksempel er Malaysia Airlines flight MH370, som forsvant mars 2014.

ICAO kunngjorde i mars 2016, at Global Aeronautical Distress Safety System (GADSS) ble opprettet for å bidra til å forbedre evnen til å oppdage kommersielle fly på avsidesliggende steder. De viktigste komponentene i GADSS anbefaler at flyet rapporterer sin posisjon til flyselskapets driftssentral minimum en gang hvert 15. minutt under normale flight omstendigheter. Imidlertid i en nød situasjon blir posisjonen rapportert hvert minutt. GlobalBeacon vil gi en permanent minutt-for-minutt rapporterings mulighet, som langt overstiger ICAO anbefalingen.

Krav i 2021

Qatar Airways sa GlobalBeacon vil gjøre det mulig å møte ICAO mandat ved at flyene autonomt sender lokaliserings hvert minutt under krise omstendigheter, som er satt til å tre i kraft i 2021.

«Jeg er stolt av Qatar Airways ledende posisjon på dette området og viktigheten av flysikkerhet og bevissthet,»

Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways.

Kilde: Gulf Times

ICAO

Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (engelsk: International Civil Aviation Organization, ICAO) er FNs luftfartsorganisasjon. ICAO utarbeider standarder og anbefalte framgangsmåter for sikker luftfart mellom stater på alle luftfartens fagområder. Den bidrar også på andre måter for å utvikle internasjonal luftfart på en sikker og effektiv måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *