Renaissance Doha City Center Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Doha.. Hovedstaden og største by i Qatar. Som et svært velstående land, blant annet pga høye oljeinntekter, har Doha vokst frem i rekordfart over de siste tiårene med en stadig utvidelse av bygninger og severdigheter. I september 2013 var jeg i byen ifbm. jobb og hadde gleden av å bo på Renaissance Doha City Center Hotel. Renaissance-hotellene er en del av Marriot og er femstjerners hoteller av generelt høy standard.

Renaissance og Courtyard
Renaissance og Courtyard

Hotellet ligger sentralt i byens «Diplomatic Area», helt inntil kjøpesenteret «City Center Doha». Hotellet, eller hotellene, er bygd som to tårn med felles svømmebasseng og uteområde på toppen av bygningen som binder de sammen. Tårnene huser nemlig Renaissance Hotel i det ene, og  «Courtyard by Marriot» i det andre tårnet. Courtyard er et hotell av en noe lavere standard (4 stjerner), men hotellene deler altså noen av fasilitetene og har direkte gjennomgang til hverandre fra resepsjonsområdene.

Jeg hadde booket et vanlig enkeltrom, men ble oppgradert til et pent dobbeltrom i 21. etasje da jeg sjekket inn. Fint utsikt fra dette rommet. Både mottakelse i resepsjonen og da vi ankom hotellet var svært god. Service på en elegant og ikke-masete måte er noe jeg setter pris på. Hele hotellet fremsto som svært velholdt og pent. Ingen tegn til slitasje eller dårlig renhold verken i fellesområder eller på rommet. Resepsjonsområdet var stort og åpent. Her fant man i tillegg Concierge-service og sitteområder.

RenaissanceDoha

Rommet var stort og pent. Vegg-til-vegg teppe er ikke alltid min smak, men passet overraskende godt til rommet som også ellers var elegant innredet. Rommet hadde to ganske store dobbeltsenger (Queen size) som var ekstremt behagelige og som gjorde at jeg fikk to netter med svært god søvn! Badet var svært romslig og hadde amenities av god kvalitet, for de som måtte ha glemt slikt hjemme. Rommet hadde i tillegg stort skrivebord for de som trenger å få unngjort litt arbeid under oppholdet.

Det var en godt fylt minibar tilgjengelig med absolutt levelige priser på innholdet. Det var i tillegg satt frem flere flasker vann som var gratis/complimentary fra hotellet som ble etterfylt ved rengjøring. Rommet hadde i tillegg vannkoker for de som ønsker å være selvforsynt med kaffe og/eller te.

bilde 2

Hotellet ligger som nevnt helt inntil kjøpesenteret «Doha City Center». Man kan fra hotellet spasere direkte inn på kjøpesenteret og handle gaver til seg selv eller andre. Med temperaturer på 40 grader utendørs er det faktisk svært velkomment med en slik mulighet. Både hotellet og kjøpesenteret hadde effektiv aircondition, så temperaturene innendørs var svært levelig. Det samme gjaldt airconditionen på rommet som fungerte utmerket og hadde digital styring for temperatur. Slikt er viktig og alt for mange hoteller, selv i «luksus-klassen» har gamle og tidvis ikke-fungerende aircondition.

Doha City Center er et relativt stort kjøpesenter som har mange butikker med varer av høy klasse. Svært mange klokkebutikker og dyre merker var gjennomgående, i tillegg til matlounger med amerikanske merkenavn som KFC, Burger King m.fl.

bilde 3

Hotellet tilbydde internet via Wi-Fi både i fellesområder og på rommet. Det var dog gratis i fellesområdene, mens du måtte betale for tilgang om du ønsket å benytte deg av det på rommet. Personlig mener jeg at internett burde være inkludert på hoteller i 2013, men vet jo at Renaissance ikke er alene om å ta seg ganske godt betalt for dette. Stabiliteten på internettilgangen var i det minste god og gjorde at man kunne benytte seg av det til både jobb og for å sjekke nyheter etc. For oss med norsk mobilabonnement er dette helt vesentlig siden prisene pr. MB ligger på godt over 100,-.

bilde 4

Bassengområdet lå som nevnt på bygget som binder tårnene sammen. Dette gjør at bassengområdet ligger ganske lavt i forhold til både tårnene som huser hotellene, og også bygningene som har kommet opp rundt. Dette gjorde dessverre solforholdene lite optimale og det finnes nok bedre alternativer for de som verdsetter muligheten for solseng høyt. I tilknytning til bassengområdet var det SPA som jeg dessverre ikke fikk tid til å benytte meg av. Hotellet har også de fleste andre tilbud man forventer på et femstjerners hotell. Flere restauranter av høy klasse, sportsbar og ymse butikker for å nevne noe.

bilde 4

Hotellet tilbyr gratis parkering for gjester. De har selvsagt også transport for gjester som ønsker å reise til flyplassen eller andre steder i byen. Vi benyttet oss av dette til flyplassen og ble kjørt i en Audi A8 til en helt akseptabel pris. Generelt var Concierge-tjenesten av svært høy klasse. De var dyktige og virket interesserte i å hjelpe oss med både restaurantforslag og andre spørsmål vi kom med. Jeg vil si at all servicen på hotellet var av topp klasse, levert på en elegant måte.

Konklusjon
Et strålende hotell med topp service! Med gratis Wi-Fi og bedre bassengområde hadde det klatret enda et hakk på stigen! Her bor du veldig sentralt i forhold til kjøpesenter og mulighetene du finner i sentrum av Doha!

Quickfacts
Lokasjon: West Bay City Center, Al Wahda Street, West Bay, Doha
Rompris: Fra 1600,- pr. natt
Bonuspoeng opptjent / program: 2470 poeng pr. natt (Marriot)
Hjemmesidewww.marriott.com

Kommentarer og spørsmål kan postes i forumet. Klikk her

Oversikt

Fordeler

Flotte rom
Moderne
Sentralt

Ulemper

Ikke gratis internett
Litt dårlig bassengområde

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Et strålende hotell med topp service! Med gratis Wi-Fi og bedre bassengområde hadde det klatret enda et hakk på stigen! Her bor du veldig sentralt i forhold til kjøpesenter og mulighetene du finner i sentrum av Doha!

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *