Anmeldelse: Sheraton Bahrain Hotel i Manama

Sheraton Bahrain Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Starwood Hotels and Resorts har tre hoteller i Bahrain. Av disse tre var det Sheraton Bahrain Hotel i Manama som kunne tilby den laveste prisen, selv om de to andre hotellene flere ganger hadde vært en del av den ukentlige SPG Hot Escapes-kampanjen.

På tross av uker med leting og venting skulle det vise seg at Sheraton Bahrain Hotel kom på SPG Hot Escapes like etter oppholdet mitt, og da til en betydelige lavere pris – uflaks som vanlig med andre ord.

Beliggenhet og ankomst

Sheraton Bahrain Hotel
Foto: Brian Cohen © 2015

Sheraton Bahrain Hotel ligger rett under ni kilometer, eller 15 minutter kjøretid, fra den internasjonale flyplassen i Bahrain. Personlig synes jeg hotellets arkitektur og design fremstår som noe umoderne, men utearealene rundt hotellet er velstelte og frodige.

Parkering er gratis for hotellets gjester. Jeg ankom i leiebil og en hyggelig parkeringsvakt ga meg en parkeringsbillett som skulle legges i bilens frontrute før man parkerer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I stedet for én stor resepsjon har hotellet flere mindre skranker hvor gjestene kan sjekke inn, og personalet var vennlige og smilende. Jeg fikk utdelt nøkkelkort mitt og tok heisen opp til etasjen hvor rommet mitt lå.

Når jeg kommer ut av heisen i etasjen hvor rommet mitt slår det meg som noe merkelig at veggene i vestibylen er prydet med bilder fra New York City. Bildene var for så vidt fine å se på, men man skulle tro at bilder av noen av de spesielle bygningene i Manama vill vært et mer naturlig valg.

Rommet

Seng på rommet
Foto: Brian Cohen ©2015

Rommet fremstår som noe mindre enn hva jeg anser som normalt for et standardrom. Av en eller annen grunn føltes det litt overfylt, men det var rent, ryddig og pent innredet. Rommet hadde også et skrivebord og en flatskjerm-TV hengende på veggen over. En fin detalj var at stikkontaktene var universale, noe som gjør at de kan brukes uten adapter av gjester fra hele verden.

Rommet hadde også en minibar ved gangen på motsatt side av badet.

Siden jeg ikke hadde noen elitestatus i Starwood Preferred Guest-programmet på daværende tidspunkt, hadde jeg ingen forhåpninger om å få noe mer enn et standardrom. Jeg fikk likevel et fruktfat med banan, appelsin, epler og druer som velkomstgave, samt to gratis vannflasker på nattbordet. Sengene var svært behagelige.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet hadde også et garderobeskap med badekåpe, strykejern og strykebrett, safe for oppbevaring av verdisaker og diverse andre praktiske gjenstander.

Siden jeg gikk i joggesko fikk jeg ikke benyttet meg av hotellets tilbud om gratis skopuss. Det er også tøfler på rommet, noe jeg setter stor pris på siden jeg da kan ta av meg skoene uten å bli skitten på bena eller sokkene. Selv om det ikke var noe å utsette på renholdet, blir gulvene aldri helt rene.

Hotellet tilbyr også gratis Wi-Fi.

Badet

Badet
Foto: Brian Cohen ©2015

Badet var rikelig utstyrt med håndklær og hadde de vanlige baderomsproduktene. Utover det var det ingenting med badet som utmerket seg spesielt.

Jeg er vanligvis ganske flink til å unngå å fotografere meg selv når jeg tar bilder av hotellrom, men på grunn av måten speilene på badet sto i forhold til hverandre var det umulig i dette tilfellet.

Badet
Foto: Brian Cohen ©2015

Utsikt

Utsikt fra rommet
Foto: Brian Cohen ©2015

Utsikten fra hotellrommet mitt var på ingen måte den beste utsikten jeg noen gang har hatt, men ikke den verste heller.

Bygningen i seg selv er utformet med forholdsvis smale vinduer, som etter min mening ikke slipper inn nok dagslys.

Oppsummering

Jeg fikk ikke benyttet meg av noen av de fem restaurantene på hotellet og har derfor ingen formening om hvordan kvaliteten på maten er. Jeg benyttet meg heller ikke av treningssenteret eller svømmebassenget, som man tilsynelatende måtte betale ekstra for.

Prisen på rommet lå på 60 bahrainske dinarer pr. natt, som tilsvarer ca. 1350,- norske kroner med dagens valutakurs. På toppen av dette tilkommer et servicegebyr på 15%, samt 5,75% i offentlige avgifter. Dette gir en totalpris pr. natt på 72,45 BHD eller 1630,- norske kroner. Litt for mye for litt for lite etter min mening. Hoteller i Bahrain har imidlertid ikke rykte på seg for å være rimelige.

Jeg har ingen formening om hva jeg egentlig fikk igjen for det obligatoriske servicegebyret. Det ser ut til å være det samme som en «resort fee», som jeg avskyr. Kanskje var det for «gratis» trådløst internett eller for fruktfatet? Kanskje var det skopussen eller parkeringen som inngikk i gebyret? Ikke vet jeg…

…men skulle du befinne deg Manama, som er hovedstaden i Bahrain, bør du absolutt vurdere Sheraton Bahrain Hotel. Hotellet ligger nært flyplassen med kort vei til sentrum. Hotellet er tilknyttet Moda Mall, hvor du kan kjøpe det siste innen mote og luksusartikler. Hvis du er ute etter en rimeligere shoppingopplevelse bør du heller vurdere en tur Manama Souq, men ikke forvent å finne varer som faktisk er laget i Bahrain.

Oppholdet mitt var hyggelig, men begivenhetsløst og bød ikke på noe ekstraordinært.

Sheraton Bahrain Hotel
6 Palace Avenue
Post Office Box 30
Manama, Bahrain
(973)(17) 533533 — Telephone number
(973)(17) 534069 — Fax number
[email protected]

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på vår søsterside InsideFlyer.com.

Alle bilder i artikkellen, ©2015 av Brian Cohen.

Oversikt

Fordeler

Behagelig seng
Rent og pent innredet rom
Fruktfat som velkomstgave
Praktisk beliggenhet med kort vei til flyplassen og til sentrum
Hyggelig og serviceorientert betjening

Ulemper

Litt lite for pengene
Litt små og overfylte rom
Uforklarlig serviceavgift på 15% kommer på toppen av regningen

Service

Beliggenhet

Rom

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Foruten serviceavgiften hadde jeg gjerne anbefalt Sheraton Bahrain Hotel, på tross av at det ikke byr på noe ekstraordinært. Selv med serviceavgiften tatt i betraktning er dette en ganske grei deal til Baharain å være.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *