Sofitel – Chicago

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sofitel sine hoteller kommer nesten alltid høyt på rangeringer og hotellnettsider. Allikevel er det en kjede man hører lite om på Norske reisesider. Det pirret meg nok til at det måtte prøves ut når jeg trengte en overnatting i Chicago. Sofitel kom svært godt ut på hotellnettsteder, og er fryktelig mye rimeligere enn toppene (Peninsula og Four Seasons).

– «Bonjour Monsieur» – sier det når jeg kommer inn. Et sekund vet jeg ikke helt hva jeg skal si. Jeg er i jet-lag og tror da beviselig jeg har landet i USA. Ikke i Frankrike. – «Excuse me, what did you say» – er det eneste jeg får ut. Da bytter de om til Engelsk. Sofitel lever virkelig ut sine Europeisk aner. Tidlig innsjekk går som en vind og jeg får rom i 15 etasje. Jeg går raskt ned i lobby restauranten – Cafe des Architectes. På meg virker det som om også en del lokale går her og spiser. Det forundrer meg egentlig litt, men det er helt ok mat og grei service.

Bonjour Monsieur
Bonjour Monsieur

Lobbyen er nå en ting. Viktigere er jo så klart rommet. Jeg hadde booket rimeligste standard værelse igjennom hotell.com, og dette var hva jeg fikk. Et helt ok rom av god størrelse. Sengen var fabelaktig god å sove i og faktisk var stolen til høyre helt fin å sitte i også. Noen ganger får man følelsen av at sittegrupper på hotellrom bare er for å fylle gulvplass, men her var det fint å sitte.

Standard rom - 1503
Standard rom – 1503 – Beklager bildekvaliteten

Det var selvfølgelig også TV med masse muligheter og en fin arbeidsplass. Hotellet har gratis internet for alle gjester.

Arbeidsbenk og TV
Arbeidsbenk og TV

Badet var stort! Stort og flott, med et inviterende badekar og tilsvarende fin dusj. Håndklær var myke og det meste var rett og slett på plass.

Veldig flott bad
Veldig flott bad

Det var også en minibar av den automatiske typen. Det betyr at det er vanskeligere å gå på kiosken og kjøpe eget fyll, men på den andre siden var prisene akseptable. Så det var til å leve med. Det var også helt klart nok av alt.

Det det ikke var, og som jeg savnet, var kaffemaskin eller vannkoker. Det er tustete. Særlig når det heller ikke er et naturlig sted å kjøpe kaffe i lobbyen. Du har bare baren, som åpner kl 15, og restauranten som stort sett tilbyr presskanner.

Le minibar
Le minibar

Baren, som treffende nok, heter Le Bar ligger til venstre i lobbyen og tiltrekker seg åpenbart også lokale folk. Det er en bra og livlig bar. Så livlig at det føles litt tustete å sitte der med bok og GT, men mye heller dette enn en klein sportsbar eller ingenting. Også her blir man hele tiden tiltalt på Fransk, og de har godt utvalg i viner.

Le Bar
Le Bar

Rommet mitt var i 15 etasje (av totalt 32), og slik ser utsikten ut.

Le utsikt
Le utsikt

Konklusjon:

Bra opphold på Sofitel. Jeg blir litt satt ut av alt det Franske. Jeg føler meg ganske hjemme i USA, men ikke i Frankrike. Men det er mest at jeg ble overrasket. Det er tøft at hoteller tør ta en slik identitet her borte, og jeg har sansen for ting man enten liker, eller ikke liker. Konsepter man må ta stilling til, og i så henseende er dette spot on.

Alt i alt synes jeg det er veldig bra. Komfortablet opphold. Det eneste som trekker ned er manglende kaffemaskin, litt serviceutfordringer og at det ikke er noe eget treningssenter. Man må kjøpe dagskort hos Equinoxe ved siden av.

Men det blir allikevel terningkast 8 av 10!

[box style=’info’]
Quickfacts: Lokasjon: 
Chicago, Magnificent Mile, rett bak vanntårnet
Rompris: 
Fra 1895,- pr. natt
Bonuspoeng opptjent / program: 
Jeg oppga ikke noe bonusprogram, men er del av Le Club Accor

Hjemmeside:  Sofitel Water Tower Chicago

Fordeler: God seng, moderne/cool, svært sentralt plassert.
Ulemper: Vannkoker/kaffemaskin og litt ymse service.

[/box]

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *