TEST: ARN-DOH med Qatar Airways i Business Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways har blitt et selskap som de fleste reisende i Norge etter hvert har hørt om. Qatar har stadig offensive tilbuds kampanjer i Business Class. Selskapet tilbyr også meget gode tilbud i Economy class til hele verden. Med sitt inntog til Oslo Lufthavn for fem år siden, har Qatar Airways blitt et mye benyttet alternativ for reisende fra Norden til Midt-Østen, Asia og Afrika.

Før vi gikk ombord, testet vi Loungen i Stockholm.

Qatar Airways QR 172

Stockholm (ARN) – Doha (DOH)

Torsdag 10 november 2016

Avgang: 21:30

Ankomst: 04:30 (+1 dag)

Flytid: 

Flytype: Boeing 787

Sete: 4A (Business Class)

Kabin og sete

Atmosfæren i kabinen var rolig avslappende noe den flotte stemningsbelysningen medvirker til. I Business Class har Qatar har utstyrt denne maskinen med en setekonfigurasjon på 1+2+1. Setene er av typen Business og konfigurert i en reverse-herringbone. Stolen har det meste man kan forvente seg av et sete i Business Class.

 

Pre departure (PDB)

Vel om bord og godt plassert i sete 4A kom en flyvertinne umiddelbart bort og presenterte seg samt hilste meg velkommen ombord. Hun tok også i mot bestilling på en pre-departure drink (PDB) som for min del ble Champagne av sorten Billecart-Salmon Brut. Kort tid etter ble det utlevert en pysjamas. Jeg er ikke tilhenger av slik en påkledning, men da man ikke kan fly rundt i boxershortsen & t-shirt på fly, takket jeg høflig ja.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Meny

Som nevnt hadde besetningen allerede på bakken hentet inn bestilling på after-departure drinker, samt forhørt seg om eventuelle mat valg og tidspunkt for disse. Straks vi flatet ut på marsjhøyde kom besetningen med glass og Champagne som elegant ble skjenket ved mitt sete.

Mat og drikke

Denne bildekrusellen krever javaskript.

«Jeg er kresen når jeg velger, for jeg syns at det er et point
at tobakken smaker like bra i pipe som i jont.»

Lars Kilevold, Ute til Lunch, Ute til Lunch Productions.

Menyen er fantastisk stor og omfangsrik til å tilbys på en flight på kun fem og en halv time. I Qatars Business Class, har man «Dine on Demand». I praksis betyr det at man spiser når man er klar / eller sulten. På denne flighten var det pakket med svensker, og de spiser hele tiden, hvis det er gratis. På meg ble det ertesuppe og pasta. Hadde egentlig bestilt fisk, men dette ble mikset opp, og pasta basta.

Service

Servicen hos Qatar Airways er helt super. Du får det du peker på, og alle er hyggelig og blide. Jeg savner dog at dette kommer fra hjertet, og ikke bare er en innøvd gest.

 

Oversikt

Fordeler

+ Gode seter og privat
+ Rolig og balansert atmosfære
+ Meny, utlevert kit og pysjamas
+ Kvaliteten på mat

Ulemper

- Kort fly tid
- Ugunstig avgangstidspunkt
- Middels andre servering

Service

Kabin

Mat og drikke

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Qatar Airways endeløse salg i Business Class, gjør at det er mange som prøver produktet for aller første gang. At man går tom for Champagne 2 timer etter avgang, og hvit vin 2,5 timer etter avgang, sier litt om charter-feberen.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *