Test av Bose QC15

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bose QC15.. For mange et kjent produkt og for noen kanskje fortsatt et ukjent navn, men et vanlig syn? Faktum er at QC-serien til Bose trolig er den mest populære når det kommer til støyreduserende hodetelefoner og et svært vanlig syn ombord på fly, såvel som morgentoget til Oslo S. Om du ikke tidligere har lagt merke til hvor mange som bruker disse, garanterer vi at du vil legge merke til det etter du har lest denne artikkelen!

For de uinnvidde kan vi raskt nevne at Bose (en av verdens mest annerkjente produsenter av høytalere/lydsystemer) i noen år har tilbudt produkter i sin QC-serie. QC er en forkortelse for «Quiet Comfort» og brukes om produktene deres som har aktiv reduksjon av bakgrunnstøy for å la deg nyte lyden mest mulig uforstyrret. QC-serien har blitt en favoritt blant mange som reiser mye, ettersom funksjonen fungerer svært godt mot bl.a. motorstøy på fly/tog osv. Vi har tidligere skrevet en test av deres nyeste tilskudd i serien, QC20i, som er støyreduserende ørepropper. QC15 er mer klassisk utformede hodetelefoner og langt fra noe nytt produkt på markedet.

Batteri
For at den aktive støyreduksjonen skal fungere må man ha strøm. QC15 benytter ett stk AAA-batteri for å gjøre denne jobben. Batteriet oppleves å ha god levetid og Bose selv oppgir ca. 35 timers aktiv bruk. Om du skulle gå tom for batteri har du et aldri så lite problem, ettersom hodetelefonene ikke fungerer uten. Husk derfor å alltid ha et ekstra batteri med deg i oppbevaringsveska som følger med! Mangler du det vil du risikere å måtte se resten av filmen på flyet med flyselskapets egne øreplugger som ofte holder en helt begredelig kvalitet.

qc15_sp_l

Størrelse
Bose QC15 er av ganske solid størrelse og tar dermed litt plass i sekken. Det medfølger en oppbevaringseske som har god kvalitet og som beskytter hodetelefonene bra. Man kan brette selve hodetelefonene innover og dette gjør at de tar litt mindre plass. Sjelden et problem å få med i sekken med mindre du allerede sliter med plass i håndbagasjen. Om plassen er et problem kan vi anbefale at du tar en titt på de tidligere nevnte QC20.

Lyd og støyreduksjon
Noe av det viktigste med disse produktene er jo nettopp den aktive støyreduksjonen og lyden man opplever ved bruk. Jeg har testet QC15 over noen år både på kollektivtrafikk (buss og tog), samt på et utall flyturer. Jeg har allerede fra første stund latt meg imponere over hvor godt disse fungerer. Lyden er svært god og her har jeg rett og slett svært lite å utsette! Jeg savner litt mer trøkk i bassen og enda høyere maksvolum, men lyden er gnistrende klar og med svært god gjengivelse. Støyreduksjonen gjør underverker for å stenge ute alt fra barneskrik til jetmotorer. Om du ikke tidligere har forsøkt produkter fra QC-serien eller andre konkurrende produkter med samme funksjon, tør vi påstå at du vil oppleve en ny verden når du får prøvd!

quietcomfort15-brown-jpg-822567197

I pakken til QC15 følger det med en adapter for å kunne gjøre den ene 3.5mm pluggen om til 2  (slik at man kan benytte det til mange av dagens underholdningssystemer på f.eks. fly). Ekstremt praktisk om du vil benytte hodetelefonene når du ser film ombord (og det vil du)..

Selv om QC15 har vært tilgjengelig i mange år allerede er de fortsatt umåtelig populære. Det har de senere år dukket opp mange forskjellige spesialversjoner med forskjellig fargevalg i tillegg til standardutgaven som er grå og sort. Det er også gjort enkelte forbedringer på fjernkontrollen som er på ledningen og denne fungerer godt til å justere volum og sette på pause/starte musikk. Prismessig er QC15 relativt dyre med en standard utsalgspris på ca. 2500,- Det er imidlertid flere ganger at vi har sett disse på tilbud til ca. 1500/1700 og om du er rask vet vi at Elkjøp har pallesalg på disse i morgen 11.3.14 til 1500,- både i butikk og på nett!

Konklusjon:
Bose Quiet Comfort er strålende gode hodetelefoner til alle som liker å reise. Støykanselleringen er den viktigste funksjonen og gjør det mulig å stenge verden ute og nyte musikk, film eller annen underholdning!

Oversikt

Fordeler

- Veldig bra støyreduksjon
- God lyd
- God byggekvalitet

Ulemper

- Savner litt mer "trøkk" i bassen
- Tar litt stor plass
- Fungerer ikke uten batteri

LYD

STØYREDUKSJON

BYGGEKVALITET

MÅ-HA-FAKTOR

Overall Rating

Konklusjon

Bose Quiet Comfort er strålende gode hodetelefoner til alle som liker å reise. Støykanselleringen er den viktigste funksjonen og gjør det mulig å stenge verden ute og nyte musikk, film eller annen underholdning!

4.5

Kommentar

  1. LN-MOW sier

    Kan kanskje også nevnes at man også har ‘oppå-øret’-versjonen QC3 for de som foretrekker den. QC15 går rundt hele øret. For meg fungerer QC3 bedre, og jeg er allerede på andre settet. Fungerer også fint som motlyd/hørselvern til gressklipping 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *