Test: Clarion Hotel Arlanda Airport

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ankommer man sent, eller skal reise tidlig fra Stockholm Arlanda flyplass kan det være en fordel å overnatte på eller i nærheten av flyplassen. På Arlanda er Clarion Hotel Arlanda Airport et alternativ vi har testet for deg.

Midt i mellom terminal 4 (innenriks) og terminal 5 (utenriks – SAS og partnere) ligger SkyCity. Et shoppingsenter som inneholder Arlanda centralstation, flere shoppingmuligheter og mange restauranter. Man går innendørs mellom terminalene og midt i SkyCity tar man til venstre og litt lenger fremme ligger resepsjonen til Clarion Hotel Arlanda Airport.

IMG_5438

Det var fredelig i resepsjonen da jeg ankom en søndag ettermiddag i mai. Jeg ble ønsket velkommen og spurt om jeg hadde bodd på hotellet før. Det hadde jeg ikke, så da fikk jeg en rask forklaring mens jeg ble sjekket inn. Jeg klarte også å spørre etter er rom høyt oppe og ut mot flyplassen så jeg kunne nyte utsikten ekstra godt. Dette ble innfridd uten problemer.

Resepsjonen var åpen og lys, og hadde en hyggelig bar bak innsjekksdisken. Her var også utgang til en uteterasse.

IMG_5442 IMG_5444

Jeg fikk et enkeltrom som var pent innredet og utsikten var upåklagelig som forventet. Rommet var riktignok ikke særlig stort, men inneholdt en seng som var mindre enn en dobbeltseng, men større en enkeltseng. Helt greit når man var alene. Det var skrivebord som stod mot vinduet så man kunne nyte utsikten hvis man ville ha en pause i jobbingen, og det var en stol og et lite bord hvis man ville slappe av og se TV. Hotellet har gratis internett og det ble målt til 12 mbit/s.

IMG_5415 IMG_5417

Og som en liten ekstra detalj, lå det en liten kikkert på det hvite bordet, så man kunne få med seg flere detaljer av utsikten.

IMG_5418

Badet var passe stort, og hadde gode dusjfasiliteter og legg merke til at det er både hvite og brune håndklær. På et dobbeltrom kunne jeg forstått det, men virket kanskje litt rart på et enkeltrom?

IMG_5422 IMG_5423

Utsikten fra rommet var det heller ikke noe å si på.

IMG_5447 IMG_5448

Hotellet har en rekke fasiliteter. På kvelden besøkte jeg Restaurant Kitchen & Table som er drevet av den svenske kjendiskokken Marcus Samuelsson. Man kan finne restauranter med samme navn på flere Clarion hoteller. Ettersom restauranten lå i 12 etg var det god utsikt herfra også. Jeg spiste en burger som var meget god, og en artig liten dessert av pannacotta med popcorn og salt karamellsaus.

IMG_5429 IMG_5431

Frokosten blir servert i en stor restaurant på bakkeplan. For å komme dit må man gjennom konferanseavdelingen, og jeg lurte flere ganger på om jeg var på rett vei. Men når jeg først var fremme, var det jo en enorm spisesal, og det var nesten ikke folk der. Buffeten inneholdt det som hotellfrokoster pleier. Et pluss var at det var egen kokkestasjon hvor man kunne få laget omeletter om man ønsket. Frokosten er åpen fra kl 0500 til 0930 på ukedager og til 1030 i helgene. Det tilbys forøvrig en lettere frokost mellom kl 0400 og kl 0500 for dem som skal tidlig avsted.

0907 03
Frokostbildene er hotellets egne bilder.

0907 04

Av andre ting kan man merke seg at det er et eget fitnessenter på hotellet med åpningstid fra kl 0500 til kl 2300. Utendørs svømmebassen er det også funnet plass til. Riktignok bare åpent i sommermånedene.

Bildene fra bassenget er hotellets egne, da det ikke var temperatur for å bade ved vårt besøk.
Bildene fra bassenget er hotellets egne, da det ikke var temperatur for å bade ved vårt besøk.

0907 01

Alt i alt var det et helt greit opphold. Litt rart at hotellet verken hadde minibar eller kleshengere på rommet. Men senga var god å sove i, og det er jo tross alt det viktigste ved et hotell.

 

Hotellfakta:
Navn:   Clarion Hotel Arlanda Airport (åpnet i november 2012)
Adresse: Tornvägen 2,  190 45 Stockholm Arlanda , Sverige
Antall rom: 414
fordelt på standard, superior, familierom og suiterRestaurant/Bar:  2/2
Roomservice: Ja 24 timer i døgnet, dog redusert tilbud på natten.
Andre fasiliteter: Treningssenter og utendørs svømmebasseng.
Møterom: 44
Bonusprogram: Nordic Choice Club
Min status: Blå (laveste)
Opptjening: 1 poeng pr krone brukt på hotellrom
Priser: Fra 1 200 SEK i helg og 1 800 SEK i ukedagene.

Sjekk gjerne vår guide til Nordic Choice Club som du finner på denne linken.

(Forsidebildet er lånt fra hotellets egne sider)

Oversikt

Fordeler

- Sentralt på Arlanda
- God seng
- God utsikt
- Frokosten
- Restauranten i 12 etg
- Hyggelig personale

Ulemper

- Litt lite rom
- Kontorstol ukomfortabel
- Ingen kleshengere eller skap
- Ingen minibar

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Value for money

Overall Rating

Konklusjon

Clarion byr alt i alt på en fin hotellopplevelse. Hotellet fremstår som nytt og personalet er alltid smilende og hjelpsomme. Skulle jeg velge et hotel på Arlanda igjen, ville det nok blitt dette.

4

Kommentar

 1. Sara sier

  Hej!
  Tack för din fina recension av vårt hotell, vi blir väldigt glada och stolta över hur du beskriver det för dina läsare. En lite detalj bara är att bakom dörren in till badrummet så har du en stor garderob med strykbräda och strykjärn, galgar och kemtvättspåse. Det finns en safe och en välfylld minibar som har kalla drycker och snacks. Ännu en gång, tack för din fina recension och hoppas du kommer snart tillbaka.

  Vänlig Hälsning
  Sara Dahlberg
  Style Manger
  +46 8 444 1800 vxl

  • Erling sier

   Takk for tilbakemelding.
   Jeg som trodde jeg hadde sett i alle kroker av rommet, men ikke der tydeligvis.
   Når jeg ser på noen bilder jeg tok, kan det se ut til å være et skap der du beskriver, men med samme farge som veggen på andre siden, og et lite dørhåndtak er det sannelig ikke lett å se, og ikke så rart at jeg ikke så det ved første øyekast. Jeg er kanskje ikke alene om å ikke finne det? Men da vet jeg det til neste gang, ellers får du notere deg at jeg får en omvisning på rommet neste gang jeg sjekker inn, hehe 😉

 2. Lotta sier

  Vad kul att du har testat Clarion Hotel Aroanda Airport och att du trivdes hos oss:)
  Varje rum har både klädskåp/hängare samt minibar. Du hittar den precis när du kommer in i rummet.
  Kontakta gärna mig nästa gång du kommer och bor så ska vi se till att du får ett fint rum och en vägbeskrivning till minibaren:)
  /Lotta Anestedt, Web Sales & Marketing, lotta.anestedt(at)choice.se

  • Erling sier

   Takk for tilbakemelding.
   Jeg som trodde jeg hadde sett i alle kroker av rommet, men ikke der tydeligvis.
   Når jeg ser på noen bilder jeg tok, kan det se ut til å være et skap der du beskriver, men med samme farge som veggen på andre siden, og et lite dørhåndtak er det sannelig ikke lett å se, og ikke så rart at jeg ikke så det ved første øyekast. Jeg er kanskje ikke alene om å ikke finne det? Men da vet jeg det til neste gang, ellers får du notere deg at jeg får en omvisning på rommet neste gang jeg sjekker inn, hehe 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *