Test: Hampton by Hilton Manhattan-Chelsea

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

New York er en klassiker for oss skandinaver, og med rikelig av direkteruter fra de skandinaviske hovedstedene er det ikke merkelig at byen som aldri sover får en god del besøkende fra vår del av verden. Og med en (nesten) toåring med på ferden, så ble det å finne et noenlunde rolig og passende sted på Manhattan (om noe slikt finnes!) en prioritet. 

Hilton.com byr ikke overraskende på et ganske greit utvalg av hotell i New York, med et prisnivå som da vi var der begynte på ca. $230 og oppover per natt. Vi endte opp med Hampton by Hilton Manhattan-Chelsea som kostet ca. $260 per natt, inkludert frokost og WiFi (gratis når man booker på hilton.com), noe som med dagens stusselige kronekurs betyr ca. 2200 kroner.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hotellet ligger på 108 West 24th street og er nesten litt unnselig der det ligger en litt anonym, men velstelt fasade, og det gir et klart inntrykk av et forholdsvis moderat hotell. Bygget hotellet ligger i er høyt, men med ganske lite areal per etasje, og resepsjonen er ganske liten. Innsjekking gikk ikke spesielt fort, men var trivelig og personalet tok seg god tid til å forklare alt vi trengte å vite. Resepsjonen var også veldig behjelpelig med å henvise til restauranter, organisere helikoptertur og transporthjelp. Det er kun to stykker som betjener den, så det oppstår veldig fort kø dersom det kommer flere ad gangen, noe det gjerne også gjorde.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hotellet ligger som navnet antyder i Chelsea på Manhattan, et område som preges av å være forholdsvis rolig. Det er ingen nattklubber i umiddelbar nærhet, men noen få puber og ellers mest kaffebarer og restauranter, samt butikker. Hotellet ligger nesten på hjørnet mot 6th Avenue, og dermed også et kvartal unna Broadway og ikoniske Flatiron Building. For oss med småbarn på tur, passet det også at Madison Square Park (må ikke forveksles med Madison Square Garden) var på samme sted som nevnte Flatiron Building med sine åpne områder og lekestativer.

Rommet var var ikke spesielt stort («king bed city view») og ellers helt på det jevne, lyst og trivelig nok, men samtidig noe slitt. Badet bar preg av det samme, men i tillegg hadde de malt baderomsdøra samme dag som vi ankom. Jeg aner ikke hva slags maling de brukte, men den var våt i tre dager (!), og klissete de to siste dagene, i tillegg til at malingslukta var påtakelig under hele oppholdet. Det gjorde jo at man måtte vokte toåringen som en hauk, da unger på den alderen sjelden bryr seg om sånne trivialiteter som fingermerker i maling. Senga var rimelig romslig, og hadde helt ok komfort. Rommet hadde også 32″ TV med omlag 175 kanaler, noe som burde holde for de aller fleste. En litt artig detalj var at de har påspandert rommet et utall av USB-kontakter for lading av telefoner og alt mulig annet, jeg talte opp ikke mindre enn 16 (!) stykker, og de satt i vegguttak, pulten, lamper, vekkerklokka og andre fiffige steder. Kjekt når man har flere dingser som skal lades enn man har adaptere til amerikanske stikkontakter. Forøvrig var utsikten fra vårt rom i 15. etasje var upåklagelig, og støyskjermingen ut mot byen er også godkjent.

Foto: Hilton
Foto: Hilton

Frokosten var inkludert, og der frokostsalen så veldig liten ut ved første øyekast, så var det en ekstra sal med bord og stoler, slik at det var uproblematisk å få sitteplass. Utvalget var ikke stort, og i god amerikansk tradisjon preget av mye sukker og kaker, men de hadde en fin variasjon og det som var der var av brukbar kvalitet. Kaffe og te er gratis for alle gjester hele døgnet, men hotellet har ingen hotellbar.

Foto: Hilton
Foto: Hilton

Alt i alt et helt greit hotellopphold. Prisen er ganske frisk isolert sett når man ser på hva man får igjen, men på Manhattan er dette en ganske lav pris. Derfor en over middels karakter på valuta for pengene. Men å male dører på rommet med maling som ikke tørker og som lukter i dagesvis er ikke ok, og noe hotellet burde greid å unngå. Noe hotellet ikke nødvendigvis kan noe for, men som likevel er irriterende, er at en av hotellets to heiser stadig vekk var ute av drift under vårt opphold. Men sett bort ifra malingen er det lite som er direkte dårlig, og Hampton by Hilton Manhattan-Chelsea kan anbefales som et greit turistklassehotell. Oppholdet ga snaut 14.000 HHonors-poeng.

HamptonByHilton_Color

Oversikt

Fordeler

Fin og rolig beliggenhet for barnefamilier.
Inkludert grei frokost.
Serviceinnstilt personale i resepsjonen.
Gratis WiFi.

Ulemper

Sjenerende malingslukt på rommet.
En av to heiser ute av drift flere ganger.
Noe slitt.

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Helt greit alternativ som turistklassehotell, uten de store høydepunktene men samtidig uten de store skuffelsene. Prisen er frisk, men det forteller mer om New York enn hotellet.

3.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *