Test: LATAM business class fra Madrid til Frankfurt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Du behøver ikke å reise langt for å fly med et sør-amerikansk flyselskap. Steven Tor fra vår søsterside Insideflyer.nl har testet LATAM business class fra Madrid til Frankfurt.

En tur i Europa med et sør-amerikansk flyselskap i en Boeing 787? Det høres kanskje litt rart ut, men det er faktisk mulig. LATAM, som er resultatet av fusjonen mellom TAM og LAN, flyr daglig mellom Madrid og Frankfurt, som en fortsettelse av ruten fra Santiago. En billett i business class koster rundt €130 hvis du bestiller i god tid. En fantastisk mulighet hvis du har lyst til å ta deg en tur med dette sør-amerikanske selskapet.

Overraskelse!

På Barajas flyplass venter en overraskelse: Passasjerer med LATAM business class får ikke bruke fast track i sikkerhetskontrollen! Heldigvis er de fleste interkontinentale flyvningene allerede gått, så det er ikke så mye mennesker i passkontrollen og sikkerhetskontrollen. Og jo, selv om reisen er innenfor Schengen-området, må passasjerene gjennom passkontrollen. Også i Frankfurt må vi igjen gjennom (den alt for travle) passkontrollen.

Boarding

Etter et behagelig opphold i den store og rolige Iberia-loungen i terminal 4, var det tid for ombordstigning. Ved døren ble jeg møtt av et sjarmerende og muntert crew. Jeg reiste sammen med noen kamerater, og da vi sa vi var aviation geeks, ble vi øyeblikkelig og med stor entusiasme tatt med til cockpit og introdusert for pilotene. Vi fikk også se hvileområdet. Litt av en velkomst!

I LATAMs business class er setene satt i en 2-2-2 konfigurasjon, og setene kan legges helt flatt ned. De byr ikke på det samme privatlivet som hos andre selskap, men samtidig føles kabinen meget romslig. På setene lå hodetelefoner og ventet på oss. Vi fikk ikke utdelt noe amenity kit på denne korte turen.

Så snart vi hadde satt oss til rette ble velkomstdrinken servert. Jeg valgte et glass Roederer champagne. Få minutter senere ble glassene fylt opp på nytt. Kabinpersonalet var meget avslappet gjennom hele boardingprosessen og snakket litt med alle i den halvfulle business class-kabinen.

Flyvningen

Kort tid etter take-off fikk vi en liten skål med nøtter som en aperitif. Deretter var det tid til et måltid.

På denne 2,5 timer lange flyvningen til Frankfurt fik vi en enkel, men god kald rett med stek, kylling og ost. Der var en deilig salsa til kyllingen. Som dessert nøt jeg en mektig god sjokoladekake. Kabinpersonalet kom rundt flere ganger for påfyll i glassene. Til kaffen fikk jeg, mer eller mindre forventet, et generøst glass med cognac.

Etter maten var det på tide å utforske underholdningssystemet. Det er rimelig omfattende, med blant annet nyere tv-serier. Der er selvfølgelig også et stort utvalg av sør-amerikanske serier, men jeg bladde forbi telenovellaene denne gangen.

Landing i Frankfurt kom dessverre alt for raskt. Vi måtte ta farvel med LATAM, og kabinpersonalet vinket hjertelig farvel.

Anbefalt!

Denne ganske spesielle flyvningen er en meget behagelig opplevelse, en liten smak av sør-amerikansk sjarm i Europa. Som en av mine venner sa til meg: Med dette kabinpersonalet hadde jeg lyst til å bli sittende og bli med helt til Chile! Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv.

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Steven Tor på vår søsterside insideflyer.nl

Oversikt

Fordeler

+ Fly med en sør-amerikansk wide-body i Europa!
+ Komfortable seter
+ Lekker catering

Ulemper

- Ikke en opplagt rute
- Ingen fast track i sikkerhetskontrollen i Madrid

Klasse

Sete

Mat og drikke

Personale

Verdi for pengene

Overall Rating

Konklusjon

En klar anbefaling til en som elsker å reise med fly. Flott crew i et komfortabelt fly. Og perfekt hvis du vil søke om LATAM statusmatch uten å måtte fly til Sør-Amerika.

4.2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *