Test: Quality Hotel Klubben, Tønsberg

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tønsberg har faktisk to hoteller i Choice-kjedens Quality-brand. I tillegg ligger de bare et steinkast fra hverandre, sentralt nede ved bryggen. Hotel Klubben var vel mest kjent som et Rica hotell tidligere, og da som et av deres mest kjente hoteller. Spesielt for alle deres sommershow hver eneste sommer.

Nå skulle jeg verken bo der om sommeren eller delta i noe sommershow, men fikk allikevel muligheten til å teste ut dette hotellet i februar.

Førsteinntrykk
Jeg ankom hotellet til fots, men for dem som ankommer med bil, er det innendørs parkering til 195 kr med direkte inngang til resepsjonen. Selve resepsjonsområdet er ikke så stort, men knyttet til hotellets bar og restaurant. Hotellet råder for øvrig over en bar og en restaurant som heter Cafe Pi.

Innsjekk
Jeg hadde bestilt rommet via Nordic Choice Hotels egen hjemmeside. Prisen var overraskende lav, noe som tydeligvis skyldtes vinterferie og at det derfor var en temmelig rolig periode for hotellet. Prisen jeg betalte var drøye 700 kr for et dobbeltrom for en natt. Jeg ble meget vel mottatt i resepsjonen av det som skulle vise seg å være den mest service-innstilte resepsjonisten jeg har møtt i Norge noen gang. Og jeg har bodd mye på hotell i Norge. Men mer om det siden.

Jeg hadde på dette tidspunktet, kun det laveste nivået i Nordic Choice Club, Blue, og ble derfor hyggelig overrasket over at jeg var blitt oppgradert til et superior rom. Jeg fikk sågar et VIP-brev som inneholdt en personlig hilsen og et par sjokoladebiter, noe jeg trodde var forbeholdt gull- og platinum-medlemmer som må bo henholdsvis 35 eller 60 netter for sin status. Helt klart en hyggelig handling fra hotellets side når de allikevel hadde god kapasitet.

Rommet
Mitt rom lå i 6. etasje, og korridorene er dekorerte med motiver fra show og revyer som har vært spilt som sommershow på hotellet. I enden av gangen jeg hadde mitt rom hadde den gamle Dizzie Tunes-legenden, Tor Erik Gunstrøm fått sitt portrett.

IMG_7270

Rommet besto av et stort, fint bad til høyre når man kommer inn på rommet.

IMG_7274

IMG_7275

Badet var meget romslig og det var god plass i dusjen. Et stort pluss var også at det var varmekabler i gulvet.

Deretter finner man en behagelig dobbeltseng. Hvitt, nystrøket laken og sengetøy for øvrig en god bidragsyter for en god natts søvn.

IMG_7272

Så kommer det et skrivebord som også fungerer som en rom-deler mot en dobbelsofa og bord som finnes ut mot vinduet. Jeg savner ofte en god sofa på de hotellene jeg bor på. De er sjeldne, og finnes sjeldent på standardrommene som de fleste av oss normalt bestiller.

IMG_7273

Rommet hadde også en minibar, og for en gangs skyld hadde dette hotellet ikke sett for seg at de skulle flå gjestene sine ved å ta noe fra minibaren. Personlig tror jeg at hotellene hadde fått solgt mer fra minibarene sine om de heller hadde tatt Narvesen priser enn restaurantpriser. Man er jo tross alt på sitt eget rom, og ikke i en restaurant.

IMG_7276

Utsikten fra hotellrommet mot Domkirken og Slottsfjellet:

IMG_7277

Når prompen treffer viften
Servicen på et hotell kjennetegnes gjerne når ting ikke går helt som det skal, og du har bruk for ekstra hjelp. For meg var det mye som gikk på tverke. De som har lest litt på forumet vårt, har sikkert fått med seg detaljene, så de skal vi ikke ta med her. Men i første omgang hadde jeg behov for sen utsjekk. Ikke noe problem, var svaret! Deretter forlenget jeg med en ny natt. Ikke noe problem det heller. Selv ikke når jeg spurte om det var mulig å få samme pris, til tross for at jeg hadde sett at prisen på nett var flere hundre kroner mer om man bestilte der.

Så sjekket man ut etter andre natten, og i løpet av dagen skar det seg igjen. Jeg trengte en ny natt i Tønsberg. Ringer hotellet og kommer til den fantastiske resepsjonisten som jeg hadde snakket med så mange ganger i løpet av oppholdet. Senest da jeg sjekket ut. Forklarte hvem jeg var, og hadde allerede oppdatert henne på min situasjon, og spurte om en ekstra natt til samme pris. Ikke noe problem. Jeg fikk til og med samme rommet jeg sjekket ut fra. Kan knapt gjøres bedre. Jo forresten, da jeg ved utsjekk absolutt siste dagen sto med en haug med bagasje og samme resepsjonist uten videre kom og bar den ut for meg til ventende kjøretøy. Aldri har jeg opplevd maken til god service fra en hotellresepsjon!

Frokost/ bar/ restaurant
Hotellets bar og restaurant var arenaen for frokostserveringen. Organiseringen av dette er jeg dog noe skeptisk til. Frokostbufféen var delt inn i slike serveringsøyer og disse var plassert rett utenfor bardisken. Greit nok for frokost, men noe merkelig når man er i baren på kvelden. Dessuten hadde baren et møblement som minnet mest om cafe og ikke som en bar. Restauranten minnet også mest om en cafe, men dette er jo greit for frokost. Kanskje litt mer kjedelig om man vil spise i hotellets restaurant på kvelden.

IMG_7281

Frokosten inneholdt det man forventer på denne typen hoteller. Men det er sterkt kritikkverdig at alle de varme rettene på frokostbufféen var kalde. Når jeg etter to dager informerer hotellets F&B manager om dette, lover han varm frokost neste dag. Da var det i det minste en antydning til lunkent. Men varmt var det fortsatt ikke.

Baren, som lå til høyre i forhold til bildet over:

IMG_7282

Jeg spiste ikke i restauranten på kvelden. Egentlig mest på grunn av at meny og pris ikke passet til mine behov. Pluss det at bryggen med et stort restaurantutvalg ligger bare et steinkast unna. Skal du til Tønsberg, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å spise burger og ta en super milkshake på restaurant Kverneriet som ligger rett på andre siden av gangbroen over fjorden.

Restauranten på Hotell Klubben:

IMG_7283

Øvrige fakta om hotellet.
Hotellet har også en stor konferanseavdeling og har store nok saler til å håndtere større shows og revyer som de er kjent for om sommeren. Her finnes 9 møterom med kapasitet på inntil 450 personer. Det største lokale, Klubben Hall, har en kapasitet på inntil 635 personer. Deres ærverdige ballsal har huset mange kjente profiler og selskaper gjennom årene. Hver sommer arrangeres det berømte sommershowet her, som tiltrekker seg de største navnene i showbiz-Norge.

Hotellet har 145 rom, i flere kategorier. Her er standard, superior, deluxe og suiter å velge mellom. Suitene har egne navn. I den korridoren jeg bodde, fant man for eksempel Dizzie Tunes-suiten. Hotellet tilbyr også room-service i restaurantens åpningstid. Og som en av de få jeg noensinne har sett, tilbys gjestene å hente maten selv for å slippe room-service gebyr.

IMG_7296

 

 

Oversikt

Fordeler

- SERVICE!!
- Oppgradering til superior room
- Sofa på rommet
- Varmekabler på badet
- Hotellet ligger sentralt i Tønsberg

Ulemper

- Kald frokost
- Kjedelig bar/restaurant

Rommets komfort

Fasiliteter

Service

Frokost

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Hotell Klubben fremstår som et hjemmekoselig hotell takket være en fantastisk service i resepsjonen. Rommet er helt greit etter norsk standard og forventningene til et Quality Hotell. Selv om hotellet er gammelt, er det godt vedlikeholdt. Jeg kommer gjerne tilbake!

3.7

Kommentar

 1. Martin Twist sier

  Hei Erling!

  Takk for ditt opphold og tilbakemelding på vårt hotell. Som hotellsjef blir jeg selvsagt veldig glad når jeg leser at vi leverer topp service – det er noe vi jobber knallhardt med i alle avdelinger hver eneste dag. Det er også hyggelig å lese at de små overraskelsene vi serverer (oppgradert rom og hilsen) faller i smak hos deg som reisende. Vi tar med oss det positive og fortsetter å utvilke disse sidene. Så til minusene. Frokosten skal selvsagt være 100%. Her har vi bommet og hvorfor vi ikke klarte å rette på dette enda du ga beskjed, er noe vi kommer til å se på i gjeldene avdeling. I forlengelsen av dette kommer også buffetområde/bar, her er jeg helt enig med deg. Det er ingen god løsning hverken til frokost/lunsj eller som bar på kvelden. Det er derfor vi i løpet av kort tid åpner både vårt nye buffetområde og vår nye lounge i forbindelse med baren, i samme runde skal også restauranten får en makeover. Dette vil løfte både frokostopplevelsen og gjøre barområde til et innbydne sted å nyte noe leskende. Avslutningsvis kan jeg også informere om at vi i skrivende stund gir alle våre 50 superior rom (lik det du bodde på) en oppgradering. Med det er alle våre 145 rom pusset opp i løpet av de to siste årene. Med det takker jeg for hjelpen og ønsker deg velkommen tilbake til Klubben.

  Mvh Martin Twist
  Hotellsjef
  Quality Hotel Klubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *