The Hollis Halifax – a DoubleTree Suites by Hilton

The Hollis Halifax - a DoubleTree Suites by Hilton

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Med nyervervet Diamond-status i Hilton Honors, prøver jeg innen rimelighetens grenser å være lojal mot Hilton. Hotellkjeden er ganske dårlig representert i Norden, men på en reise i Canada fikk jeg mulighet til å prøve flere av kjedens hoteller. Første stopp var The Hollis Halifax DoubleTree Suites.

Hilton har tre hoteller i sentrum av Halifax, Nova Scotia. Basert på pris, beliggenhet og omtaler, falt valget på The Hollis Halifax – a DoubleTree Suites by Hilton. Hotellet gikk tidligere under navnet Radisson Suite Hotel Halifax, men ble overtatt av Hilton for rundt fem år siden.

Beliggenhet

Noe særlig bedre beliggenhet i sentrum av Halifax får du nok ikke. Byens mest kjent attraksjoner, waterfront, og byens beste barer og restauranter ligger alle i gangavstand fra hotellet.

Innsjekking og førsteinntrykk

Selv om stilen til dels virker litt gammeldags for oss som er vant med skandinavisk design, er førsteinntrykket likevel friskt og velholdt. Det er ingen dedikert innsjekkingskø for Hilton Honors Gold/Diamond, men det er streng tatt ikke nødvendig heller. Når jeg ankommer hotellet sent på kvelden er det i alle fall ingen kø.

Resepsjon

Jeg blir ønsket velkommen til hotellet og som Diamond-gjest, får en kort orientering om hotellets fasiliteter og tildelt nøkkelkort til rommet mitt i 7. etasje. Jeg får også en varm chocolate chip cookie, DoubleTree by Hiltons varemerke, noe som passer bra siden hotellrestaurant og room service akkurat har stengt for kvelden.

Rommet

Jeg har bestilt suite med ett soverom. Da jeg bestilte var dette den eneste romkategorien som var ledig og det er også den høyeste kategorien på The Hollis Halifax. Det var derfor ikke snakk om noen oppgradering til høyere kategori, men jeg hadde gjerne tatt til takke med bedre beliggenhet/utsikt. Hotellet har imidlertid tatt seg tid til å lage et håndskrevet velkomstkort. To biter sjokolade og en flaske vin som velkomstgave har jeg også fått.

Det er i alle fall ingen ting å utsette på størrelsen, rommet er digert for én person. Etter entreen kommer du inn i et lite kjøkken med mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap og kjøkkenbord med sitteplass til fire.

Kjøkken

Den romslige stua har en hjørnesofa og en lenestol, skrivebord og en stor kommode med en TV på.

Soverommet er nesten like stort som stua, med en stor, komfortabel dobbeltseng, sovasofa og to lenestoler. Soverommet har også en egen TV.

Dobbeltseng

Badet er også ganske romslig, med inngang både fra soverommet og entreen. Dusjen har godt vanntrykk og dusjkabinettet er stort nok for minst to personer.

Rommet har både tilkobling for nettverkskabel og WiFi, med stabil og god hastighet.

Mat og drikke

Med Diamond-status i Hilton Honors er frokost alltid inkludert. Frokostbuffeten er ikke all verden og det er ikke sikkert det er noe jeg ville betalt ekstra for. Den er imidlertid ganske typisk for amerikanske hoteller i denne klassen og helt grei. Her går det i søte bakverk, pannekaker, vafler og lønnesirup, som naturlig nok obligatorisk på et hotell i Canada. Av varme retter er det eggerøre, pølser og bacon. Av litt sunnere alternativer finnes oppskåret frukt yoghurt.

Jeg fikk dessverre ikke prøvd restauranten og baren utover frokostserveringen.

Fasiliteter

The Hollis Halifax har et helt greit treningsrom, svømmebasseng og et mindre boblebad. Ikke noe avansert, men bra nok til å holde formen vedlike når man er på reise. Resepsjonen har også en liten butikk som selger snacks, drikkevarer og frosne matvarer man kan tilberede i mikrobølgeovn.

Hotellet har også selvbetjent vaskeri, noe jeg setter stor pris på og skulle ønske flere hoteller hadde. Dette er gull verdt om man er lenge på reise og ikke vil slepe med seg hele garderoben på tur.

Parkering finnes på andre siden av gaten og koster $20 CAD per døgn.

Hilton Honors

Hilton Honors kan være ganske rause med bonuspoengene når det er kampanjer. Du får i utgangspunktet 10 poeng per $1 du legger igjen og får i tillegg 100% bonus som Diamond. Under dette oppholdet har Hilton også en kampanje med doble poeng, slik at jeg totalt får firedobbel opptjening. I tillegg får du med Diamond-status 1000 poeng ekstra per opphold på DoubleTree by Hilton.

Totalt får jeg 16 783 poeng for opphold, hvor 5 261 er base points.

Priser og booking

Oppholdet ble bestilt fra hotellets hjemmeside. Gjennomsnittprisen per natt var $269 CAD (ca. 1 825 kroner), inkludert skatter og avgifter.

Konklusjon

Jeg hadde et hyggelig opphold på The Hollis Halifax – a DoubleTree Suites by Hilton og bor gjerne her igjen. Store og fine rom, flotte fasiliteter, god service og en helt grei pris. På tross av at jeg ikke fikk noen oppgradering, fikk jeg god anerkjennelse og alle fordelene jeg skulle ha som Diamond-gjest. Til Canada å være føler jeg at jeg fikk mye igjen for pengene.

Oversikt

Fordeler

+ Store rom
+ Hyggelig betjening og god service

Ulemper

- Ingenting spesielt

Service

Beliggenhet

Rom

Mat og drikke

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg hadde et hyggelig opphold på The Hollis Halifax – a DoubleTree Suites by Hilton og bor gjerne her igjen. Store og fine rom, flotte fasiliteter, god service og en helt grei pris. På tross av at jeg ikke fikk noen oppgradering, fikk jeg god anerkjennelse og alle fordelene jeg skulle ha som Diamond-gjest. Til Canada å være føler jeg at jeg fikk mye igjen for pengene.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *