The Loft by Brussels Airlines and Lexus Business Lounge

Sitteplasser og buffetområde

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg har besøkt Brussels Airlines’ business lounge «The Loft» flere ganger tidligere. Denne gangen reiste jeg uten følge og hadde også god nok tid i loungen til å gjøre en skikkelig anmeldelse.

The Loft er Brussels Airlines Schengen-lounge for business class- og Star Alliance Gold-passasjerer. Loungen ligger på motsatt side av gate A42 og holder åpent hver dag mellom kl. 05:00 og kl. 21:00. The Loft er åpen for passasjerer som flyr business class med Star Alliance (også for reisende i SAS Plus) og Star Alliance Gold-medlemmer i alle klasser. Dersom status eller billettype ikke gir deg tilgang er muligheten for å kjøpe seg inn ganske begrenset.

Les også vår anmeldelse av The Suite Business Lounge non-Schengen.

Adgang og førsteinntrykk

Jeg får skannet boardingkortet og registrert meg inn uten problemer og prosessen tar bare noen sekunder.

The Loft er en forholdsvis stor lounge, i alle fall når man tar størrelsen på flyplassen i betraktning. Loungen er lys og moderne innredet, med store vinduer mot flyplassen og flyene den ene veien og utsikt mot avgangshallen i den andre enden av lokalet. Loungen drives i samarbeid med bilmerket Lexus, noe interiøret også bærer preg av.

Loungen er innredet med forskjellige typer sitteområder, som passer om du skal spise, jobbe eller slappe av. Det er rikelig med stikkontakter og USB-strømuttak. Det er også et eget lite område forbeholdt HON Circle-medlemmer.

Jeg vet av erfaring at det kan bli ganske fullt her i rushtiden, men siden det er andre juledag har nok mange bedre ting å ta seg til enn å fly rundt og besøke lounger.

Mat og drikke

Til Schengen-lounge å være er utvalget av mat og drikke på The Loft ganske så bra. Det er lunsjtid når jeg ankommer loungen og man kan velge mellom ulike typer brødmat og pålegg, frokostblandinger, salater og diverse enkle varme retter. Det første buffetområdet har også et fargerikt utvalg av frukt og kaker.

I den selvbetjente baren tilbys intet mindre enn fire typer øl på fat, forskjellige røde og hvite viner, musserende og et greit utvalg av brennevin. Det er også rikelig med alkoholfrie alternativer å velge blant.

Fasiliteter

The Loft har også en rekke fasiliteter som man ofte ikke finner i en business lounge av denne typen. Her finnes både møterom og styrerom, og et ganske stort arbeidsområde med både tomme skrivebord og PC-er.

Loungen har også en spa-avdeling med seks dusjrom, som jeg dessverre ikke fikk testet denne gangen. Vil du slappe av kan du også bruke en av de fem hvilerommene med seng og stjernehimmel, eller Panasonic massasjestolene med utsikt over avgangshallen.

Toalettområdet ser rent og innbydende ut, og toalettene er virkelig av det høyteknologiske slaget.

Har du behov for å blidgjøre noen hjemme, men orker ikke fly rundt i duty free-butikkene på flyplassen, har loungen også et eget utsalg for eksklusiv belgisk sjokolade.

Sjokoladebutikk

Konklusjon

THE LOFT by Brussels Airlines And Lexus er etter min mening av de beste business loungene i Europa. Loungen er smakfullt innredet, utvalget og kvaliteten på mat og drikke er bra og det er rikelig med sitteplasser for alle behov. Det er også flere dusjrom og hvilerom, og flere andre nyttige fasiliteter som kan komme godt med under et flyplassopphold.

Foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

+ Godt utvalg av mat og drikke
+ God tilgjengelighet på dusjrom og hvilerom
+ God plass og komfort

Ulemper

- Det kan være trangt om plassen i rushtiden

Mat og drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

THE LOFT by Brussels Airlines And Lexus er etter min mening av de beste business loungene i Europa. Loungen er smakfullt innredet, utvalget og kvaliteten på mat og drikke er bra og det er rikelig med sitteplasser for alle behov. Det er også flere dusjrom og hvilerom, og flere andre nyttige fasiliteter som kan komme godt med under et flyplassopphold.

4

Kommentar

 1. Lise sier

  Flotte artikler om lounger og mye annet, tusen takk!

  Kan dere skrive om hvor man kommer inn med American Ex platinumkort? Er det korrekt at det er på de fleste lounger?
  Bestilte kortet i desember kun med tanke på det. Per nå bare prøvd ut i romjulen på Jakarta. Inngang på en av to – helt topp lounge (syntes vi) Langt stopp.

  Et spørsmål til – vedr oppgradering: Fant det veldig lite oversiktelig hos KLM. Ja, det sto at det var mulig, men lot seg ikke gjøre. Ringte til selskapet og fikk til svar at det ikke var mulig fra en «light» billett (gave). Likevel – ved innsjekking – lot det seg gjøre til en svært gunstig pris.
  På veien tilbake derimot kom ikke tilbudet opp, men det var mange ledige plasser på business.
  Det står jo at det er mulig å spørre både på flyplassen og ombord. De bare lo av spørsmålet og ristet på hodet.
  Takker for supre tips fra mer erfarne folk hos dere.

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei Lise,

   takk for at du leser InsideFlyer og setter pris på det vi skriver om. Det ble mange spørsmål her, men jeg skal svare så godt jeg kan.

   Det blir litt feil å si at du kommer inn på de fleste lounger med AmEx Platinum. Flyselskapenes lounger gir i all hovedsak kun tilgang til egne medlemmer. Du kan imidlertid bruke alle 1300 lounger som Priority Pass gir tilgang til, samt OSL Premium lounge på Gardermoen, North Sea Lounge i Stavanger og noen til.

   Når det gjelder oppgraderinger, så varierer dette fra selskap til selskap. Jeg kjenner ikke KLM så godt, men flere flyselskap praktiserer slik du beskriver med at de billigste billettene ikke kan oppgraderes på forhånd. Oppgraderingene som selges på flyplassen er som regel de siste ledige plassene og da vil nok mange flyselskap velge å selge de til «hvem som helst» som er villig til å betale for de.

   Jeg vil anbefale deg å bli kjent med forumet vårt hvor du kan stille spørsmål og nye godt av våre reisevante medlemmers erfaringer. Her finner du ekspertise på nær sagt alt som finnes av kredittkort, bonusprogrammer og flyselskaper.

   – Martin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *