Turkish Airlines Business Class, Oslo – Istanbul

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Turkish Airlines er veletablert på Oslo Gardermoen og opererer opp til 3 avganger om dagen til Istanbul, og de opererer stort sett med Airbus A321 fly, men av og til benyttes sågar Airbus A330.

Det var lite folk i kø på Gardermoen da Reisekamerat Alfred sjekket inn. Turkish Airlines har egne innsjekkingsskranker, og det var en egen skranke for Business Class. Innsjekkingen var gjort i en håndvending av en representant fra SAS Ground Services, som håndterer Turkish Airlines på bakken.

DSC_0087

Ved gaten var det samlet en stor mengde mennesker som ventet på boarding. Heldigvis var det prioritert boarding for Business Class passasjerer, så man kom raskt ombord.

DSC_0090

Flyselskapets Airbus A321 fly kan være litt hit or miss, da noen av dem er utstyrt med brede Business Class seter i 2-2 konfigurasjon, mens andre er utstyrt med vanlige Economy Class seter i 3-3 konfigurasjon med blokkert midtsete.

Dessverre var flyet på denne avgangen av den siste varianten. Mitt sete var 4a og det skulle vise seg at flyet ble helt fullt. Og det gjorde ikke saken noe bedre av at det var temmelig trangt, både i bredde og i avstand til setet foran, og at flytiden var opp mot 3,5 timer lang.

DSC_0092

Passasjerene foran i flyet ble tilbudt et glass drikke før avgang. Det var bare ulike juicer på brettet, og jeg tok et glass appelsinjuice. Denne var usedvanlig god. Senere fikk jeg vite at man også kunne ha fått champagne, men da måtte man spør spesifikt etter det.

Den videre serveringen var langt over gjennomsnittet for en intra-europeisk Business Class flight. Ett av crew medlemmene var ikledd full kokkeuniform, og der ble delt ut egne menyer, som viste at det var hele 3 hovedretter å velge i mellom.

Foretten var en tallerken med 3 små tyrkiske forretter og en skål med salat. I tillegg kom både et par ostebiter og en sjokolade mousse kake til dessert på brettet samtidig.

DSC_0094

Til hovedrett valgte jeg biff med fløtegratinerte poteter. Det var en noe underlig smak i biffen, men tilbehøret var veldig godt. De andre valgene på menyen var grillet laks og havabbor, kongereker med spinat og poteter eller tyrkisk moussaka. Drikkeserveringen var det heller ingenting i veien med. Crewet sørget for å fylle på med vin, og det var drinker å få etter middagsserveringen. Alt av helt grei kvalitet.

DSC_0097

På en slik lang tur hadde det vært greit med et inflight show og gjerne noen filmer eller tv-programmer å se på. Dessverre hadde ikke den maskinen vi fløy med et slikt tilbud. Men med litt slumring og litt lesing gikk tida fort inntil det var tid for å lande på Istanbul Ataturk Airport.

Det ble parkering på remote stand, så det ble bussing inn til terminalen. Til min store overraskelse ble Business Class passasjerene loset inn i en egen buss av det mer eksklusive slaget, og vi var av gårde lenge før de som satt bak gardinet. Dette har jeg aldri opplevd før, selv med Business class på langdistanse. Stort pluss for dette.

DSC_0181 DSC_0182

Inne på terminalen, var veien kort til Turkish Airlines fantastiske lounge. Den har Jørgen anmeldt tidligere, og jeg er helt enig i hans konklusjoner om at dette er en av de aller beste Business Class loungene i Europa.
Du kan lese testen av loungen ved å klikke på denne linken.

På returen fikk vi en av maskinene med 2-2 konfigurasjon, og det var som natt og dag i forhold til turen ned. Heller ikke her var det skjermer med inflight show eller filmer til å korte ned tiden med.

DSC_0199

Kokken serverte drikke før frokost. Nevnte jeg at appelsinjuicen var skikkelig god?

DSC_0204

Det var frokost som ble servert på denne turen, og det var 2 valg av varmrett pluss det løse som bildene viser. Varmrettene var eggerøre med kalkun og kasar ost toast, grillet tomat og paprika eller gratinerte crepe med eggerøre tomat, paprika og stekt sopp.

DSC_0215 DSC_0216

Utover det ble flyturen brukt til å sove seg hjem.

Denne testen er foretatt av Reisekamerat Alfred, og det er også han som har tatt alle bildene.

Hovedbildet: commons.wikipedia.com

 

 

Oversikt

Fordeler

+ Maten var over forventning
+ 2-2 seatingen på returen var super
+ God service av hyggelig betjening
+ Egen buss for Business Class passasjerer ved ankomst

Ulemper

- 3-3 seatingen på utreisen
- Mangelen på inflight og TV på utreisen

Sete

Mat/drikke

Service

Value for money

Overall Rating

Konklusjon

Turkish Airlines byr på et solid produkt når det gjelder serveringen. Seatingen er som natt og dag når det kommer til 3-3 eller 2-2. Deres lounge i Istanbul er en av de absolutt beste Business Class loungene i Europa.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *