United Airlines – Economy Plus

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I USA er kortdistanseflyvninger ganske anderledes enn i Europa. Hele opplegget med klasser og hva som tilbyes er nokså ulikt det vi er vant med her hjemme. Bonusfeber tester United Airlines Economy Plus.

Flyet etter landing på Jackson Hole - JAC
Flyet etter landing på Jackson Hole – JAC

Rute: Denver – Jackson Hole
Flytid: 1t 24 min
Fly: Airbus A319

Innsjekk / pre-flight

United har en meget god nettside og tilbyr veldig mye spesialtilpasning av reisen. Du kan selvfølgelig hele tiden velge seter, justere setevalg og kjøpe til tjenester som oppgraderinger eller permium access på flyplassene. I utgangangspunktet hadde jeg booket i økonomi klasse, men benyttet meg av muligheten til å kjøpe meg opp til økonomi Plus. Fordelen er bedre benplass og hvert sete er individuelt priset. Mitt kostet USD42 ekstra, men hadde da også kollosalt mye ekstra benplass.

Du får garantert ikke seteryggen foran i fanget på 21A
Du får garantert ikke seteryggen foran i fanget på 21A

Economy Plus gir deg i utgangspunktet ingen adgang til fast track eller andre viderverdigheter. Det er heller ikke fri innsjekket bagasje. Imidlertid gir et gullkort i Start Alliance deg disse fordelene. Jeg hadde gullkort i SAS Eurobonus og kunne derfor benytte meg av både prioritert innsjekk og fast track security. Man kan også sjekke inn på nett, på app og på automater på flyplassen.

United har også lounger på de fleste flyplasser – United Club. Disse slipper man også inn i med et Start Alliance gullkort, eller du kan kjøpe deg inn for USD50. Her er det diverse kald mat og drikke.

 

Boarding /reisen

På boardingkortet ditt står det et boarding nummer. Ved gaten er det ulike køer for hvert nummer. Dess dyrere billett eller status, dess tidligere får du boarde. Dette blir klart ropt opp og du kan bare glemme å forsøke å boarde i gruppe 2 om det står gruppe 5 på billetten. I Norge ville du kanskje hørt «du er i gruppe 5, men det får gå denne gangen«. Ikke her. Jeg liker det.

Ombord i United sine A319 er det 8 seter i First Class og deretter ca 40/60 fordeling mellom Economy Plus og Economy. Eneste forskjellen mellom de to siste klassene er som sagt benplassen. Men forskjellen er betydelig.

Sett bakover fra rad 21.
Sett bakover fra rad 21.

Som du ser er det litt forgeforskjell på setene i de to klassene. Economy (bak) er blåere enn Economy Plus (foran). Jeg hadde hele raden for meg selv så det var enkelt å ta bilder uten å bry noen. Benplassen er veldig god.

Benplass i Economy Plus
Benplass i Economy Plus

Setene i First tok jeg ikke bilder av, men de er av den gammeldagse recliner typen. De er imidlertid brede og komfortable. Det er ingen matservering i First heller på en så kort flight, så jeg synes ikke det var verd de ekstra pengene. First var forøvrig også tidlig utsolgt.

Det var ikke internet ombord på denne flighten.

Servering

United har gratis kaffe og alkoholfrie drikker ombord. Alkoholholdige drikker kan kjøpes. Mattilbudet er skralt på flyvninger under 2 timer. Over 2 timer kan du kjøpe noen «snackbokser», men det er ærlig talt ikke mye å skrive hjem om. Er flytiden over 3,5 timer kan man kjøpe noe litt mer fyllende. Så trikset er å ikke møte opp sulten på en flight innen USA. På denne flighten valgte jeg kaffe og vann.

Eksotisk utvalg drikke
Eksotisk utvalg drikke

 

Konklusjon:

United Plus koster ikke skjorta og gir deg bedre benplass. Om du er stor er det galskap å ikke kjøpe til dette, spør du meg. Jeg er ikke stor, men kjøper det allikevel for å komme meg lengre frem i kjerra. Kort sagt synes jeg det var en fin-fin flight med United, som er det selskapet jeg bruker mest på innenriks i USA.

Karakter: 8 av 10

Quickfacts:
Rute: Denver – Jackson Hole
Fly/sete: Airbus A319, sete 21A
Internet ombord: Nei
Servering: Gratis drikke (alkoholfri), alkoholholdig drikke kan kjøpes
Pris: Min billett endte på 2348 tur/retur + USD42 for oppgradering til Economy Plus
Bonuspoeng opptjent / program: 600 eurobonuspoeng (ekstrapoeng og grunnpoeng)
Hjemmeside: www.united.com

Fordeler: God benplass, gode nettsider, gratis drikke, effektiv boarding
Ulemper: Ingen servering av mat under 2 timer. Gebyr på bagasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *