United lanserer økonomi-klasse uten håndbagasje

Amerikanske

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det amerikanske flyselskapet United Airlines lanserte i dag en større endring på sin økonomiklasse. Den blir nok utfordrende for både passasjerer og ansatte. Fra nå gjelder klassen Basic Economy – en økonomiklasse på nivå med en rekke lavprisselskaper.

Selskapet sier at det fra nå av ikke blir tillatt å ta med håndbagasje i form av kofferter og ryggsekker. Det eneste som kan medbringes «gratis» er en laptop, en håndveske eller skulderveske med maks målene 22x25x42 cm.  For å kunne ta med ryggsekker eller kabinkoffert-størrelse må passasjeren være Premier-medlem, United kortholder med Mileage Plus-kredittkort, eller Star Alliance-Gullmedlem.

Stadig vanligere

Det er innføring av de såkalte ULCC (Ultra Low Cost Carriers) Ryanair, easyjet med flere, som har gjort at de store selskapene har måtte følge etter dette prinsippet. På det amerikanske markedet er det Spirit, Frontier og Allegiant som har startet bølgen. Dette har gjort det vanskeligere for store flyselskapene som United, American og Delta  å konkurrere på pris mot ULCC. Spesielt i en tid der kundene enkelt kan sammenligne de ulike flyselskapenes billettpriser via Internett.

For eksempel: En $ 49 enveisbillett på en ULCC som Spirit eller Frontier er lett å finne, og konkurrentene slåss for å møte denne prisen, selv om prisene på full-service selskap normalt inkluderer vanlige tilleggskostnader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *