Vi tester Radisson Blu Bali Uluwatu

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hvordan er det å bo på en nybygd luksusresort på tradisjonsrike Bali, «gudenes øy»?

Beliggenhet

I januar åpnet Radisson Blu sitt første hotell i Indonesia, Radisson Blu Bali Uluwatu, rundt 40 minutter fra Bali Ngurah Rai International Airport. Radisson opererer med sju kategorier, der kategori sju er det mest eksklusive. Blu Bali Uluwatu er i denne kategorien, og det innebærer at du må ut med 70 000 bonuspoeng per natt hvis du vil benytte deg av det. Jeg og min samboer bodde her i to netter i midten av august.

Trafikken på Bali kan være hektisk, så det er å anbefale å ha med noe å spise og drikke på drosjeturen- varmen kan være intens!

Uluwatu er et forholdsvis rolig område ved kysten, kjent for sine vakre klipper og strender som særlig tiltrekker seg surfere. Til sammenligning minnet Seminyak undertegnede om et klassisk «sydenferiested» med lite særpreg, som nok passer bedre for deg som vil feste og shoppe.

Hotellet ligger privat til, og ga oss egentlig følelsen av å bo hvor som helst i Asia eller Europas varmere strøk. Her var det for eksempel ingen tegn til balinesisk religion. Ellers ser man statuer av guder og ofringer (canang sari) til gudene så og si overalt på Bali. Ifølge Hotelnewsresource.com er hotellets arkitektur inspirert av balinesiske håndverkstradisjoner og byggestil. Men, hadde det ikke vært stilig med massive steinstatuer ved hotellets inngang? Eller typiske balinesiske mønster og kunst. Hotellet kan i det store og hele oppleves litt upersonlig- men det er absolutt vakkert.

Ankomst

Vi ankom i taxi, og ble møtt av vennlige ansatte etter å ha passert sikkerhetsvaktene. Hotellet har en åpen resepsjon med utsikt mot bassengområdet og havet. Vi fikk oppgradert til et deluxe ocean view-rom med vårt sølvmedlemsskap og bruk av bonuspoeng. Vi måtte dessverre vente i over to timer før rommet var klart, men det var vel verdt det, skulle vi senere finne ut. Mens vi ventet fikk vi en forfriskende velkomstdrink ved bassengområdet.

Hotellrommet

Etter tre netter på et rimelig hotell i Seminyak var det ekstra deilig å komme til et moderne og romslig rom på 58m2. Interiøret var veldig gjennomført, med mørkt treverk og beige eller hvite tekstiler med innslag av sterke farger. God plass og lys i klesskapene, der badekåper, strandveske og behagelige flip flops lå klare til bruk. Kaffemaskinen var kapselbasert og lagde god kaffe og espresso.

Sengen var behagelig og veldig bred, med tettvevd kritthvitt sengetøy og faste puter. Mulighet for å ha nattbelysning om man skulle ønske det. Ellers var det veldig praktisk med stikkontakter som passet våre norske ledninger! Vannflasker ble også satt frem hver dag.

Badet var lekkert, med store fliser, glassvegger og detaljer i tre. Fint med dagslys fra vinduet ved badekaret, og dusjen var stor med valget mellom vanlig og tropisk dusjhode. Myke og tilsynelatende veldig nye håndklær, og rikelig av dem. Ved vasken lå badesalt, vanity kit, tannbørster og lignende.

Ellers på rommet var det et praktisk arbeidsbord med mange stikkontakter tilgjengelig, og en sofa med bord og puff ved verandadøren. På verandaen var det også en sofa med bord og enkel dekor, og utsikt over en av hotellets vakre hager. I det fjerne kunne vi se havet og klippene.

Minus ved rommet var en tidvis mild fuktlukt på badet, og at det lakk endel vann inn i toalettrommet fra dusjen.

Mat, drikke og fasiliteter

Ved ankomst benyttet vi oss av in room dining som er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Både kyllingsandwichen, hamburgeren og den hjemmelagde isteen smakte veldig godt og fristet til gjentakelse. Dagen etter bestilte vi derfor noe av det samme etter en varm tur på Padang Padang beach, med et ønske om å bare slappe av på rommets fine veranda. Her kommer våre første minus, fordi denne gangen var sammensetningen og tilbehøret på rettene annerledes. Hamburgeren var overstekt og dynket i en sterk saus. Isteen var heller ikke blandet likt, og vi fikk ikke ris til fisken som menyen sa.

Samme dag ble vi litt for sene til middag. Da det står at hotellets to restauranter, Artichoke og Filini, holder åpent til kl.23, tenkte vi at det gikk an å komme dit en halvtime før stengetid. Dessverre var begge kjøkken stengt kl.22:30. Det ble derfor en tredje runde med in room dining. Her kan det også være verdt å merke seg at ikke alle retter og drikke serveres døgnet rundt.

Vi fikk testet ut parmapizza på Filini den første kvelden. Det var en helt ok opplevelse, men bunnen var dessverre overstekt og tomatsausen veldig dominerende. Også sjokoladekaken var litt tørr. Pluss for god rødvin og som alltid ellers på Bali, smilende og hyggelige ansatte!

Vi har spist utrolig mye god mat i lokale matrestauranter (warunger) på Bali, og skulle gjerne ha sett at menyen på hotellet inneholdt mer tradisjonell indonesisk mat.

Frokostbuffeten på Artichoke hadde noe for enhver smak, både av tradisjonell asiatisk mat, og europeisk mat som omelett, brød, pølser og frokostblanding. Kaffe og te fås ved bestilling.

Vi tok oss også et glass balinesisk rødvin på en av hotellets tre barer. Her var det behagelig loungemusikk og atmosfære. Kelneren virket litt fersk i form av å ikke komme med klare anbefalinger samt at han fylte glassene våre veldig ulikt, men dette var absolutt en fin opplevelse!

Av aktiviteter var det mulighet for gratis yogatimer, ulike løyper for jogging/gåturer, treningssenter og spa. Vi forsøkte å booke massasje og ansiktsbehandling de to første dagene uten hell da alt var fullbooket. Vi fikk til slutt sikret oss en time før utsjekkstidspunkt. Massasjen JetBlus, spesielt tilpasset de med jetlag, var veldig behagelig og kan virkelig anbefales! Ansiktsbehandlingen forventet vi skulle inkludere peeling og dyprens, noe den ikke gjorde. Terapeutene var profesjonelle og hyggelige.

Hotellet ligger nært to strender, Bingin beach og Padang Padang beach (bildet). De er arena for surfekonkurransen Rip Curl Cup Invitational. Til Padang Padang beach går det minibuss hver andre time fra og med klokken 10, til og med kl. 16. Bare husk å melde deg på avgangene. Binging beach ligger ti minutter unna til fots.

En stor golfbane ligger også i området, men du må ta drosje dit.

Oppsummering

Alt i alt var dette en gjennomført og luksuriøs opplevelse. Renhold, interiør og utvalg av aktiviteter var bra. Frokostbuffeten, hotellrommet og massasjen var klare høydepunkter.

Det som trakk ned var kvaliteten på in room dining, som bar preg av at ulike kokker var på jobb. Språkbarrieren kunne skape noen misforståelser når vi skulle bestille mat og drikke. Beliggenheten var kanskje litt vel isolert. Poenget er vel også se og oppleve kultur og folkeliv når man reiser så langt.

Radisson Blu Bali Uluwatu var derfor et herlig avbrekk fra rimeligere hotell og områder på Bali, men ikke et sted vi ville ha tilbragt hele ferien.

Oversikt

Fordeler

Rolig område med vakker natur. Nærhet til strender og golfbane. Gratis skyss til den ene stranden. Mulighet for transport til flyplass (usikker på om dette var gratis).
Godt renhold. Vakkert interiør og arkitektur.
God service fra oppriktig blide og hyggelige ansatte. Vi fikk forlenget utsjekk og oppgradering på sølvmedlemskap og bruk av bonuspoeng.
Rask wi-fi.

Ulemper

Varierende kvalitet på mat og drikke. Savnet større utvalg av indonesisk mat.
Begrenset kapasitet på spaet.
Språkbarrierer ved bestilling av f.eks. mat og drikke.
Tidvis liten følelse av å være på Bali.

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Luksuriøs resort med mulighet for å både slappe av, eller benytte seg av strender eller andre aktiviteter i nærheten.
Gjennomført og profesjonelt, med god service fra oppriktig blide og hyggelige ansatte.
Et sted man godt kan tilbringe deler av Bali-ferien.

4.4

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *