Air Berlin introduserer Business class på Europa nettverket

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den 4. oktober introduserer Oneworld-medlemmet for første gang med business class på sine tyske innenriksruter og flyvninger innenfor Europa. På selskapets lang-ruter har Air Berlin et relativt sett godt business klasse produkt. I 2017 skal selskapet øke sitt rutetilbud til USA.

Allerede i dag kan man booke Air Berlins nye europeiske business class  – første flyvning går i luften den 4. oktober. Passasjerer som reiser medAir Berlins business class vil ha bedre benplass, garantert «soft-block» av midt setet og opptjene dobbelt så mange bonuspoeng. Insideflyer.no publiserte nylig en artikkel om at Lufthansa skal overta 100 fly fra Air Berlin, som balanserer på konkursens rand.

Reisende på business class kan ta med seg to kolli på hver 32 kg og to stykker av håndbagasje. Billettene i business class er svært fleksible, og passasjerene vil få lounge tilgang og fast track på flyplasser hvor dette er tilgjengelig.

Air Berlin valgte i mai 2015 å innstille sine ruter til og fra Gardermoen, og er i skrivende stund ikke representert i Norge. Selskapet var i fjor det åttende største flyselskapet på flyplassen i København med nesten en halv million. passasjerer på rutene fra Berlin og Düsseldorf. Air Berlin har også rute fra Berlin til Billund lufthavn.

Øker til USA

Tysklands nest største flyselskap er deleid av sandkasse selskapet Etihad Airways fra Abu Dhabi. Etihad eier nesten 30 prosent av Air Berlin, og innføringen av Business Class på Europa flighten kan være et krav fra akkurat den kanten. Etihad hadde i fjor over 30 millioner passasjerer og fløy til 131 destinasjoner.

Air Berlin øker neste år sin USA-satsing med over 50 prosent. Det vil bli nye ruter fra Berlin til Los Angeles og San Francisco og fra Düsseldorf til Orlando. Oneworld medlemmet øker fra 55-78 ukentlige avganger til det amerikanske kontinent.

Neste år vil Air Berlin betjene åtte flyplasser i det Amerikanske markedet.  Selskapet setter inn tre ekstra Airbus A330 til USA satsningen. Alle med 19 seter i Business Class og 271 i Economy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *