Vi tester Air France Business Class fra Miami til Paris

Air France business class-sete

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Undertegnede var nettopp på tur til Uniten og hadde på vei tilbake oppgradert fra økonomi til business class. Turen gikk fra Miami til Paris med Air France flight AF99 i en Airbus A380.

Miami fremstår noe rotete, med to og to terminaler knyttet sammen på innsiden av security. Loungen til Delta ligger mellom terminal H og J, mens Air France-flighten gikk fra terminal E, noe som gjorde at jeg først måtte passere security for å komme inn til loungen og deretter gjennom en ny security for å komme inn på terminal E.

Lounge

Loungen var grei. Ikke samme utvalg som jeg er vandt med på en del europeiske flyplasser, men greit nok utvalg og noen øltyper og mineralvann gratis. Drinker måtte man betale ekstra for.

Om bord

Halve 2. etasje på Air France Airbus A380 er satt av til business class, totalt 14 rader fra rad 60 til 73, hvorav de fleste med 2-2-2 konfigurasjon. Selv satt jeg på sete 67F. Setet var helt ok, god plass, men ikke lie-flat. Etter å ha reist noen ganger på 1-2-1 konfigurasjon med andre selskaper, ga ikke setet den beste opplevelsen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Før avgang ble det utdelt et amenity kit med de nødvendigste ting til turen, samt tøfler, sokker og pledd (i matchende blå Air France farge).

Det ble også servert champagne fra Joseph Perrier og nøtter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Menyen besto av forrett, hovedrett, ost og dessert. Man kunne velge mellom fire hovedretter og to desserter, mens forrett og ost var fast. Forretten besto i en god blanding av hummersalat, røkt svinefilet, fenikkel, marinert pære, i kombinasjon med sesongens salat. Forretten ble servert sammen med osten.

Til hovedrett valgte jeg kyllingmedaljong i sherrysaus og med artisjokkstuing og stekte båtpoteter.

Til dessert falt valget både på småkakene og bringebær sorbeten.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rettene ble raskt konsumert akkompagnert av både rødt og hvitt fra vinkartet. Av rødt ble det servert en Chateauneuf-du-Pape Reine Jeanne 2015 og en Chateau Haut Condissas 2014. De to hvite var henholdsvis en Pouilly Fuisse 2014 og en L’indomdoptable de Cigalus 2016.

Maten var i det store og hele godkjent, spesielt forretten og desserten. Det samme var vinen.

Før ankomst Paris ble det servert frokost bestående av jus, kaffe, fruktsalat, rundstykke, croissant og syltetøy. Typisk fransk!

Konklusjon

Servicen var bra. Alt i alt en fin og behagelig tur. Pluss for god mat og vin. Minus for litt dårlig utvalg av filmer og serier, i alle fall på engelsk, litt lite smak på hovedretten og setet.

Oversikt

Komfort

Mat og drikke

Service

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Servicen var bra. Alt i alt en fin og behagelig tur. Pluss for god mat og vin. Minus for litt dårlig utvalg av filmer og serier, i alle fall på engelsk, litt lite smak på hovedretten og setet.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *