Godt nyttår! Her er de viktigste sakene fra 2018

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nok et fantastisk reiseår er over. Det har vært innholdsrikt år for InsideFlyer og for undertegnede, et spennende første år som redaktør for Norges beste reisenettsted.

Takk til alle dere som har fulgt oss gjennom 2018. Vi har det site året hatt flere lesere og mer aktivitet i forumet enn noen gang før. På vegne av redaksjonen ønsker jeg også å takke alle våre skribenter som har levert gode artikler i året som har gått. En takk til våre annonsører og samarbeidspartnere er også på sin plass. Julekalenderen vår har også denne gangen vært stor suksess.

Vi starter 2019 med å ønske godt nyttår til alle og oppsummere noen av de viktigste og mest populære sakene fra 2018.

Bonusprogrammene

Med Norge som utgangspunkt er det vanskelig å ikke måtte forholde seg til flyselskapene SAS og Norwegian, og deres respektive lojalitetsprogrammer SAS EuroBonus og Norwegian Reward. Der Norwegian Reward er forholdsvis stabilt og forutsigbart, er det langt mer som har skjedd i EuroBonus-verdenen det siste året. Både positivt og negativt.

En av de største gladmeldingene for oss bonusjegere det siste året kom i mars da SAS og Singapore Airlines åpnet for å bestille bonusreiser i business og first class med EuroBonus-poeng. I jakten på de beste bonusreisene fikk vi også nye SAS American Express-kort, som blant åpnet for å kunne tjene to Companion Tickets i året. På tampen av året lanserte også SAS nye betingelser for Lifetime Gold og EuroBonus Point Sharing, halvannet etter konkurrenten Norwegian. Mulighet for å bestille Star Alliance bonusbilletter på nett har vi også fått.

Singapore Airlines Boeing 777-300ER

Noen skjær i sjøen har det også vært. Alle som flyr på billige flybilletter fra SAS fikk en skikkelig kalddusj da SAS i høst slaktet bonusopptjeningen på sine rimeligste billetter med opptil 90%. Gratis bagasje som EuroBonus Silver eller bedre på SAS Go Light ble også fjernet. På toppen av dette kom også en kraftig prisøkning i Star Alliance bonusbilletter, riktignok med lavere skatter og avgifter knyttet til bestillingen.

Slik har vi flydd

For en stor del av våre lesere er flyturen vel så viktig som reisemålet. Det er lite som overgår en flytur på første klasse og vi har fått gleden av å nyte First Class hos både Thai Airways og Asiana. Vi har hatt noen gode turer i Business Class også med blant annet Cathay Pacific, Singapore Airlines og Finnair. Vi har også testet Norwegians premium-produkt fra London til Buenos Aires og vi var med på Widerøes første tur med deres nye Embraer E190-E2.

Thai Airways First Class
Thai Airways First Class. Foto: Line Rakvåg Malones

Vi fikk også gleden av å være med en av våre lesere på en overdådig milage run i First Class for å sikre Tier Points til gullkort i British Airways Executive Club.

For de mer eventyrlystne lesere er også turen vår med Skydive Oppdal og Pilatus PC-6 Porter anbefalt lesing.

Her har vi bodd

Så mye ute og reise som vi er har vi også fått testet både gode og mindre gode hoteller i inn- og utland. Av hoteller i Norge kan vi blant annet lese om da Espen skulle teste sitt nyervervede gullkort på Clarion Collection Hotel Folketeateret.

Vi har ellers testet nye hoteller over hele verden. Vi har bodd på Mövenpick Hotel i Colombo og Centara Ceysands Resort & Spa på Sri Lanka. Vi har også sjekket hva Radisson Blu leverer på Uluwatu, Bali. I Boston bodde vi på The Westin Copley Place og i Cape Town var det The Capital Mirage som ga oss tak over hodet.

Radisson Blu Uluwatu
Radisson Blu Uluwatu. Foto: Line Rakvaåg Malones

Du finner også mange anmeldelser i arkivet vårt hvis du trenger tips til hvilke hoteller du bør velge og hvilke du bør styre unna.

Forumet

Det er ingen tvil om at forumet vårt spiller en viktig rolle i å gjøre InsideFlyer til Norges beste nettsamfunn for reisende. Jeg vil derfor også rette en stor takk til våre forumambassadører og alle som har delt av sin kunnskap og sine reiseopplevelser. Vi håper dere fortsatt vil være med å bidra og at skjerpede regler for beskatning av bonuspoeng ikke legger en demper på interessen i 2019.

Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *