Anmeldelse: Hampshire Hotel – Amsterdam American

Hampshite Hotel - Amsterdam American fasade mot Leidesplein

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

«Billig og bra» er kanskje ikke det som best beskriver hotellmarkedet i Amsterdam. Skal man bo rimelig og sentralt ender man fort opp i et bøttekott uten vindu i en kjeller, men det finnes heldigvis unntak.

Selv om jeg har mine foretrukne hotellkjeder er jeg ikke lojal for enhver pris. Da ingen av disse hotellene kunne tilby en fornuftig pris, falt valget på Hampshire Hotel – Amsterdam American.

Hotellets historie går tilbake til 1882 og den nåværende bygningen ble oppført i 1902. Hotellet har totalt 175 gjesterom.

Beliggenhet

Hampshire Hotel – Amsterdam American ligger på Leidesplein, ikke langt unna museumsdistriktet, rundt to kilometer sør for sentralstasjonen. Her finnes flere konsertscener og nattklubber, og et rikt utvalg av barer og restauranter. Området er godt forbundet med resten av byen via kollektivtransport og det går buss til flyplassen rett over kanalen for hotellet. Det er heller ikke langt å gå til gamlebyen og Red Light District.

Ankomst og innsjekking

Da vi ankom hotellet rundt kl. 12 var rommet vårt allerede klart, selv om hotellet oppgir kl. 15 som tidligste tidspunkt for innsjekking. Resepsjonsbetjeningen og portieren var svært serviceinnstilt, smilende og imøtekommende. Vi ble uoppfordret fortalt om severdigheter i nærområdet og fikk utdelt et kart.

Vi hadde booket et Classic Room. Ved innsjekk fikk vi tilbud om å oppgradere til Deluxe Room for €25 eller Juinor Suite for €50 pr. natt. Selv om prisen var god takket vi nei til tilbudet. Vi hadde uansett ikke planer om å tilbringe veldig mye tid på hotellet.

Resepsjonsområde og lobby er lyst og forholdsvis moderne innredet, med unntak av vegg til vegg-teppene som er mørke og tunge, og ser ikke helt nye ut.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet

Vårt Classic Room måler ca. 25 m2 og oppleves som stort i amsterdamsk målestokk. Foruten en stor dobbeltseng har rommet også et garderobeskap, en TV-benk med skuffer og minibar, et skrivebord og et lite sitteområde med et bord og en stol.

Selv om rommet har flere store vinduer, gjør det mørke vegg til vegg-teppet og den noe sparsomme kunstige belysningen at rommet oppleves som litt mørkt. Det er ingenting å utsette på renholdet, men rommet begynner nok å bli modent for en liten rehabilitering. Blant annet kan man merke at tregulvet under teppet gir etter ganske mye enkelte steder og har nok sett sine beste dager.

Den store dobbeltsengen oppleves som komfortabel og behagelig å ligge i. Noen vil kanskje mene at madrassene er litt harde, men for meg passet de veldig bra.

Stor og komfortabel dobbeltseng
Stor og komfortabel dobbeltseng

I garderobeskapet er det rikelig med kleshengere og plass til tøy. I skapet finnes også strykebrett og strykejern, safe for oppbevaring av verdigjenstander og vannkoker, te og kaffe. Skrivebordet har greit med plass og det er nok av stikkontakter både her og ellers i rommet til lading av laptop, telefoner og andre dingser.

TVen er en standard type 32’’ hotell-TV fra Phillips med et godt utvalg TV- og radiokanaler, dog først og fremst nederlandske. I motsetning til i mange andre europeiske land dubbes ikke TV-sendingene, men man bruker undertekster på utenlandske programmer. Minibaren er av den automatiske typen som registrerer kjøp så snart du tar produktet ut av skapet. Utvalget er ganske bra med snacks, brus, øl, vin og brennevin. Prisene er imidlertid ikke spesielt hyggelige, men det er på ingen måte unikt for Hampshire Hotel – Amsterdam American. I en av skuffene finnes også en bibel.

Hotellet har gratis trådløst internett. Her varierte imidlertid kvaliteten på tilkoblingen mellom ganske bra og tilnærmet ubrukelig.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet

Badet er ikke veldig stort, men romslig nok og har både dusj og badekar. Rommet er også utstyrt med hårføner fastmontert i veggen. Av baderomsprodukter finnes kun det aller nødvendigste. To flasker med body lotion og dusjsåpe, samt et såpestykke. I dusjen er det også en dispenser med dusjsåpe. Vanntrykket i dusjen er bra og vannet holder jevn temperatur.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Hotellet har både bar og restaurant. Restauranten er flott og har enorm takhøyde. Vi besøkte kun restauranten for frokost, som holdt helt grei kvalitet. Akkurat det man kan forvente av et europeisk hotell, med standardutvalget av varme og kalde artikler i buffeten. Frokost koster €15 pr. person om man bestiller senest dagen i forveien og €19,50 dersom man bestiller i restauranten samme dag.

Fasiliteter

Hotellet har et business center med to PC-er og en skriver. Man skulle tro at de fleste som har behov for PC har med egen laptop i dag og utstyret kan nok se ut som det stammer fra en svunnen tid. Av og til kan man imidlertid ha behov for å skrive ut billetter eller andre dokumenter, og da er det greit med tilgang til en skriver. Ingen av PC hadde imidlertid fungerende internettforbindelse da behovet meldte seg for vår del. Resepsjonen tilbød seg imidlertid å skrive ut billettene for oss. PC-ene var heller ikke satt opp med noe form for sandbox-miljø som kunne tilbakestilles mellom hver bruker, så her må man være obs om man håndterer sensitive eller fortrolige data.

Business Center
Business Center

Hampshire Hotel Amsterdam American har også et lite treningsrom med det mest essensielle av treningsapparater for kondisjonstrening og styrketrening. Siden vi hadde fint vær gjennom det meste av oppholdet valgte vi å heller ta joggeturer i nærliggende Vondelspark. I tilknytning til treningsrommet er det også en sauna som vi ikke testet under oppholdet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bonus- og lojalitetsprogram

Hampshire Hotel – Amsterdam American har ikke noe eget lojalitetsprogram.

Oppsummering

Hampshire Hotel – Amsterdam American byr ikke på overdådig luksus, men leverer god kvalitet til en helt grei pris. God service, god beliggenhet og hyggelig betjening trekker opp. WiFi og fasiliteter trekker litt ned. Frokosten var god og hvis du liker en solid frokost er frokostbuffeen til €15 et godt valg. Det skorter imidlertid ikke på nærliggende serveringssteder som tilbyr frokost til en lavere pris.

Jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale Hampshire Hotel – Amsterdam American, eller bo der igjen ved en senere anledning.

Priser og booking

De beste prisene fikk vi ved å booke direkte fra hotellets hjemmeside. Prisene varierer, men vi betalte i gjennomsnitt €173 eller 1585,- pr. natt. I tillegg kommer Amsterdams turistskatt eller City Tax på 5%.

Oversikt

Publiseringsdato

4. April, 2017

Fordeler

Hyggelig betjening
Store rom
Rent
God frokost

Ulemper

Ustabil WiFi
Beskjedent treningsrom
Utdatert business center
Enkelte bygningsdeler behøver rehabilitering

Service

Beliggenhet

Rom

verdi

Overall Rating

Konklusjon

Hampshire Hotel Amsterdam American byr ikke på overdådig luksus, men leverer god kvalitet til en helt grei pris. God service, god beliggenhet og hyggelig betjening trekker opp. WiFi og fasiliteter trekker litt ned. Frokosten var god og hvis du liker en solid frokost er frokostbuffeen til €15 et godt valg. Det skorter imidlertid ikke på nærliggende serveringssteder som tilbyr frokost til en lavere pris.

Jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale hotellet eller bo der igjen ved en senere anledning.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *