Test: Royal Jordanian Crown Lounge – Amman

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter en 3-dagers konferanse i Amman var tiden kommet for hjemreise. Jeg hadde booket billetter med Lufthansa, og som Star Alliance Gold (SAS EuroBonus Gull/Diamant) fikk jeg et stempel på boardingkortet som ga meg tilgang til «Royal Jordanian Crown Lounge» ved innsjekk. Selv om Royal Jordanian er medlem av oneworld og ikke Star Alliance, er det tydelig at Lufthansa, Austrian (og muligens flere) har inngått avtale for å kunne tilby sine passasjerer tilgang til loungen. Ettersom flyplassen i Amman (Queen Alia Int. Airport) er hovedbasen for Royal Jordanian er da også denne loungen deres «hovedlounge», så jeg hadde gode forhåpninger.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Når man tar heisen (eller trappen) en etasje opp fra terminalen, kommer man til resepsjonsområdet. Dette er moderne og meget minimalistisk, nærmest steril, men det var satt opp en pen blomsteroppsats som ga litt farge. Jeg ble raskt imot av personalet og kunne like etter se meg rundt i loungen. På veggen like ved matavdelingen var det montert en stor skjerm som viste reklame for Royal Jordanian og deres nye 787 fly med tilhørende Business Class.

Crown Lounge tilbyr dessverre ikke noen form for skap/garderobe for å låse inn bagasje eller eiendeler. Dette er noe jeg finner meget praktisk og som ofte tilbys hos bla. Lufthansa og også i Turkish Airlines Lounge i Istanbul. På den måten kan du oppbevare håndbagasjen trygt mens du selv spiser eller eventuelt tar en handlerunde på flyplassen. Dette er noe alle lounger etter min mening bør ha.

Loungen befinner seg en etasje over selve avgangshallen og er bygget som en «åpen løsning» som gjør at du kan se ned til butikkene og aktiviteten som foregår nedenfor. Loungen deler tak med resten av terminalbygningen, så loungen føles veldig luftig og romslig på grunn av dette. Enkelte vil kanskje finne dette mindre lunt og koselig, men det er nok litt smak og behag. Problemet med denne løsningen er at du også hører alt bråket nede fra terminalbygningen. Det er ikke alltid dette er mer enn en summing, men også bråk fra sikkerhetskontrollen var veldig hørbart når man satt for å spise eller arbeide.

Loungen er delt inn i to hoveddeler som strekker seg langs avgangshallen på hver side. Loungen er stor og inndelt i forskjellige soner med litt varierende tema og utforming på både interiør og hvilken drikke og mat som tilbys. Her er et kart over de forskjellige områdene:

RJ-Crown-Map
Om man ser på kartet er det muligheter for å slappe av, lese en bok og ta seg litt å drikke på hhv. område 1,2 og 3, mens man har lagt opp til at familier og barn kan oppholde seg og leke i område 4. I utgangspunktet er det en meget god idé og legge opp til egne områder for slikt, men her ligger dette litt nærme område 5 som er satt av til arbeid med PC etc. Disse er svært nær hverandre og området med PCer er i tillegg det som ligger nærmest det nevnte bråket fra sikkerhetskontrollen, så dette virker dessverre litt lite gjennomtenkt.

Det var kun i område 6 at det var muligheter for å hente seg mat, mens man fant sitteplasser i tilknytning til cocktailbaren og egne TV-suiter i områdene 7 og 8. Selv om kartet virker å dele loungen opp i flere områder var ikke dette noe man tenkte over når man var der. Det er således ingen fysiske dører, vegger eller annet som skiller ett område fra et annet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Loungen er stor, så den føltes ikke overfylt på noe måte under mitt opphold der. Man fant enkelt sitteplass både i spiseavdelingen og ellers. Bak resepsjonsområdet var det et eget rom med dempet belysning og 5-6 hvilestoler om man ønsket å slappe helt av. Det jeg imidlertid savnet var skikkelige bord for å jobbe med for eksempel PC på. Nesten alle bord og stoler var av en lav type, kun egnet for å slappe av i. Bordene som var tilgjengelig i seksjonen som var satt av til arbeid var særdeles smale og gjorde det vanskelig å finne plass til sin egen laptop ved siden av de som var der til utlån. I tillegg virket det som om man ikke hadde tenkt godt nok på strømuttak i loungen da den ble bygget. For å finne stikkontakter måtte man ta opp små paneler i gulvet og finne uttak der. Disse var kun av den lokale typen og loungen hadde ingen adaptere til utlån, noe som var litt skuffende. Internett var gratis og fungerte helt greit, men med litt lav hastighet. Det bys på flere praktiske (og morsomme) fasiliteter, herunder dusjer for de som ønsker å vaske seg før reisen, samt biljardbord for de som vil utfordre reisefølget i et parti.

Loungen som helhet fremstår som relativt minimalistisk og moderne i utformingen, men jeg føler likevel at den bar litt preg av slitasje. Samtidig virket den tidvis litt neglisjert med mye løse ledninger, ødelagte lamper og andre småting som gjør at helhetsinntrykket blir litt dårligere enn det kunne/burde vært.

Mat og drikke
Utvalget av mat i loungen var relativt bra. Det ble servert både varme småretter og bakervarer fra en stående buffet. Her fant man litt kyllingretter, salat, samt litt arabiske småretter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Brus og mineralvann stod plassert i kjøleskap og var selvsagt gratis. For de som ønsker alkoholholdig drikke var utvalget også her helt greit, men uten de helt dyreste typene. Lokale rødvin var tilgjengelig, sammen med brennevin av forskjellig slag. Her fantes bla. Courvoisier VSOP, JW Black Label 12, Baileys etc.

Utenom spiseområdet var det rundt om i loungen plassert stasjoner med kaffemaskiner og forfriskninger, samt småkaker (danish). Utvalget av kaffe og slike småkaker var absolutt godkjent. Alt av dekketøy (kopper/glass) var av skikkelig kvalitet med Royal Jordanian’s logo på.

Oversikt

Fordeler

- Stor plass
- Greit mat- og drikkeutvalg

Ulemper

- Støy
- Slurvete vedlikehold

MAT/DRIKKE

FASILITETER

KOMFORT

PLASS

Overall Rating

Konklusjon

Crown Lounge Amman er en fin plass å slappe av noen timer mens man venter på neste fly. Mat og drikkeutvalget er absolutt godkjent og loungen har god plass og gratis internett. Jeg savner bedre muligheter (bord) for å kunne arbeide med PC, samt at støyen fra terminalen kan være sjenerende. Litt slitasje og «vedlikeholdsslurv» trekker også litt ned.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *