Turkish Airlines Lounge – Istanbul

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Wow er første tanke som slår meg når jeg entrer Turkish Airlines lounge og oppdager at de er ferdige med oppussingen av underetasjen på deres lounge i Istanbul. Jeg kom inn via inngangen som går direkte fra innsjekkingsområdet og finner dermed trappenedgangen, formet som en stor «stålglobus» med Turkish’ logo fremfor meg umiddelbart. For bare noen uker siden ble denne nye underetasjen åpnet og her har Turkish virkelig gjort en god jobb. Rett og slett imponerende. Også resten av loungen er flott designmessig, preget av store buer og tyrkisk stil. Jeg vil inkludere flere bilder i denne artikkelen enn jeg normalt gjør, slik at man selv kanskje får et visst inntrykk av loungens størrelse og utforming!

IMG_1840

Det er flere innganger til loungen, en direkte «Fast Track» fra innsjekkingsområdet og en fra selve terminalen på innsiden av sikkerhets- og passkontrollen. Det er litt synd at man som Star Alliance Gold ikke kan benytte seg av Fast Track på flyplassen, da denne er forbeholdt de som reiser Turkish Airlines Business Class eller har status i deres eget bonusprogram, Miles&Smiles.

IMG_1826 IMG_1843

Loungen har lenge vært meget bra og helt i toppen hva gjelder lounger som er forbeholdt reisende i Business Class og passasjerer med Star Alliance Gold. Med åpningen av den nye etasjen vil loungen, i tillegg til å få dramatisk økt kapasitet, trolig kunne regne seg som en av de beste i denne klassen. Det er, etter min forståelse, ikke mange lounger (med unntak av First Class lounger) som helt kan måle seg med det man har fått til i Istanbul.

IMG_1830 IMG_1831 IMG_1837

Sitte- og hvileplasser
Turkish tilbyr mange og forskjellige sitteområder i loungen. Man har både hvilestoler, flere typer spiseplasser og avdelinger som er mer temapreget, herunder «kinosal» som viser konserter, tv-avdeling med nyhetssendinger osv. Det er derfor enkelt å først ta seg en matbit for deretter å finne seg en mer behagelig stol for å nyte kaffen eller cognacen etterpå. Det eneste jeg kanskje savner en skikkelige hvilestoler hvor man kan innta en nogenlunde horisontal stilling for en blund på øyet.

IMG_1850 IMG_1856

Dusjrom og suiter
Om man ønsker å vaske et småsvett legeme er det egne dusjrom som kan benyttes. Disse er av god standard og muligheten for å benytte seg av disse gjelder for alle som besøker loungen. Om man har lang transit (mellom 4 og 7 timer) kan man i tillegg benytte seg av såkalte «suiter». Dette er små soverom med seng, som også er utstyrt med flatskjerm, dockingstasjon og et lite skrivebord. Topp for deg som har litt ventetid.

Suite
Suite

IMG_1845

Mat og drikke
Muligheten for å få seg mat og drikke er generelt god. Både alkoholholdige og ikke-alkoholholdige drikker er plassert flere plasser, så du må sjelden gå langt for å finne noe for å slukke tørsten. Brus, vann, juice osv står i store åpne kjøleskap, mens det finnes egne «stasjoner» hvor du kan hente deg whiskey, cognac og andre typer brennevin, samt vin. Utvalget av alkohol er helt OK, men man finner ikke de dyreste variantene.

IMG_1827 IMG_1828 IMG_1829

For den sultne finnes det flere alternativer. Det er frukt og salatbarer, samt flere små «kjøkken» hvor kokker kontinuerlig lager pasta, kjøtt, kylling og en slags pizzavariant. Man finner i tillegg brødmat, supper og snacks i form av cheeserolls etc. For den sukkerhunrige er det et godt utvalg på kakebordene som det finnes et av i hver etasje. Alt i alt tilbyr loungen et godt og variert utvalg av mat.

IMG_1835 IMG_1854 IMG_1858

Underholdning og tidsfordriv
Loungen i Istanbul har også tidligere hatt gode muligheter for å «slå i hjel» ventetiden du måtte ha. Det er egne arbeidsområde med datamaskiner fra Apple og generelt god plass for å gjøre arbeid om det skulle være nødvendig. Internett er gratis og har fungert ganske godt de gangene jeg har benyttet det.

IMG_1832 IMG_1833 IMG_1834

Man finner mange forskjellige avdelinger inne i loungen. Jeg har allerede nevnt «nyhetsveggene» hvor man kan oppdatere seg på verdens nyheter ved bruk av TV’er med tilhørende headset. En liten «kinosal» med gode hvilestoler viser utvalgte konserter og bibliotekavdelingen byr på aviser og bøker i tillegg til biljardbord. Det er flere flygel plassert rundt om i loungen og disse sender ut rolig «pianomusikk» selv når ingen spiller på tangentene.

IMG_1841 IMG_1836 IMG_1838 IMG_1842

I den nyåpnede underetasjen vil både barn, ungdom og ungdommelige voksne kunne finne en ny favorittplass hva gjelder venting. Her finner man golf-simulator, bilbane og flere Playstation 4. Alt innbyr jo til konkurranse mot de man evt. reiser sammen med. For de med mindre barn finnes et eget ganske velutstyrt lekerom. Ekstremt praktisk for de som vet hvordan det er å reise med barn.

IMG_1849 IMG_1851

Ved tidligere besøk har jeg, i tillegg til alt som nevnt ovenfor, sett at det har vært personell som har tilbudt lett massasje for skuldre/nakke i loungen. Jeg la ikke merke til dette under mitt siste besøk, men regner med at det fortsatt er noe som tilbys.

Konklusjon
Det er nok veldig mange lounger jeg ikke har besøkt i mitt liv, men jeg tør fortsatt påstå at Turkish Airlines lounge i Istanbul er en av de absolutt bedre i sin klasse. Loungen er stor og det kan være mye folk, men med en nyåpnede underetasjen har man drastisk økt kapasiteten. Flott design, gode mat- og drikkemuligheter, hvilemuligheter og varierte og morsomme muligheter for tidsfordriv gjør at jeg gleder meg til å måtte vente her neste gang. Da skal jeg slå reisefølget i FIFA på Playstation også…

Oversikt

Fordeler

Stor plass
Godt utvalg av mat og drikke
Mange muligheter for tidsfordriv
Dusjrom & soverom

Ulemper

Ingen skikkelige hvilestoler

MAT/DRIKKE

FASILITETER

KOMFORT

PLASS

Overall Rating

Konklusjon

Det er nok veldig mange lounger jeg ikke har besøkt i mitt liv, men jeg tør fortsatt påstå at Turkish Airlines lounge i Istanbul er en av de absolutt bedre i sin klasse. Loungen er stor og det kan være mye folk, men med en nyåpnede underetasjen har man drastisk økt kapasiteten. Flott design, gode mat- og drikkemuligheter, hvilemuligheter og varierte og morsomme muligheter for tidsfordriv gjør at jeg gleder meg til å måtte vente her neste gang. Da skal jeg slå reisefølget i FIFA på Playstation også...

4.6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *