InterContinental London Westminster

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Januar. En ganske så kjedelig og begivenhetsløs måned. Bortsett fra at undertegnede har bursdag da, selvfølgelig. Og i forbindelse med det fant jeg det for godt å ta en liten weekendtur til London. Planleggingen startet allerede i desember, en ganske så travel måned for en student, og som vanlig brukte jeg nok mer tid enn det jeg burde ha brukt på å finne et passende hotell. Men, men, pytt, pytt. Litt moro oppi all eksamenslesingen må man jo ha! 🙂

Opprinnelig hadde jeg planlagt et opphold på Four Seasons Canary Wharf, da de har svært hyggelige priser i helgene (takk for tipset, tommy777), men etter å ha vurdert det en stund kom jeg frem til at det ville bli for upraktisk med så lang reisevei til og fra sentrum på en kort weekendtur. Etter litt mer søking falt min oppmerksomhet på InterContinental London Westminster. Hotellet ble booket, men ikke etter å ha fundert i to dager på hvilken romtype, med eller uten frokost osv. Sa noen Vingle-Petter?

Hotellet ligger, som navnet tilsier, i Westminster-området. Kun et steinkast unna Big Ben, Westminster Abbey og diverse regjeringsbygg. Jeg vil si at beliggenheten er perfekt for førstegangsreisende til London som vil ha kort vei til alle serverdighetene. Hvis man liker å svi av penger på klær og dilldall så kan Regent og Oxford street nås etter ca 20 minutters gange. For min del syns jeg dette var en helt passe spasertur, men så er jeg glad i å gå også da. Et mindre slitsomt alternativ er t-banen. Nærmeste stasjon er St. Jame’s Park (Circle og District Line) og ligger rett over gaten for hotellets inngang.

Da jeg kom til hotellet ble jeg møtt og ønsket velkommen av hotellets doorman, som forøvrig var ikledd en stilig bowlerhatt. Innsjekkingen ble gjort av en svært blid jente, som bekreftet bestillingen og sa at jeg hadde blitt oppgradert fra et Classic til et Superior-rom. Når alle «formalitetene» var unnagjort og nøkkel utdelt, tok hun seg også tid til å vise meg veien opp til rommet – en service jeg alltid setter pris på.

Rommet, som lå i femte etasje, hadde utsikt mot den overbygde bakgården og rommene i hotellets andre fløy. Utsikten var med andre ord ikke noe å rope hurra for, men dette plaget meg ikke nevneverdig da jeg visste at alle de andre rommene hadde liknende utsikt. Selve rommet holdt god standard og inneholdt blant annet en kingsize seng, skrivepult og en lenestol. Det var brukt mye hvitt, grått og lyst tre, noe som fikk rommet til å fremstå som varmt og «hjemmekoselig». 28 kvm høres ikke så veldig mye ut, men jeg følte aldri det var trangt. 

SAM_1201
En perfekt oppredd seng

Den store sengen var pent redd opp med masser av puter. Ved skrivepulten var det flere strømuttak, blant annet slike som brukes i Skandinavia. I tillegg til dette var det diverse opplegg for å koble medbrakt til tven. Tven var forøvrig ganske så snasent «glassert» inn i veggen.  Overhode ikke praktisk hvis man vil se på tv i dagslys, men det så unektelig bra ut 😉 Ellers kunne rommet by på kaffemaskin og minibar. Kaffe og te var det bare å forsyne seg av, mens resten av utvalget hadde nokså stive priser.

IMG_5132
Panoramabilde av rommet
IMG_5135
Myke farger får rommet til å fremstå «hjemmekoselig»
SAM_1197
Fancy løsning på underholdningsmaskinen
SAM_1200
Skrivepulten. Blader som The Economist og Vanity Fair var tilgjengelig

 

SAM_1224
Tilkoblingsmuligheter. Kjekt med USB-uttak
SAM_1199
Kaffemaskin, kopper, glass og en shaker, for de mer vågale
SAM_1211
Alt av te og kaffe var gratis. Resten var relativt dyrt. Pringles kostet f.eks £5
SAM_1212
Velfylt minibar
Begrenset utsikt fra rommet
Begrenset utsikt fra rommet

På badet var det gjort plass til både badekar og dusj. Jeg er en stor motstander av å stå i et badekar for å dusje (hvertfall hvis det i tillegg er dusjforheng. Grøss!), så dette var en hyggelig overraskelse. Som resten av rommet holdt badet også god standard. Det var for eksempel varme i speilet, regndusj (loveit) og høytalere fra Bose. Det eneste jeg følte manglet var varme i gulvet og et sted å henge håndklærne ved servanten. Det var også en tendens til at vannet fra dusjrommet rant ut til resten av badet hvis vannet sto på full styrke. Men dette er for så vidt småpirk.

IMG_5133
Flott bad med badekar og dusj
SAM_1206
Produkter fra Agraria. Dyrere romklasser har oppgraderte produkter fra Molton Brown
SAM_1222
Ett ord: deilig
SAM_1220
Forfengelighetsspeil med innebygget lys
SAM_1208
Et ekstra par tøfler, q-tips, sysaker, neglefil og bomullspads
SAM_1223
Bose-høytaler sørger for god stemning på badet
SAM_1202
Siden dette faktisk var bursdagen min så var det ordnet med blomster på rommet (var bestilt av min bedre halvdel, vel og merke)
SAM_1226
…og litt senere kom et fruktfat, vann og et bursdagskort
SAM_1227
Bursdagskortet med en personlig hilsen
SAM_1210
Kontrollpanelet for klimaanlegget
SAM_1213
Inngangspartiet med en liten krakk
SAM_1214
Grei skapplass
SAM_1215
Standard utstyr: Strykejern og vannkoker. Det fantes selvfølgelig også strykebrett, hårføner og safe

Etter å ha tatt bilder av rommet som en gærning, var det på tide å komme seg ut for å se på nærområdet. En kort spasertur østover tar deg til Parliament Square. Perfekt for de som vil ha et bilde av denne klokken:

IMG_5155

Når vi kom tilbake på rommet, etter en liten tur på byen, var turn-down service gjort unna og det var satt frem tøfler ved siden av sengen. Det var til og med lagt en lapp med morgendagens vær på en av putene.

SAM_1236
Turn-down service
SAM_1234
Tror de må ha hentet værmeldingen fra yr, for dagen etter skinte solen fra klar himmel

Ved bestilling funderte jeg, som nevnt i starten, en del på om jeg skulle bestille med eller uten frokost. Det endte med at jeg bestilte med og neste morgen var jeg selvfølgelig spent på hva frokosten kunne by på. Frokosten ble servert i restauranten Blue Boar Smokehouse & Bar og besto av en à la carte meny hvor det kunne bestilles egg og diverse, samt en buffet. Buffeten var litt skuffende og besto av ulike typer frokostblandinger, frukt, yoghurt, skinke, salami og litt ost. Jeg hadde nok litt for store forventninger til utvalget (ødelagt etter Sofitel So Bangkok), så det skal sies at jeg klarte å spise meg mett og jeg led absolutt ingen nød.

Hotellet har også et treningsrom i underetasjen med tredemøller, elipsemaskiner, frivekter og et par apparater til. Treningsrommet er av den mindre sorten og det er ikke så mye gulvplass hvis man vil hoppe og sprette litt rundt. Håndklær og flaskevann er tilgjengelig, men ikke garderobe, dusj eller sauna.

Utsjekking er egentlig kl 12, men det var ikke noe problem å få den utsatt til 14. Siden det var litt i tidligste laget å reise til Heathrow allerede nå, bestemte vi oss for å spise litt på et av hotellets spisesteder. En veldig god afternoon tea, akkompagnert med live harpemusikk, ble inntatt på Emmeline’s Lounge. Den rolige og avslappede stemningen, sammen med blide og serviceinnstilte ansatte, gjør at jeg absolutt vil anbefale en tur innom her hvis man befinner seg i London og craver etter te og småkaker. For de som drikker litt sterkere saker kan jeg nevne at det i februar er free flow av Laurent Perrier Brut attåt afternoon tea for 35 pund i helgene. Selv for en nestenavholds høres dette ut som en god deal 🙂

IMG_5184
Tea tasting in progress
IMG_5176
Tårn med lekkerbiskener. Scones med clotted cream og syltetøy ble servert senere
IMG_5189
Emmeline’s Lounge

[box style=’info’] Et godt tips er å melde seg inn i InterContinentals fordelsprogram, IHG Rewards. Som medlem kan man få avslag i romprisen [/box]

Konklusjon

InterContinental London Westminster leverer et solid produkt og scorer høyt på romkvalitet, det såkalte «hard produktet». Når det gjelder «soft produktet», dvs service, må jeg si at det sto ikke helt til forventningene (bortsett fra servitøren hos Emmeline’s og resepsjonisten ved innsjekkingen). Alle jeg hadde kontakt med var vennlige og imøtekommende, men jeg føler allikevel at det manglet det lille ekstra som ville gitt full score. Dessuten må jeg trekke litt for frokosten, som jeg syns var litt i enkleste laget for et hotell i denne klassen.

Basert på dette vil jeg gi de 8 av 10 poeng.

8 av 10

 

[box style=’info’] Quick facts:

Adresse: 22-28 Broadway, London, SW1H 9JS
Rompris: £206 med frokost, etter 10 % rabatt som IHG-medlem. 
Romtype bestilt: Classic
Romtype gitt: Superior
Hjemmeside: InterContinental London Westminster
Bonuspoeng opptjent/program: 2000 poeng (+ 1000 poeng ifm med kampanje)/IHG Rewards
Nivå: Club (entry-level)
Fordeler: Nytt, bra beliggenhet ift severdigheter, t-banestasjon som nærmeste nabo, høy standard på rom, alle ansatte er vennlige og imøtekommende
Ulemper: Dårlig utsikt fra rommet, ikke varmekabler på baderomgulvet, litt lekkasje fra dusj, begrenset utvalg i buffeten, mangler «det lille ekstra»

[/box]

[box style=’note’] Er du medlem av IHG Rewards eller lurer på noe om hotellene? Spør i vei i vårt forum! [/box]

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *