Finnair med sommerrute til Busan, Sør-Korea i 2020

Busan, Sør-Korea

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Finnair fortsetter å ekspandere til Asia og vil fra neste sommer legge Busan i Sør-Korea til listen over destinasjoner. Finnair blir dermed det første og eneste europeiske flyselskapet som flyr direkte fra Europa til Busan.

Fra 30. mars neste år vil Finnair fly tre ganger ukentlige fra Helsinki til Busan som en del av sommerprogrammet i 2020. Avgangene fra Helsinki vil være mandag, onsdag og fredag, og skal korrespondere godt med Finnairs omfattende nettverk i Europa. Ruten skal betjenes med den moderne Airbus A350.

Finnair Airbus A350
Vi har testet Business Class hos Finnair, som du kan lese mer om her. Foto: Airbus

Finnair har vokst kraftig i Asia de siste årene, både på kapasitet og antall destinasjoner. Med Busan vil Finnair fra neste år knytte sine over 100 europeiske destinasjoner med totalt 20 destinasjoner i Asia.

Sør-Koreas nest største by

– Vi er svært glade for å være det første Europeiske flyselskapet som flyr til Busan. Dette blir et flott tillegg til vårt nettverk i Asia, sier Ole Orvér, Chief Commercial Officer i Finnair. – Korea er en av våre viktigste markeder globalt og vi har flydd til Seoul i 11 år. Vi er glade for å kunne tilby et nytt reisemål til våre kunder i Korea og for å fortsette vår bærekraftige vekst i Asia.

Busan er Sør-Koreas nest største by med 3,5 millioner innbyggere. Byen ligger på den sørøst på den koreanske halvøya og er kjent for vakker natur med fjell, fantastiske strender og flotte turstier i et temperert klima.

Haeundae Beach, Busan, Sør-Korea
Haeundae Beach i Busanregnes for å være en av Sør-Koreas vakreste strender. Foto: mu4108jin / Pixabay

Gode forbindelse fra flere norske byer

Finnair har de siste årene spesialisert seg på å koble Europa og Asia sammen gjennom Helsinki, via den korte nordlige ruten. Selskapets interkontinentale avganger er timet for å gi bekvemmelig flybytter og korte reisetider.

Finnair har de siste årene utvidet sitt nettverk til Norge, blant gjennom et samarbeid med Widerøe. Å komme seg ut i verden med Finnair via Helsinki er derfor et godt alternativ for norske reisende, også de som ikke har Oslo Lufthavn som sin nærmeste flyplass. Foruten Oslo Lufthavn betjener Finnair i dag også Bergen, Trondheim og Tromsø.

Forsidefoto: Baek youngsuk / Pixabay 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *