Bestilt Amex Premium - Hva nå?

Tråd i 'Kredittkort, leiebil og andre bonusprogrammer' startet av KristianR, 09. febr 2016.

 1. KristianR

  KristianR Incurably jetlagged

  Innlegg:
  1,195
  Likes mottatt:
  964
  Bonuspoeng:
  113
  Hei alle.

  Først av alt: Beklager. Dette er kanskje dekt i flere andre tråder allerede, men jeg prøver meg likevel.

  Har akkurat bestilt SAS EB Amex Premium (har ikke tilstrekkelig årsinntekt for Platinum dessverre). Hva bør jeg gjøre nå, for å maksimere opptjening? Er det fremdeles slik at Shell MC i kombinasjon med Trumf-kort gir best uttelling/opptjening? Og hvor bør jeg bruke de forskjellige kortene?

  Har fra før et Bank Norwegian-kort som har blitt brukt flittig. Tror dette blir degradert til ta-ut-penger-i-minibank-i-utlandet-kort nå :)

  Håper noen har vettuge og simple svar til en som ikke har alt for stor greie på dette.

  Edit: Er det også slik at Premium-CT'en kun kan brukes på flyvninger med SAS - ikke alle *A?

  Mvh
  KristianR
   
 2. Scandipendler

  Scandipendler Veteran

  Innlegg:
  1,814
  Likes mottatt:
  2,233
  Bonuspoeng:
  113
  Premium kan brukes på CT med SAS og Widerøe - Platinum hos hele *A. Det er for så vidt greit nok.

  Når det gjelder maksimering av inntjening, så er første bud å finne hvor de tar Amex. Ulempen sammenlignet med MC og VISA er at det er relativt få steder det kan brukes. Det finnes egne tråder med tips om dette, og hvordan man med dette kan maksimere inntjening, eller kanskje rettere sagt forbruk.

  Statoil har for eksempel en kampanje (eller fast tilbud), Statoil Xtra tror jeg det heter, som gir rabatt og mulighet for å bruke Amex. Nå er riktignok Statoil som oftest vesentlig dyrere enn de fleste konkurrentene, men ved noen Statoil-stasjoner som er i ekstrem hard priskonkurranse (som for eksempel Økern i Oslo), er dette god verdi. Noen Kiwi-butikker tar også Amex. Det korte av det lange: forsøk så langt som mulig å finne steder som aksepterer Amex, men personlig har jeg også øye for at galskapen må stoppe et sted, det vil si at jeg ikke kan rettferdiggjøre å kjøpe en vesentlig dyrere vare gjentatte ganger bare for å få brukt Amex. Da ender man fort opp med å betale CT'en selv.

  Ellers er det vel ikke mer hokus pokus enn dette tror jeg. Jeg måtte selv krangle litt for å få Platinum etter å omsider ha søkt forrige måned, ettersom Amex-folkene i DNB regnet danske og norske kroner i et 1:1-forhold (og dermed ble fastinntekten min brått redusert med 22 %), og i tillegg var fullstendig ute av stand til å utlede leieinntekter fra en selvangivelse. Dette forsinket hele prosessen med et par uker, noe som irriterte meg litt, men jeg får forsøke å ta det inn igjen, ettersom omsetningskravet for CT naturligvis beregnes ut fra kalenderår.
   
  epletyv liker dette
 3. Flyer91

  Flyer91 Aktivt Medlem

  Innlegg:
  293
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  28
  Nå tar vel alle Kiwi og Norgesgruppen sine butikker AMEX?
   
 4. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,664
  Likes mottatt:
  10,154
  Bonuspoeng:
  293
  Viss du handler en del på nettet (med PayPal) så må du huske å registrere Amex´en din der så du får poeng når du handler i de nettbutikkene som ikke aksepterer Amex, men lar deg betale med PayPal. Forøvrig så synes jeg det er overraskende mange steder som nå tar Amex og viss de ikke aksepterer Amex så kan du jo bruke Shell MC/Trumf.
  Sjekk også amexvenn.no om du vil finne steder der du kan bruke kortet.
   
  Helikopter liker dette
 5. AndersWE

  AndersWE Medlem

  Innlegg:
  134
  Likes mottatt:
  136
  Bonuspoeng:
  43
  Les guiden:
  TJEN EUROBONUS-POENG NÅR DU BETALER MED KORT!
  Er ikke så flink at jeg får lagt inn link, nederst står en fin oversikt over hvoe mange poeng de ulike kortene og kortkombinasjonene gir.

  Du kan få i pose og sekk, med å kombinere Trumfkort og Amex-kortet
   
 6. Flight Cancelled

  Flight Cancelled Bonusjeger

  Innlegg:
  1,494
  Likes mottatt:
  3,386
  Bonuspoeng:
  113
  På FTU i fjor høst var det en som påstod at også for Premium kan CT brukes i hele *A (han hevdet at han hadde gjort det selv). Er du sikker på at Premium kun kan brukes med SAS/WIF, at dette ikke har blitt endret?

  Nå har jeg riktignok selv gått over fra Premium til vanlig AmEx da jeg heller tar 5 poeng ekstra per 100 kroner, enn en CT i året, men kjekt å vite om jeg en dag skulle velge å gå tilbake til Premium.
   
 7. Scandipendler

  Scandipendler Veteran

  Innlegg:
  1,814
  Likes mottatt:
  2,233
  Bonuspoeng:
  113
  Det er i alle fall dette som sto i vilkårene da jeg veide mellom premium og platinum nå forleden. Det er ikke det samme som å si at informasjonen var oppdatert, men hvis det virkelig er slik at Premium kan brukes for hele *A, så er det jo godt nytt (om enn ikke nødvendigvis for meg, ettersom dette for min del ble tungen på vektskålen i mitt valg av Platinum).
   
 8. miura

  miura Aktivt Medlem

  Innlegg:
  430
  Likes mottatt:
  595
  Bonuspoeng:
  93
  Premium CT kan kun brukes på SAS og WF, ingen endring der.
   
 9. MadsVaHa

  MadsVaHa Veteran

  Innlegg:
  2,501
  Likes mottatt:
  5,514
  Bonuspoeng:
  183
  Har vurder å gjøre det samme. Hvordan gikk du frem for å endre fra SAS Amex til vanlig?
  Søkte du om nytt kort eller gikk du gjennom DNB og fikk de til å endre for deg?
   
 10. Flight Cancelled

  Flight Cancelled Bonusjeger

  Innlegg:
  1,494
  Likes mottatt:
  3,386
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg søkte gjennom nettsiden, og skrev så e-post til [email protected] om at jeg ville si opp premium-kortet og nevnte samtidig hvorfor. Går kanskje an å bare sende e-post også, er usikker. Du må vel uansett gjennom en søknadsprosess for å få det andre kortet, like så greit å ta det på nett.
   
  Last edited: 11. febr 2016
  MadsVaHa liker dette
 11. MadsVaHa

  MadsVaHa Veteran

  Innlegg:
  2,501
  Likes mottatt:
  5,514
  Bonuspoeng:
  183
  Takk :)
   
 12. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  877
  Likes mottatt:
  755
  Bonuspoeng:
  93


  Dere skal bruke kortet greit mye før det vil lønne seg å øke opptjeningen meg 5EB poeng pr 100kr kontra verdien av 50% reduksjon i uttak av bonus billetter. LH F til Midtøsten for 60K poeng er jo helt ok deal ;)
   
 13. MadsVaHa

  MadsVaHa Veteran

  Innlegg:
  2,501
  Likes mottatt:
  5,514
  Bonuspoeng:
  183
  Grunnen er at jeg ikke ønsker å være bundet opp mot et selskap. Med vanlig Amex kan jeg overføre til BA, Hilton, Starwood osv. Selv om dette medfører at jeg mister muligheten til å opptjene en CT.
   
 14. Flight Cancelled

  Flight Cancelled Bonusjeger

  Innlegg:
  1,494
  Likes mottatt:
  3,386
  Bonuspoeng:
  113
  Det er jo helt feil å sammenligne det slik. Jeg må jo sammenligne de ekstra poengene jeg får fra mitt forbruk kombinert med den større fleksibiliteten AmEx rewards gir (SAS er jo en av maaange overføringspartnere), mot hva jeg trolig ville ha brukt den CT-en til. Og det er ikke en tur/retur reise til midtøsten med LH F. :)

  Nå kan jeg jo forøvrig ikke bruke den på annet en SAS, og sjansen for at jeg bruker poeng på SAS business, og ikke LH F er i alle fall lik null. ;) Det siste året har jeg utelukkende brukt bonuspoeng fra SAS på 5k tilbudene innenriks, av det lille jeg har brukt. Der er ikke 50% av så veldig å ettertrakte... :)
   
 15. Scandipendler

  Scandipendler Veteran

  Innlegg:
  1,814
  Likes mottatt:
  2,233
  Bonuspoeng:
  113
  Som Amex-platinum-kunde får man åpenbart Priority Pass, lærte jeg i postkassa i går. Men hva i himmelens navn og rike skal man med Priority Pass? Man må uansett betale for adgang til lounger, og 24 euro eller hva det er, er vel omtrent på linje med de prisene loungene tar i utgangspunktet - om man da skal snuble seg til å havne på en flight med et selskap eller allianse hvor man ikke har status som uansett gir slik gratis. Jeg skjønner altså ikke helt poenget. Eller er det noe som har gått meg hus forbi?
   
 16. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  15,231
  Likes mottatt:
  31,738
  Bonuspoeng:
  293
  Nei, det er bare tull.
  Skjønt, i prinsippet skal du i tillegg til den direkte adgangen, også betale årsavgift for å bruke disse loungene. Fruen og jeg har benyttet PP to ganger, og da utelukkende fordi det ikke var noen *A lounge der vi var.
  Når nøden er der, så er det jo greit, men jeg er enig, det er en syyyyyltynn perk fra AmEx. Især for oss som bor i et land som ikke har PP service, da kunne de hatt en 3-4 besøk gratis for å gi perks'et noe mening.
   
  Last edited: 16. febr 2016
  Scandipendler liker dette
 17. KristianR

  KristianR Incurably jetlagged

  Innlegg:
  1,195
  Likes mottatt:
  964
  Bonuspoeng:
  113
  Hei igjen,

  Har nå også bestilt Shell MC. Må jeg gjøre noe spesielt for å linke det mot Trumf? Og er det "vits" å skaffe seg et fysisk Trumf-kort (med mindre man betaler mye med cash kontant)? Kan Amex-kortet kombineres med Trumf? Ja, jeg er newbie :p
   
 18. MadsVaHa

  MadsVaHa Veteran

  Innlegg:
  2,501
  Likes mottatt:
  5,514
  Bonuspoeng:
  183
  Jeg hadde trumfkonto fra før når jeg skaffet meg shell mc. Sendte en mail å fikk de til å slå sammen kontoene.
  Ja et eget Trumf-kort er veldig kjekt å ha siden det kan kombineres med Amex. Da vil du både få trumf og poeng på Amex-kortet.
   

Del denne siden