Sydney - Australia

Tråd i 'Reisemål' startet av Darkcho, 19. sept 2016.

 1. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,665
  Likes mottatt:
  1,846
  Bonuspoeng:
  113
  Hei!

  Jeg skal for første gang reise til Australia, et land jeg ikke kan veldig mye om. Turen går i januar - februar 2017 og spenner over 2 uker. Inn og utreise skjer fra Sydney med Thai Airways.

  Har forstått jeg trenger Visum, men at dette kan gjøres online.

  Hvilke tips og triks har dere til Australia og Sydney? Ser for meg 4-5 dager i byen, før turen går nordover for å se litt andre sider også.

  Tar gjerne i mot tips til hoteller, severdigheter, spisesteder, badesteder, strender, kaffebarer, handlegater etc som bør besøkes. Villig til å betale litt ekstra om det virkelig er verdt det, men Park Hyatt blir ofte for dyrt syns jeg :)
   
 2. Herlov

  Herlov BA Gold, Eurobonus Gold InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  1,981
  Likes mottatt:
  5,704
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg var i Sydney noen dager i november 2014! Visum kan ordnes online. Du får svar relativt raskt. Jeg bodde på Radisson i sentrum. Helt greit. Utflukt til Blue Mountains anbefales! Bondi Beach er jo også obligatorisk.
   
  Darkcho liker dette
 3. CrotchRocket

  CrotchRocket Fernweh...

  Innlegg:
  960
  Likes mottatt:
  4,362
  Bonuspoeng:
  93
  Noen ting å gjøre:
  - Ta fergen til Manly beach
  - Opera bar
  - Gå/løp Sydney harbour bridge
  - Darling harbour
  - En del kule nabolagsrestauranter i Surry Hills-området, f.eks 121BC
  - Takterrassen på Intercontinental
  - Baren Palmer&Co

  Radisson Sydney er helt OK. Grei beliggenhet i Central Business District (CBD)
   
  Last edited: 19. sept 2016
  Darkcho liker dette
 4. LineE

  LineE Aktivt Medlem

  Innlegg:
  82
  Likes mottatt:
  123
  Bonuspoeng:
  33
  Det begynner å bli mange år siden jeg var i Sydney, men tur til Blue Mountains anbefales virkelig. Kjempeflott! Også veldig fint i Palm Beach som er lokasjonen for eksterior scenene til Home & Away - men det tok ganske lang tid å komme seg dit med buss i 2006 i alle fall :p

  Vi bodde på Kings Cross (på et backpackerhostell, så jeg antar at det ikke er så interessant) - likte området veldig godt med masse små barer og restauranter. Er sikkert mulig å bo mer standsmessig der enn vi gjorde den gangen!

  Bondi beach er jo gitt, og Manly var også fint. Paddys market var en fin opplevelse! Likte også Darling Harbour som område veldig godt - men det har jo sikkert ikke blitt færre turister der på ti år. Vi spiste nå allikevel mye god mat der, så det kan jo være verdt å sjekke ut :)
   
  Bolle and Darkcho like this.
 5. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,665
  Likes mottatt:
  1,846
  Bonuspoeng:
  113
  Et par konkrete spm her:

  1. Har booket et par legs med Virgin Australia for å fly til Hamilton Island og Brisbane, hva kan jeg forvente meg her? Lønner det seg å bli medlem i bonusprogrammet for å få noe som helst ekstra service ala fast track, lounge, business innsjekk etc..

  2. Hvor bør jeg bo i Brisbane? Skal være der i 2 dager før ferden går sørover med leiebil. Tips til konkrete hotell tas i mot med takk :)

  3. Kjører sørover fra Brisbane til Sydney, i utgangspunktet torsdag til søndag. Så langt er Surfers Paradise og Byron Bay plottet inn, er det noen andre ting som bør oppleves på veien?
   
 6. Upsaker

  Upsaker Senior Medlem

  Innlegg:
  2,339
  Likes mottatt:
  3,868
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg vil gjerne ta opp denne alt for korte tråden om Australia da jeg selv har en tur på trappene jeg trenger innspill til. Som trådstarter går også turen min til Sydney, men jeg har kanskje lyst til å se noe annet i løpet av disse 8 nettene vi har til rådighet. Det er noen bekjente som skal besøkes så det er ikke aktuelt å være borte hele tiden, men jeg har drømt om et par dager på Great Barrier Reef. Jeg har sett at det er helt ok priser innenriks med JetStar og TigerAir.

  1. Er det noen steder på revet som er bedre enn andre? En dag med dykking hadde vært gøy og kanskje en helikopter eller flytur over. Hotelltips tas også i mot med stor takk.

  2. Andre ting å anbefale, både i Sydney og utenfor? Enten i kjøre- eller flyavstand.
   
 7. Lnbre

  Lnbre Medlem

  Innlegg:
  51
  Likes mottatt:
  50
  Bonuspoeng:
  18
  1. Outer Great Barrier Reef, fra Port Douglas, anbefales ifht dykking. Det er betydelig bedre enn turene fra Cairns og færre folk. En av dagene var vi bare to dykkere med guide.
  Et av dykkeselskapene arrangerer helikopterturer fra en helipad ute på revet. Tror det var Quicksilver, men er ikke sikker.

  Vi fløy Virgin Australia fra Sydney til Cairns (kostet ca 900kr i fjor), ble hentet på flyplassen der av et transportselskap og kjørt til PD. Kjøreturen tok en time.
   
  Upsaker liker dette
 8. sexten

  sexten Senior Medlem

  Innlegg:
  525
  Likes mottatt:
  640
  Bonuspoeng:
  93
  1) Det går direktefly til og frå Hamilton Island. From there:
  http://www.hamiltonisland.com.au/great-barrier-reef/fly-and-cruise-to-reefworld-by-helicopter

  Du kan sågar dykka utan PADI-sertifikat (saman med instruktør).
   
  Upsaker liker dette
 9. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  5,326
  Likes mottatt:
  5,496
  Bonuspoeng:
  113
  Vi seilte ut med en katamaran fra Cairns. Hadde faktisk julaften ute på revet. Var en herlig tur. Skal ikke uttale meg om Cairns vs Port Douglas, men jeg vil virkelig anbefale en seilbåt. Det var herlig.
   
  Upsaker and LineE like this.
 10. Sindre

  Sindre Aktivt Medlem

  Innlegg:
  323
  Likes mottatt:
  222
  Bonuspoeng:
  43
  Coastal walk mellom Bondi og Coogee. Kan forlenges i begge retninger mot hhv. Watsons Bay og Maroubra. Om du ikke orker hele hadde jeg prioritert Watsons Bay til Coogee.
   
  nissen, Darkcho and Upsaker like this.
 11. watchaddicted

  watchaddicted Reisende fant

  Innlegg:
  710
  Likes mottatt:
  1,144
  Bonuspoeng:
  93
  Var på vei og booke leiebil hos Avis nå, men ser til min store forskrekkelse at ingen av de løpende tilbudene, hverken gjennom Amex (22000 poeng) eller Eurobonus(12000 poeng), gjelder Down under.. Noen som sitter på gode råd og tips her for å maksimere poengopptjeningen på leiebil? :rolleyes:o_O
   
 12. nissen

  nissen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  157
  Likes mottatt:
  198
  Bonuspoeng:
  43
  Gikk denne i sommer. Var kjempefin tusletur.
   
 13. nissen

  nissen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  157
  Likes mottatt:
  198
  Bonuspoeng:
  43
  Jeg var 4 dager i Sydney i sommer.

  - The Rocks pubwalk kan sterkt anbefales, evt. en annen tur med disse gutta - https://daves.com.au/tour/the-rocks-pub-walk/.

  - Kyststien som nevnt over anbefales også. Tok bussen til Bondi. Var veldig fin gåtur. Spennende natur.

  - Brua. Tja. Jeg gikk opp. Var veldig fint vær og bra utsikt. Ganske dyrt. Veldig hyggelig guide da. Been there, done that..

  Ellers tuslet jeg litt rundt. Sydney Harbour. Darling Harbour. The Rocks Market. Etc. Prøvde noen restauranter. Var god stemning i byen. Hyggelige folk. Det er ikke så folketett som man kunne forventet av en sånn by men Sydney er veldig stort arealmessig.

  Jeg bodde på Radisson. Helt OK hotell. Ganske sentralt for tingene jeg ville se. Spiste frokost på plasser i nærheten heller enn hotellet.
   

Del denne siden