Hilton med gratis wi-fi til alle HHonors-medlemmer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med august i år vil Hilton tilby gratis wi-fi til alle sine HHonors-medlemmer.

I dag er det kun Gold og Diamond-medlemmer som har gratis wi-fi som en inkludert fordel. Fra og med april vil Diamond-medlemmer få tilgang til et eget premium wi-fi (på de hotellene hvor tilgjengelig), og standard wi-fi vil være tilgjengelig for alle Blue, Silver og Gold-medlemmer. Men, denne fordelen tilbys kun dersom oppholdet er bestilt gjennom Hilton selv eller en samarbeidspartner. Dersom oppholdet er bestilt gjennom en tredjepartsleverandør, for eksempel Expedia, vil du selv ikke med Diamond-status kunne dra nytte av gratis wi-fi.

Men Hilton er ikke først ute med dette. For eksempel har både hotellkjedene Marriott og Starwood løsninger hvor wi-fi kun er inkludert dersom oppholdet er booket gjennom den respektive hotellkjede. Unikt for Hilton er at reservasjoner også gjort gjennom en samarbeidspartner er godkjent.

Hilton selv argumenterer for at å bestille direkte gjennom hotellkjeden vil bidra til å kunne “tilby en mer personlig opplevelse”. Selv tror jeg at en slik måte å rasjonere fordeler på er noe vi vil se mer av fremover, rett og slett fordi det bidrar til å bygge merkevarelojalitet ved å dra kunder vekk fra tredjepartsleverandører.

Samtidig er det noe som skurrer. I 2015 er gratis wi-fi noe man som gjest egentlig forventer. At du må fyre av 60 netter i året på Hilton hoteller for å få tilgang til et såkalt “premium wi-fi”, er i mine øyne bare tull. Tiden hvor internett var en add-on er forbi, i dag er dette noe man heller forventer at hotellene tilbyr, på lik linje som at du forventer at hotellrommet du bestiller faktisk har en seng inkludert i prisen. Når skal hotellkjedene forstå dette?

Relaterte artikler
Hilton HHonors: Snarvei til gullkort
Hilton HHonors: Diamantstatus for resten av livet

Del gjerne dine erfaringer med Hilton og Hilton HHonors med oss i forumet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *