Icelandair med nordlysfly

Icelandair Hekla Aurora

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Icelandair er et innovativt flyselskap som mange nordmenn har et godt forhold til. De tilbyr reiser til konkurransedyktige priser, og med raske videreforbindelser på Reykjavik-flyplassen mellom Europa og Nord-Amerika. De utnytter dermed sin geografiske fordel som det er å ha hovedflyplassen sin på en vulkansk øy midt mellom to kontinenter.

I fjor lanserte Icelandair en ny sikkerhetsvideo, som blir vist om bord i flyene. Videoen er noe utradisjonell, i form av ulike virkemidler som blir brukt, samt at rammen for innspillingen av videoen er lagt til vill, islandsk natur.

 

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=6F99x4ngp6w»]

 

Når det er snakk om noe så viktig som sikkerhetsdemonstrasjonen om bord i et fly, er det viktig at passasjerene følger godt med. Kunststykket i seg selv er ikke bare hvordan Icelandair formidler tørr og litt kjedelig sikkerhetsinformasjon på, men hvordan man som seer (eller passasjer) blir «dratt» inn i fortellingen, og på den måten også klarer å opprettholde et visst fokus på det som blir presentert.

Nå har Icelandair funnet på et nytt sprell. De har nemlig vært vågale nok til å male et av sine Boeing 757-fly i aurora borealis-farger, eller nordlys, om du vil.

 

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=Ov_zbezOy5w»]

 

Markedsføringsmessig, er det jo helt genialt. Icelandair ønsker å ta nordlyset med seg rundt i verden, til mange destinasjoner som sjeldent får oppleve denne magien på himmelhvelvingen. I tillegg er det også en måte å promotere Island og Reykjavik som stop-over-destinasjon. Med en billett fra Europa til Nord-Amerika, eller motsatt vei, kan man uten ekstra kostnader legge inn et par dagers stopp på Island. Dette promoteres i sosiale medier og reklame som #MyStopover og nordlys-flyet er en del av denne kampanjen.

Måten det er gjennomført på, er også ganske utrolig. Jeg har selv sett kraftig nordlys i Nord-Norge, og jeg må si kunstnerne bak dette mesterverket har klart å fange mye av det fargespillet som nordlyset faktisk er. En ting er å male nordlyset på et flatt lerrett – det er noe helt annet å male det på et fly! Dette flyet er nemlig ikke foliert, men har fått maling påført med luftbørster, som er den teknikken som benyttes for å male fly.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *