KLM vil servere fatøl ombord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapene konkurrerer på mange områder. Et av de områdene er det å finne få små eksklusive ting de kan servere ombord. Nå kommer KLM med en nyhet som sikkert vil glede øl-elskere.

KLM har i samarbeid med det kjente nederlandske bryggeriet Heineken produsert en trolley (serveringsvogn på fly) som kan inneholde et fatølsanlegg og vil innen kort tid begynne med å servere fatøl ombord til passasjerene på utvalgte flyvninger.

Det å utvikle dette fatølsanlegget for å kunne brukes i 10 kilometers høyde har vært litt av en utfordring da et normalt fatølsanlegg ikke fungerer normalt ved det noe lavere lufttrykk ombord på et fly. Resultatet ville være at det bare produserte en masse skum. Derfor fungerer det nye anlegget ved hjelp av lufttrykk.

Også plassforholdene ombord har vært en utfordring. Anlegget skulle tilpasses en liten flytrolley og det har medført at Heineken har måtte gå på et kompromiss og har derfor måtte fjerne kjølelementet fra anlegget. Selve ølfatet kommer istedet nedkjølt og trolleyen er spesiallaget slik at den er ekstra godt isolert. Dermed kan øllet serveres kaldt under hele flyvningen.

Ifølge våre kilder, så skal dette fatølsanlegget benyttes på utvalgte langruter i første omgang.

Om serveringen av Heineken fatøl vil bli sett på som et større pluss av øl-elskere må tiden vise.

Hos SAS har man for eksempel valgt at gå en anden vei og satse på selve ølet fremfor serveringen av den. SAS har sammen med bryggeriet Mikkeller produsert fler forskjellige øl som man kun kan få ombord på SAS flyene. Disse har vist seg å være utrolig populære blant øl-elskende passasjerer.

Foto: KLM

Kommentar

  1. RoadKing sier

    Spennende tiltak, synd det er med så dårlig øl. Men kan hende blir det adoptert av andre som har vett til å sette inn fat med bedre øl :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *