LATAM legger ned 5th freedom-ruten mellom Frankfurt og Madrid

LATAM Boeing 787-9 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Intra-europeiske flygninger gjøres i all hovedsak med Boeing 737 og Airbus A320, men det finnes noen unntak. LATAM sin 5th freedom-rute mellom Frankfurt og Madrid er en av rutene som i flere har gått med Boeing 787 Dreamliner, men nå legges den populære ruten ned.

For de av oss som er litt bevisste når det gjelder flytyper og komfort er LATAM sin rute mellom Frankfurt og Madrid godt kjent. Ruten er en såkalt 5th freedom-rute, og er siste etappe på ruten Santiago-Madrid-Frankfurt. Denne ruten har vært svært populær blant entusiaster og er en av ytterst få ruter med business class av interkontinental standard i Europa. Det har også vært lett å finne rimelige billetter og vi har også benyttet av denne muligheten flere ganger tidligere, som du kan lese om her.

LATAM Business Class Boeing 787-9
LATAM business class. Foto: Vegard Sundnes

Fra 30. juni starter LATAM med direkteflygninger mellom Santiago og Frankfurt, noe som betyr slutten for denne noe spesielle ruten mellom Spania og Tyskland.

Alternative ruter

Har du lyst til å oppleve internasjonal business class uten å reise så langt? Da finnes det flere muligheter. Det er blant annet mulig å booke reise fra Oslo til Stockholm med Ethiopian, som flys med Boeing 787 Dreamliner. Det skal sies at serveringen på denne ruten er temmelig begrenset, men komforten i business class går i alle fall SAS Plus en høy gang.

Du kan også finne inspirasjon i forumet vårt i tråden «Korte/rare ruter med widebody fly og internasjonal service».

Forsidefoto: LATAM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *