Elektronisk reiseregistrering (eTA) ved innreise til Canada med fly

Elektronisk reiseregistrering (eTA) i Canada

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

30. September 2016 innførte Canada obligatorisk reiseregistrering for alle reisende med fly fra visumfrie land, deriblant Norge. Dette er etter modell fra land som USA og Australia, og mange er nok sikkert kjent med prosessen fra før.

En Electronic Travel Authorization (eTA) gir deg muligheten til å reise til Canada som turist og oppholde deg i landet I opptil seks måneder. Søknadsprosessen er nettbasert og de fleste søknader blir godkjent elektronisk i løpet av noen få minutter. Det er verdt å merke seg at kravet om eTA bare gjelder innreise med fly. Ankommer du landet med for eksempel tog eller skip er det ingen krav til reiseregistrering.

Søknaden koster $7 canadiske dollar, som med dagens vekslingskurs tilsvarer ca. 45,- norske kroner, så det er ikke snakk om store merutgifter. I tillegg er reiseregistrering gyldig i fem år eller så lenge passet ditt er gyldig. Søknadsprosessen er svært enkel og det tar bare noen minutter å fylle ut skjemaet.

For å kunne søke om eTA må du ha gyldig pass, en e-postadresse og betalingskort tilgjengelig når du fyller ut søknaden.

Veiledning til utfyllingen

For å gjøre prosessen så smertefri som mulig har canadiske grensemyndigheter laget en lett forståelig video som forklarer hvordan reiseregistreringen fungerer. Det finnes også en brukerveiledning for utfylling av skjemaet som du kan laste ned her (på engelsk). Dersom du fortsatt er usikker på noe finner du en samling med ofte stilte spørsmål her (på engelsk).

Når du er klar for å registrere deg finner du søknadsskjemaet her.

Selv om søknaden vanligvis godkjennes med en gang anbefaler vi at du søker i god tid før du skal reise. Det kan oppstå tekniske utfordringer i forbindelse med selve søknaden og det kan være forhold som gjør at søknaden må behandles manuelt. Kanskje er det like greit å gjøre det unna allerede når du booker reisen, så slipper du å glemme det senere.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *