Royal Air Maroc blir en del av Oneworld-alliansen

Royal Air Maroc Boeing 787-9 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Royal Air Maroc blir fra 1. april 2020 fullverdig medlem av Oneworld-alliansen. Flyselskapet blir dermed alliansen første medlem på det afrikanske kontinentet.

Royal Air Maroc ble først annonsert som kandidat for medlemskap i Oneworld i desember 2018. Perioden fram til medlemskapet offisielt trer i kraft har blitt brukt til å integrere det nye medlemmet i alliansen. Samtidig vil også flyselskapets regionale datterselskap, Royal Air Maroc Express, tre inn som affiliate member i Oneworld.

De siste par årene har vi sett flere medlemmer falle fra de tre store alliansene innen luftfarten. Dette skyldes til dels konkurser, men noen flyselskap har også valg å heller knytte til seg samarbeidspartnere utenfor alliansene. En av de siste eksemplene på dette var selskapet LATAM, som gikk ut av Oneworld i september i fjor. Flere har stilt spørsmålstegn ved alliansenes betydning i fremtiden, så vi gleder oss over at det også kommer til nye medlemmer.

Royal Air Maroc rutekart

Alliansens nyeste medlem vil tilføre Oneworlds nettverk 39 nye destinasjoner i 23 land. Det nasjonale marokkanske flyselskapet betjener totalt over 100 destinasjoner i mer enn 50 land verden over.

Utivder bonusprogrammet med nytt nivå

Utvidelsen av alliansen innebærer selvfølgelig også at du som medlem av et av Oneworlds lojalitetsprogrammer, vil kunne dra nytte av fordelene dine når du reiser med Royal Air Maroc. Medlemmer i flyselskapets eget lojalitetsprogram Safar Flyer vil også kunne opptjene poeng og ta ut bonusreiser hos de andre flyselskapene i Oneworld.

Medlemsnivåer i Safar Flyer

Medlemmer med Safar Flyer Gold-status, som er lojalitetsprogrammets høyeste nivå i dag, vil få Oneworld Sapphire-status og dermed tilgang til mer enn 650 Oneworld-lounger over hele verden. I tillegg skal det opprettes et nytt nivå over Gold kalt Safar Flyer Platinum, som vil gi Emerald-status.

Royal Air Maroc har allerede codeshare-samarbeid med flere selskaper i alliansen og det er ventet at flere samarbeidsavtaler vil bli annonsert i månedene som kommer.

Royal Air Maroc Business Class på Boeing 787-9 Dreamliner
Boeing 787-9 Dreamliner business class

– Vi er beæret og glade over å ønske Royal Air Maroc velkommen inn i alliansen som første fullverdige medlem på det raskt voksende afrikanske kontinentet. De gode tjenestene og globale nettverket Royal Air Maroc tilbyr vil posisjonere Oneworld som den foretrukne allinansen i Afrika, der Casasblanca er et ledende globalt finanssenter, sier Rob Gurney, administrerende direktør i Oneworld. – Vi vil takke teamet hos Royal Air Maroc for deres innsats det siste året for å forberede seg på å bli en del av Oneworld. Vi ser fram til å feire medlemskapet med dem i Marrakesh i mars.

Foto: Oneworld / Royal Air Maroc

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *