Ryanair vil fly fra Gardermoen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det kjente irske lavprisflyselskapet, Ryanair, har søkt om å få starte opp flytrafikk til og fra Oslo Gardermoen. Det er søkt om 3 daglige avganger til London Standsted og 1 daglig avgang til Vilnius i Litauen. Disse søknadene har de allerede fått innvilget, men Ryanair har ikke enda offisielt gått ut med at de kommer til å starte opp rutene. Men det kommer vel?

For det kunne vel ikke være uventet at Ryanair vil prøve seg på Oslo Gardermoen. Det har jo stadig vært rykter om ulike alternativer. Blant annet at de ville konkurrere på norske innenriksruter, som de blant annet gjør i Spania.

Dessuten føyer det seg inn i rekken av flere hovedflyplasser Ryanair nå opererer til. De var jo relativt kjent for å fly til mindre flyplasser langt utenfor den byen de titulerte ruten som. I fjor startet de som kjent opp ruter fra København Kastrup, og de opererer jo også fra flere andre hovedflyplasser i Europa. Madrid, Barcelona, Athen, Praha og Lisboa for å nevne noen. De forventes også snart å dukke opp på Amsterdam Schiphol.

Ryanair har i dag en base på Rygge. Som vi skrev om i midten av desember, har Ryanair truet med å nedlegge all sin virksom het der i protest mot innføringen av flyseteavgiften. Så at de da vil starte ruter fra Oslo Gardermoen kan høres underlig ut. Er det ikke makt bak truslene? Eller prøver de å vise at de vil satse mer på Norge hvis flyseteavgiften ikke innføres, og at det er grunnen til at de ikke har offentliggjort nye ruter fra Oslo enda? Det vil nok den neste tiden vise.

At de så vil starte med 3 ganger daglig til London er vel kanskje ikke så overraskende. Men den ruten har allerede opp til 14 daglige avganger av SAS, Norwegian og British Airways. Dog kan man si at ingen av dem opererer til London Standstead, men hvor mye det har å bety er nok ikke så veldig relevant. Men det som er interessant er jo at prisene på for de billigste billettene på ruten er temmelig lave, så om Ryanair kommer til å vinne så mye på å tilby lavere priser er nok heller tvilsomt. Og det er vel samtidig utelukket at de andre selskapene kommer til å øke sine priser når Ryanair trer inn på markedet. Det er vel heller tvert om. Men resultatet blir da at det kommer oss reisende til gode i form av enda billigere billetter.

 

Bilde: Ryanair

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *