Nå kan du bestille hos Iberia Express

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi skrev om i artikkelen vår om nye flyruter 19. desember, åpner Iberia Express direkterute mellom Oslo og Madrid. Ruten starter 18. juni 2016 og det vil være to ukentlige flyvninger, torsdag og søndag. Iberia Express har nå åpnet for bestilling gjennom sine nettsider og det er mulig å skaffe seg rimelige billetter til Spanias hovedstad i sommerferien hvis du er rask. Vi har funnet tur/retur-billetter i juli til under tusenlappen, så det må sies å være en helt super pris i skoleferien. Til sammenligning har Norwegian tre ukentlige flyvninger til Madrid og i skrivende stund har vi funnet billigste tur/retur i juli til nesten 2.300,-.

Da Iberia Express er Iberias’ lavprisselskap og således medlem i OneWorld-alliansen, får man opptjent Avios som du kan godskrive i det ditt favorittbonusprogram i alliansen. Vær dog obs på at de billigste billettene har kun 25% eller 50% opptjening. Veldig mange på InsideFlyer har British Airways Executive Club som sin favoritt. Detaljer om dette bonusprogrammet kan du lære mer om her.  For de som er interessert i det, blir flyvningene foretatt med deres Airbus A320 og har ifølge SeatGuru 180 seter fordelt på 162 økonomi og 18 «business»-seter med blokkert midtsete.

Utfordringen vi ser med disse rutene er tidspunktene flyene letter og lander på. Slotene som Ibera Express har fått på Gardermoen er etter vår mening ikke spesielt gunstige da torsdagsavgangen må sees på som en onsdagsavgang og søndagsavgangen som en lørdagsavgang, begge med take-off kl. 00:30. Og med en flytid på nesten fire timer, er man fremme i Madrid midt på natten. Supert for de som sover godt på flyet og klarer seg med noen timers søvn, men for alle andre kan det være en utfordring med å ankomme så sent/tidlig.

Men hver enkelt må gjøre sine egne vurderinger og se på pris, tider og personlig preferanser før man booker.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *