Siste reis for Air France’ Boeing 747

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den 27. januar ble den aller siste flyvningen til Air France’ Boeing 747 foretatt. Air France har hatt denne typen fly i nesten 50 år, men nå var det på tide at nyere og bedre fly skulle overta. Som alle andre som har hatt lang og tro tjeneste, måtte de feire det på skikkelig vis. Og det gjorde de på to måter.

Den siste flyvningen med passasjerer skjedde den 18. januar. Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris kl. 14:00 og var en rundtur i Frankrike med Businessklasse-lunch og champagne til alle. Både spesielt inviterte og vanlige passasjerer var med, i tillegg til mye av ledelsen i AF-KLM. Flyvningen hadde selvfølgelig rutenummer AF747.

Den aller siste flyvningen før flyet ble pensjonert ble foretatt på en spektakulær måte med et fantastisk møte i luften: Air France’ siste Boeing 747 og elleve Alphajets fra det franske flyvåpenets oppvisningsskvadron «Patrouille de France». Dette må man si rett og slett er en vakker forestilling og en verdig avslutning på en nesten 50 år lang tjeneste.

Er du interessert i mer av Air France’ historie, kan du finne mer her.

Som en liten kuriosa kan vi nevne at et av AF’s 747-400 nå går som «Ed Force One», altså turnéflyet til Iron Maiden!

AF744 - Iron Maiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *