Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
Hotellkjeden Nordic Choice Hotels sitt bonus- og lojalitetsprogram, Nordic Choice Club har nettopp lansert store endringer som får konsekvenser for deres medlemmer på de ulike statusnivåene. I denne artikkelen gir vi deg de nye fordelene, endringene og vår vurdering av om det er til det bedre eller til det dårligere for deg som hotellgjest.
Disse endringene ble lansert av Nordic Choice Hotels den 1. april, men det var ingen aprilspøk. Figuren nedenfor viser de nye fordelene i dette programmet. Endringer er merket med E, og nyheter merket med N.
Om endringene:
Den første endringen vi tar for oss er endring i antall overnattinger som behøves for å oppnå et høyere statusnivå.
Tidligere var det 10/35/70 netter som var grensene for henholdsvis Silver/Gold/Platinum statuskunder. Nå 5/30/60.
Videre har Nordic Choice Club (NCC) ført opp sen utsjekk til kl 16 for Silver og kl 18 for Gold/Platinum som en endring. I følge vår Guide til Nordic Choice Club, var det slik før også. Så vi har vanskelig for å se at dette er en endring.
Platinum gjester kan trene gratis i hotellenes treningsrom selv når de ikke bor der er vel forsåvidt en endring. Før het det «gratis treningstilbud» uten at det var spesifisert hva det innebar.
Om nyhetene:
10% flere bonuspoeng om man booker hotellrom på kjedens egne nettsider er en nyhet. Det samme er flere bonuspoeng for statuskunder. Det gis henholdsvis 10%/20%/30% for Silver/Gold/Platinum statuskunder.
En annen nyhet er at man kan få matchet sitt statusnivå hos NCC med Hertz sitt lojalitetsprogram. Silver kan bli oppgradert til Hertz «Five Star» nivå mens Gold og Platinum kan bli oppgradert til Hertz’ høyeste nivå, «Presidents Circle». Dette kan gi noen fine fordeler når man leier bil.
Er endringene og nyhetene godt nytt for medlemmene?
Alltid når det kommer endringer i bonusprogrammer, fremstilles det som positive nyheter. Så hva er bra og hva er dårlig med disse endringene? Vi tar for oss hvert statusnivå:
Blue
For medlemmene på det laveste nivået, dem som bor mindre enn 5 netter i året på Choice sine hoteller, er den eneste endringen at man får 10% flere poeng om man booker via hotellkjedens egne hjemmeside. Ellers er det ingen forskjell.
Silver
Antall netter for Silver-nivået er redusert fra 10 til bare 5 overnattinger i året. Og her oppdager vi de første negative endringene. For fordelene som tas bort, nevner man ingenting om i oppslaget. Fordeler som oppgradering av rom både ved bonusovernattinger og vanlige overnattinger er tatt bort fra dette nivået. Så for dem som allerede har mer enn 10 overnattinger i året, er dette negativt. For å beholde disse fordelene, må man helt opp på Gold-nivået, som krever 30 årlige overnattinger, hvilket er et langt stepp i forhold til det tidligere kravet på 10 overnattinger.
Doble bonuspoeng hver tiende natt er tatt bort, men erstattet med 10% ekstra poeng.
En flaske gratis mineralvann er også tatt bort fra Silver, og krever nå Gold.
Konklusjonen for dette nivået må være at dem som nøt godt av fordelene tidligere, og som hadde over 10 overnattinger i året, vil føle endringene som noe negativt, samtidig som dem som bor mellom 5 og 10 netter får flere fordeler. Det er langt opp til Gold fra Silver og fordelene blir færre, noe som kanskje vil føre til at dem som bor mindre enn 30 netter i året, vil se seg om etter andre hotellkjeder som gir flere fordeler på dette nivået.
Gold
Antall netter for Gold-nivået er redusert fra 35 til 30 netter.
Eneste endring på dette nivået, er at doble bonuspoeng hver åttende natt er erstattet med 20% ekstra bonuspoeng.
Konklusjon: Fordeler er som tidligere, men det er lettere å oppnå Gold-nivået.
Platinum
Antall netter for Platinum-nivået er redusert fra 70 til 60 netter.
Eneste endring her er at man får 30% ekstra bonuspoeng.
Konklusjon: Fordeler er som tidligere, men det er lettere å oppnå Platinum-nivået.
Bonusuttak
En av de største endringene, er omlegging av det å bruke bonuspoeng til å ta ut overnattinger. Tidligere kostet det 10 000 poeng for en natt i weekend, og 20 000 poeng for en natt i ukedagene. Nå har hotellene fått tildelt en kategori og antall poeng per overnatting varierer slik:
Fra nå skilles det ikke på uke- eller helgedager, men på hvilket hotell du vil bo på. Listen over hoteller og kategori viser at langt de fleste hotellene koster 15 000 eller 20 000 poeng. Så vi antar at dette betyr at bonusovernattinger blir dyrere for de fleste hotellene og at de ekstra poengene man får ved å booke på nett, eller som status-kunde på ingen måte veier opp for den økte prisen i bonusovernattinger. Tidligere kunne man få hoteller som The Thief og Farris Bad til 10 000 poeng i helgene. Nå ligger disse på henholdsvis 40 000 og 30 000 poeng for en overnatting.
Hvis vi ser for oss prisene for bonusovernattinger i Oslo, er det de to Comfort Express-hotellene som er billigst med 7 500 poeng per natt. Deretter har vi Comfort Karl Johan og Comfort Børsparken med 10 000 poeng. Comfort Grand Central og Quality Hotel 33 koster 15 000 poeng. Royal Christiania, Savoy og Bastion koster alle 20 000 poeng mens Folketeateret og Gabelshus koster 25 000 poeng. Christiania Teater koster 30 000 poeng mens dyret er som tidligere nevnt The Thief med 40 000 poeng. Du finner hele listen på denne linken.
Når man normalt opptjener 1 poeng per krone brukt, legger til at man får 10% ved å booke på nett, og 10% – 30% i forhold til status, må man altså bruke tett på 40 000 kroner før man kan unne seg en enkelt bonusnatt på The Thief. Om det er en god deal, får være opp til hver og en å vurdere.
Som en av få norske hotellkjeder, gir ikke Choice sine kunder mulighet til å opptjene EuroBonus poeng, slik man kan på for eksempel Radisson og Scandic.
Vi vil i løpet av uken oppdatere vår Guide til Nordic Choice Club, så du har fortsatt noen dager på deg hvis du selv vil gå inn og se de gamle fordelene og selv sammenligne dem med de nye. Du finner guiden på denne linken.
Ole H. sier
Stod ikkje nokon plass at det er 25% fleire tilgjengelege bonusovernattingar ?