SWISS mottar sin første Airbus A320neo

SWISS mottar sin første Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det sveitsiske flyselskapet SWISS mottok før helgen sitt første av totalt 25 nye Airbus A320neo-fly. Det første flyet har fått navnet «Engelberg».

SWISS sin kort- og mellomdistanseflåte består i dag av ulike varianter av fly i Airbus A320-familien. De eldste av disse flyene er nå mer enn 25 år gamle, og begynner å bli moden for utskifting. Lufthansagruppen har for lengst besluttet å satse videre på Airbus A320 og før helgen mottok også SWISS sitt første av den mer moderne og miljøvennlige A320neo.

Leveringen er den første av en ordre på 25 fly som skal leveres innen utgangen av 2024. Ordren er fordelt på 17 A320neo og 8 av den større utgaven A321neo.

SWISS Airbus A320neo Engelberg HB-JDA
Flyet med registreringsnummer HB-JDA landet i Zurich torsdag formiddag. Foto: SWISS

– Våre nye fly i Airbus A320neo-familien vil bidra til å redusere gjennomsnittsalderen på SWISS sin flåte betydelig, sier Thomas Klür, administrerende direktør i SWISS. – Når alle flyene er levert vil flåten vår være en av de yngste i Europa, med en gjennomsnittsalder på ni år. disse milliardinvesteringen vil også gjøre oss mer miljøvennlige, siden avanserte og drivstoffeffektive fly er en av de beste virkemidlene for å redusere luftfartens miljømessige fotavtrykk.

Nye og mer behagelig seter

Lufthansagruppen besluttet i 2018 at de ville standardisere setene om bord hos sine tre største flyselskaper. Det nye setet, som er utviklet i samarbeid med seteprodusenten Geven, skal by på bedre komfort for passasjerene og tilbyr også USB-lading. Lufthansa fikk sitt første fly med de nye Geven-setene i fjor og nå har også SWISS fått sitt første fly med de nye setene.

Geven sete
Slik ser de nye setene fra Geven ut om bord i SWISS sine fly. Foto: Lufthansa Group

SWISS sine Airbus A320neo vil ha en maksimal kapasitet på 180 passasjerer. Selskapet vil bruke de nye flyene på ruter i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Forsidefoto: Airbus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *