Tier points run til USA, del 2: Frokost på OSL Lounge

OSL Lounge

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways kontraktlounge (OSL Lounge) ligger på samme plan som SAS Gull og Business lounge på utenlandsterminalen. Dette gjør det lett å finne fram for rutinerte SAS-loungere og det føles egentlig ganske forfriskende å for første gang ta til venstre.

OSL Lounge fungerer i all hovedsak som loungetilbud for passasjerer som ikke flyr med et Star Alliance-selskap. Reisende med TAP Portugal, Ethiopian Airlines og AirBaltic kan imidlertid også benytte seg av OSL Lounge, kan vi lese av skiltet ved inngangen.

Førsteinntrykk

Betjeningen i resepsjonen var travelt opptatt med å etterfylle med mat da jeg kom, men ved å trykke på den velkjente «trykk-for-service-hvis-du-må»-knappen fikk jeg påkalt betjeningens oppmerksomhet. Alt gikk raskt og smertefritt, og jeg måtte ikke vente lenge, men å åpenlyst demonstrere sin nøysomme personalpolitikk ovenfor kundene sine på denne måten virker litt rart.

Siden det var lørdag morgen var det ganske få besøkende i loungen. De få gjestene som var der klarte likevel å legge beslag på de fleste setene i det som bare kan beskrives som en velorganisert flashmob av Gucci-, Tumi-, Rimowa- og Versacebaggasje. Etter å ha funnet en god sitteplass innerst i lokalet var det på tide å plyndre frokostbuffeten!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat, drikke og fasiliteter

Alle som er kjent med SAS sitt loungetilbud på utland vil nok føle seg hjemme på OSL Lounge. Utvalget av mat og drikke er svært likt det man finner i SAS sin businesslounge, men de har også musserende vin. Til og med den obligatoriske havregrøten har de som en del av sitt frokosttilbud.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

De fasilitetene du stort sett finner i en hvilken som helst flyplasslounge har de også på OSL Lounge. Her finnes gratis WiFi, aviser og magasiner, toaletter (kunne gjerne vært flere) og noen strømkontakter spredt rundt omkring. For fryktløse forretningskrigere står også et møterom til disposisjon.

Alt i alt er OSL Lounge en romslig og grei lounge, men det kan være vanskelig å få privatliv på en travel mandagsmorgen. På ingen måte favorittloungen min, men absolutt godkjent.

Naviger i artikkelserien «Tier points run til USA»
< Del 1: Introduksjon Del 3: OSL-LHR British Airways Business Class >

Foto: Bernd Moeske

Oversikt

Fordeler

Loungen har god plass, men det kan bli fullt i travle perioder på ukedagene. Tilbudet av mat og drikke ligger et sted mellom SAS Business og Gull lounge. WiFi fungerte bra, stolene var gode å sitte i og man får tilgang til møterom.

Ulemper

Loungen virker underbemannet og det er få strømkontakter som gir dårlig med lademuligheter.

Mat og drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

Alt i alt er OSL Lounge en romslig og grei lounge, men det kan være vanskelig å få privatliv på en travel mandagsmorgen. På ingen måte favorittloungen min, men absolutt godkjent.

3.5

Kommentar

  1. Lelle sier

    Prøvde OSL Lounge med mitt Priority Pass her forleden. Synes absolutt ikke noe om matutvalget (lunchtider). Fortsatt havregrøt. En øltype – Hansa – godkjent. Men vinen var grusom. Blue Nun i alle varianter (hvit og rød, visste ikke at den til og med fantes i rød utgave), og en musserende vin som var søt og klissete.

    Gode seter, god plass og generelt trivelig miljø trekker opp. 2* fra meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *