Vil du hentes av sort Mercedes på flyplassen?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lei av å stå og svette i et ukjent land – omringet av ivrige «hjelpere» – mens du febrilsk forsøker å finne ut av tog eller hvor mye en taxisjåfør egentlig skal ha for å kjøre deg til hotellet… I live?

Løsningen heter Arrival Service, og leveres av de fleste hoteller med respekt for seg selv. Ihvertfall i såkalte utviklingsland, og det er jo strengt tatt der du trenger det. I Stockholm er på sett og vis ikke behovet like stort. Behovet er når du er på jobbreise alene i et ukjent land. Når man har sittet isammen og planlagt ferie i et halvt år har man ganske god kontroll på sakene. Har du derimot kastet det på flyet til Mumbai er muligens situasjonen en litt annen.

Arrival (eller departure, for den sakens skyld) kan være så mangt. Som regel handler det om at det står en person med hotellets skilt og venter på deg etter tollklareringen. Denne leder deg ut til en skikkelig bil, og vet hvor du skal. Bilene kan man ofte velge, men som regel er det Mercedeser. Eventuelt BMW. The Peninsula i Hong Kong sverger til Rolls Royce og helikopter. Men som regel er det altså en Mercedes.

Four Seasons Mercedes i Bangkok.
Four Seasons Mercedes i Bangkok.

Den vanlige progresjonen er så at de hjelper deg med bagasje, gir deg litt kalde kluter og kaldt flaskevann før du sendes avgårde. Det er veldig opp og ned hva man forventer av tips, men om sjåføren er hyggelig gir jeg alltid en lapp i neven (USA er et eget tipsregime, men har ikke brukt slik der).

Noen hoteller, som Mandarin Oriental i Jakarta har også utstyrt sjåførene med egne CD-Plater slik at det spilles deres egen reklamemusikk i bilen idet du svinger inn mot hotellområdet. Litt gøy, skal det være. Ofte er det veldig hyggelige folk som kjører også. Det har skjedd at det har blitt high fives i farvel og mange gøyale diskusjoner.

I Manila har The Peninsula egen lounge der du kan sitte mens du venter på at bilen kjøres frem. Man går ut av flyplassen og så har The Peninsula en lounge med TV og blader rett til høyre. Fjongt.

The Peninsula lounge på Manila NAIA.
The Peninsula lounge på Manila NAIA.

En annen vesentlig fordel er jo at man som regel har internet tilkobling i bilen. – «Hva skal man med det?» – spør du deg kanskje. Vel, når du sitter og stamper 2 timer i kø i Moskva eller Mumbai er det slett ikke så dumt med internet. Hvordan skulle man ellers fått postet i «god morgen tråden» på forum?

The Peninsula har også egne iPad's i bilene.
The Peninsula har også egne iPad’s i bilene.

Så har du enkelte land der man også har en utvidet arrival service. Det kan være land med kompliserte regimer for arrival tax og visa-on-arrival rutiner. Da møtes du allerede ved gaten når du går av flyet og blir geleidet igjennom alle snarveier. Mens de andre står i kø visler du raskt igjennom blanke dører til du er ute i bilen. Jeg gjorde det i Indonesia og det var fantastisk deilig.

Peninsula Mercedes
Peninsula Mercedes

Quanta costa cerveza?

Hva koster herligheten? Vel, det varierer jo fra hotell til hotell og fra land til land. Men her er et par eksempler som ligger ganske midt på:

Four Seasons Bangkok: 3000 Bath (underkant av 600,- NOK)
Four Seasons Mumbai: 4000 INR (omtrent 400,- NOK)

Selvfølgelig er det billigere med BTS toget og bussen derfra. Men for å spare mye hassle, så er det jaggu ikke så galt heller. Bilene bestilles som regel direkte fra hotellet. God reise.

– Fnate –

(Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 24. september i fjor, men re-publiseres nå til glede for nye lesere.)

Kommentar

 1. Daniel Lobo sier

  Dette kan også bestilles i Doha. Al Maha service kalles det. Ikke så altfor dyrt, og meget behagelig. Dette tilbys også first- og businesskunder som har stopover.

  Her tas du inn i egen lounge mens personalet fikser innreisevisum og evt. hotell. Deretter geleides du ut gjennom passkontrollen (som allerede er gjennomført) og inn i en ny lounge etter passkontroll. Her kan du slappe av med en kopp kaffe mens du venter på sjåføren som tar deg til hotellet. I mitt tilfelle fikk jeg forrige uke en flunkende ny Audi A7 for min 10 minutter lange tur (og retur til flyplassen) til Oryx Rotana. Fantastisk.

  • Fnate sier

   Takk for den. Jeg synes det iblant er en veldig fin service å benytte seg av. Emirates har vel også dette inkludert for sine Business og First kunder. Lufthansa har det faktisk også fir First i Norge.

 2. Daniel Lobo sier

  Helt enig.
  Super service etter en lang tur for å slippe unna diverse taxi-haier og andre lugubre karer 🙂

  En tilnærmet lik tjeneste finnes også på LHR, både ved avreise, transfer og ankomst, med videre transport. Ikke helt hotell-transport, slik posten omhandler, men dog. Litt dyrere i tillegg. Sjekk http://www.heathrowvip.com om du ikke har sett den før 🙂

  Kult, viste ikke at LH tilbød dette for F-pax i OSL. Gjelder dette også Dividend-class? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *