Widerøe vil teste ut flyvninger i Nordlys

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Widerøe stiller et fly med mannskap til disposisjon for nordlysturisme i Tromsø. I perioden fra januar til mars vil Widerøe-flyet fly over skylaget for timelange flyturer, noe Widerøe-direktør Terje Skram mener vil være ekstra attraktivt i perioder med overskyet vær.

– Flyvningene starter og ender i Tromsø. For oss er det veldig spennende å teste ut dette konseptet. For å være helt ærlig så er vi litt usikre på markedsgrunnlaget. Men hvis flyene fylles opp, skal vi satse enda mer på dette og fly fra flere steder, sier Skram til NRK.

Ide fra kabinansatte i Widerøe

– Flyvningene starter og ender i Tromsø. Dette skal foregå i perioden januar til mars, sier direktøren.

Utenlandske gjestedøgn i Nord-Norge om vinteren er firedoblet i løpet av 10 år, og det er først og fremst nordlyset turistene vil oppleve.

– For oss er det veldig spennende å teste ut dette konseptet. For å være helt ærlig så er vi litt usikre på markedsgrunnlaget. Men hvis flyene fylles opp, skal vi satse enda mer på dette og fly fra flere steder, sier Skram.

Hva er Nordlys ?

Aurora polaris (norsk: polarlys) er et fysisk fenomen som forekommer når solvinden er kraftigere enn normalt, med store elektriske utladninger som slynger elektriske ladete partikler mot Jorden. Partiklene er elektroner og protoner som danner lys når de kolliderer med gassene i jordas atmosfære. Elektronene i gassene eksiterer, og gir ut energi i form av elektromagnetisk stråling.

Polarlyset befinner seg i en høyde på mellom 90 og over 180 km over bakken. Fenomenet kan observeres på nattehimmelen i et belte rundt de magnetiske polene. Polarlys viser seg som et bølgende lys som varierer både i form, farge og styrke, fra mørkeblå innom grønn og gul, til rød og oransje. Polarlyset, eller aurora polaris som finner sted på den nordlige halvkule kalles aurora borealis («morgenrøden i nord») eller nordlys, mens det på den sørlige halvkule kalles aurora australis eller sørlys.

 

Kilde: NRK

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *