Air India slår Emirates med verdens lengste direkte rute

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Et indisk flyselskap har satt standarden for alle verdens flyselskap, ved å gjennomføre en utradisjonell rute for å spare tid og drivstoff.

Air Indias rute AI173 fløy tidligere denne måneden 15 300 km fra New Delhi til San Francisco over Stillehavet. Dette istedenfor den tradisjonelle ruten over Atlanterhavet, som er kortere i lengde. På tross av dette klarte selskapet  å gjennomføre flyvningen på 14 timer og 30 minutter.

Tidsbesparende – Air India

Ved å krysse Stillehavet istedenfor Atlanterhavet, medførte det at Air India pådro seg ytterligere 1 400 km i reiselengde. Men ved å fly østover, flyr man også med vindens retning. Ved å fly over Atlanterhavet, har man motvind eller «head-wind», som igjen bremser flyets hastighet i høyden. Dette ville igjen øke antall timer i luften, og ikke minst forbruket av drivstoff.

Skipper på flighten, Kaptein Rajneesh Sharma hevder at denne ruten også gjorde dem i stand til å spare rundt 13 tonn drivstoff. Den tidligere rekorden av verdens lengste non-stop flight var i Emirates hule hånd. Dette var på ruten mellom Dubai og Auckland, New Zealand, som er hele 14 200 km lang, med en flytid på ca. 16 timer og 30 minutter. Kaptein Sharma, er sikker på at flere Air India fly kommer til å følge i hans «fotspor»i løpet av det neste halvåret.

Fun Fact:

Fordi flyet måtte krysse den internasjonale datolinjen , tok flyet av fra New Delhi klokken 04:00 den 16 oktober og landet i San Francisco klokken 06:30 lokal tid på samme dagen.

Kilde: Mashable.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *